maanantai 31. joulukuuta 2012

Yhteenveto vuodesta 2012 :)

Näin vuoden viimeisenä päivänä on aika katsoa vuodelle 2012 asetettuja tavoitteita ja niiden täyttymistä (tai ei-täyttymistä). Aloitetaan Väinöstä.

Agility-tavoitteet:


 • Vauhdin lisääminen
-Itse arvioiden Väinön vauhti on vähän lisääntynyt varmuuden myötä, mutta parannettavaa edelleen olisi. Se pystyisi parempaan, mutta harvemmin väläyttelee parasta puoltaan. Etenemien keskiarvoista laskien vauhti on parantunut noin kymmenyksellä edellisvuodesta. Laskentatapa on toki riippuvainen monesta tekijästä, mutta kuitenkin. Parempaan suuntaan ollaan siis kuitenkin menty :)

 • Keppivarmuus
-Mitä tähän nyt sanoisi. Kepit olivat ihan hyvällä mallilla, mutta aivan lähiaikoina aloitukset ovat ottaneet selvästi takapakkia. Kepit tulevat siis olemaan yksi päätavoite myös ensi vuodelle.

 • Irtoaminen
-Väinö väläyttelee välillä varsin hyvää irtoamista. Viime talvena myllännyt putki-epävarmuus ei tunnu olevan enää ongelma. Loppusuorien olen myös huomannut olevan selkeämpiä Väinölle. Edelleen kuitenkin kehitettävä asia, vaikkakin on mielestäni parantunut edellis-vuodesta.

 • Putki-kontakti -erottelu
-Ei edelleenkään mitään käryä tästä, tilanne on siis ennallaan :D

 • Teknisempien ohjausten kertaus
-Väinö on teknisesti ihan osaava. Olen panostanut nyt mm. persjättöjen tekemiseen, mitkä joissain tilanteissa jo sujuvatkin. Väinöllä ei ole mitään erityistä ongelma-ohjausta, vaikkakin vältän edelleen ohjauksia, joissa joudun jättämään Väinön selän taakse. Edelleen on silti paljon tekemistä, lukee joitain ohjauksia toisinaan väärin.

 • Nolla-prosentin kasvatus, hylly-prosentin pienennys
-Hyl-% vuonna 2011 oli 64,5% nolla-prosentin ollessa 25,5%. Tänä vuonna prosentit olivat 35,3% ja 41,2%. Hylly-prosentti siis tippui huikeat 29,2 %-yksikköä, eli 45,3 prosenttia! Nolla-% taas nousi 15,7 prosenttiyksikköä, eli n. 62 %!

Tiivistettynä:

0-%: 25,5% -> 41,2% =Nousua n. 62% edellisvuodesta, 15,7 %-yks.

HYL-%: 64,5% -> 35,3% =Laskua n. 45,3% edellisvuodesta, 29,2 %-yks.

Täytyy kuitenkin muistaa, että startteja oli tänä vuonna huomattavasti vähemmän (34 kpl) kuin vuonna 2011 (73 kpl). Silti voisin sanoa tämän tavoitteen täyttyneen erinomaisesti :) Muut tulokset vuonna 2012 olivat 6 kpl 5 virhepistettä, 1 kpl 10 virhepistettä.

 • 3:n parhaan joukkoon sijoittuminen
-Onnistui, yhden kerran (sij. 2.) :D

 • SM-kisoissa puhtaan radan tekeminen
-Noh, ei onnistunut. Ensi vuonna sitten :D

 • Kisatilanteiden sieto
-Kyllä tämä parantunut on, osaan jo paremmin lukea, mitä Väinön kanssa voi ja ei voi tehdä ennen startteja. Epätasaistahan tämä silti edelleen on, mutta hiljaa hyvä tulee vai miten se meni.

Lisäksi täyttyi yksi tavoite, jota en ollut uskaltanut edes kirjata :D Väinö siis sai KAKSI agility-sertiä, helmikuussa ja heti pitkän kisatauon jälkeen joulukuussa! Enpä olisi uskonut, mutta kyllä me nyt sitten Väinöstäkin agi-valio vielä leivotaan, vaikka väkisin! Kokonaisuutena siis oikein kiva agility-vuosi, ja edistystä on tapahtunut!

Näyttelyt:

 • Viimeinen CACIB -> C.I.B
-CHECK! Väinöstä tuli huhtikuussa kansainvälinen muotovalio :) Lisäksi titteli TLNW-12.

 • Baltian valio
-CHECK! Kesäkuussa haettiin Latviasta pari sertiä ja CACIBia. 

LUT:
 • FI KVA-L
-KYYYLLÄÄÄ, Väinöstä tuli viimein kesäkuussa Suomen käyttövalio luolilta täysillä pisteillä, kun vein sen luolatreenin innoittamana luolakokeeseen!

MEJÄ:

-...En laittanut tikkua ristiin, mutta ensi vuonnapa laitan! Kyllähän Väinö nyt vähintään kolmois- ellei jopa nelosvalioksi haluaa :D

Kokoinaisuutena Väinön vuosi siis oli tuloksellisesti onnistunut :) Muita hyviä puolia on mm. Väinön jälkeläisten upea pärjääminen näyttelyissä, ja se, että Väinö on pysynyt fyysisesti hyvässä kunnossa, eikä sairaslomia ole tarvittu :) Huonoja juttuja vuodessa oli Väinön lievä kaihi-löydös toisesta silmästä, ja Väinön tytön tapaturmainen menehtyminen :( 


Sitten Valo:

 • Näyttelyihin kesällä/syksyllä
-Mentiinhän me, keväällä jo aloitettiin ulkomailla ja syksymällä kotimaassa (jossa ollaan kuitenkin käyty näyttelemässä vasta muutamaan otteeseen Valon ollessa edelleen hyvin keskenräinen). Valon saavutuksina tällä hetkellä tittelit TLNJW-12, EE JV-12, EE JMVA, LT JMVA, 2 x ROP, 1 x VSP, 1 x SERT, 1 x VASERT. 

 • Tokossa vähintään alokasluokan liikkeet kuntoon
-Ohjatuissa toko-treeneissä kyllä käytiin yhden kurssin verran, mutta agility on vienyt suurimman osan ajasta. Toko on siis toistaiseksi ollut taka-alalla, ja hyvin alkutekijöissään vielä.

 • Verijäljen aloitus
-Ei aloitettu :( Tässä petrataan ensi vuonna!

 • Luolatreenejä
-Pistettiin paremmaksi ja käytiin jo yhdessä kokeessakin, tuloksena täydet B44! :) Tästä on hyvä jatkaa!

Agility-tavoitteet:

 • Vauhdin haku
-Tässä on onnistuttu mielestäni varsin mallikkaasti! Valo on aika lupaavalla alulla. Valohan esimerkiksi osallistui epävirallisena kolmosluokan radalle, josta tulos 5. Laskin, että ajallisesti ilman hypyn kiertoa Valo olisi sijoittunut todennäköisesti toiseksi koko isossa luokassa :) Ykkösissä molempien 0-ratojen etenemät on olleet 4,76 ja 4,77.

 • Varmuuden ja itseluottamuksen haku
-Nämä ovat kehittyneet nyt syksyn aikana huomattavasti, ja huomaan joka kisan tuovan lisää itsevarmuutta! Oikein hyvässä vaiheessa, siis!

 • Varmat kontaktit
-Otettiin vähän takapakkia syksyn alussa, mutta nyt alkaa taas näyttää hyvältä. Pysäytyskontakteilla siis mennään ainakin toistaiseksi.

 • Itsenäinen tekeminen, irtoaminen
-Kehittyy koko ajan. Putkiin irtoaa todella hyvin, hypyille irtoamista treenataan vielä lisää. Alkaa jo hakea esteitä itsenäisesti, ja koko ajan sujuvammin. Myös keppien ja kontaktien itsenäinen suorittaminen on verraten hyvässä vaiheessa!

 • Keppien opettaminen (varmoiksi)
-Kepit olen saanut opetettua aika hyvin, olen tyytyväinen valitsemaani opetusmetodiin! Varmathan ne eivät vielä ole, siis siinä mielessä mitä varmalla tarkoitan (hakee aloitukset hyvin itse eri kulmista, pujottelee loppuun vaikka maa vajoaisi ympäriltä). Hienolla alulla nämäkin kuitenkin mielestäni ovat, ja treenaamme tietty koko ajan. Etupalkan kanssahan Valo suorittaa jo kepit vaikka miten. Jyrkissä kulmissa on vielä vähän ongelmaa lähinnä niin, että meinaa taipua ensimmäisestä välistä kolmanteen. Tämäkin varmasti opitaan kyllä :) Perus-kepit kuitenkin sujuvat, hakee aloitukset hyvin ja pujottelee loppuun ainakin, jos olen ohjaamassa. Treeneissä kyllä kestää hyvin jo mun reipasta irtoamista, ilman etupalkkaakin.

 • Loppuvuodesta ehkä kisauran aloittaminen
-Aloitettiin kyllä, tällä hetkellä Valo on siis LUVAa vaille kakkosissa :)

Pääasiallisena tavoitteena oli saada alulle nopea agility-koira, ja tämä on mielestäni täyttynyt hyvin! En voisi tällä hetkellä olla juuri tyytyväisempi siihen, millaisen koiran onnistuin käsiini saamaan <3 Valokin on ollut erittäin terve ja hyväkuntoinen, ja heti ensi vuoden alkupuolella mennäänkin ihan virallisiin terveystarkastuksiin.

Tästä päivityksestä tuli niin älyttömän pitkä, että jätän ensi vuoden tavoitteiden kirjaamisen suosiolla lähipäiville. Eipä siis muuta kuin mahtavan menestyksekästä, onnellisen iloista Uutta Vuotta 2013 teille jokaiselle! :)

Olkkarista kuului rapinaa, ja mikäs siellä odotti... No Väinö Uuden Vuoden tunnelmissa :o (Kuvauksissa ei vahingoitettu eläimiä) ;D

3 kommenttia:

 1. Hieno vuosi teillä takana! Mukavaa vuodenvaihdetta ja tsemppiä vuodelle 2013!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin! Mukavaa ja toivottavasti terveempää uutta vuotta teille! :)

   Poista
 2. Onnea tulosrikkaasta vuodesta, Väinön nollaprosentin kehitys on ihan huikea ja Valo näyttää oikein kivalta! :) Huippua vuotta 2013!

  VastaaPoista