keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Aksailua

Muutamat viime treenit:

Vuokkosilla Valolle vähän kääntymistreeniä. Mutkaputken kautta valsseihin hypyille. Menee vielä aika pitkäksi, olen itse myöhässä ja Valo saa kääntymisvihjeen liian myöhään. Pitää treenata palkan kanssa! Kokeilin myös merkkausta, mistä Valolla ei ole vielä mitään hajua :) Muuten, "rata" alkoi niin, että otin Valon vastaan mutkaputkeen Valon tullessa sen sivulta putken kauempaan päähän, ja tämä olikin yllätävän vaikeaa - meni jatkuvasti lähempään päähän selän takaa. Siis todellakin jatkuvasti. Tehtiin sitten palkka kädessä ja liikkeen kanssa, milloin sujui. Väinö pääsi hassuttelemaan helppoa rataa ja keppejä.

Perjantain Min Pin -treeneissä pojille oli kaksi rataa Henri Luomalan ratoja mukaillen. Ensimmäisellä oli Valolle ihan tosi vaikea kohta, jossa lähetettiin puomilta hypyn takaakiertoon, pituudelle ja sivusuuntaiselle hypylle, joka piti mennä takaa. Enhän mä ehtinyt siihen millään ilveellä. Ohjasin sen sitten vain suosiolla edestä, kun en viitsi Valon kanssa jäädä vielä jahkaamaan tuollaisia. Väinölle kohta onnistui pituuden jälkeisellä persjätöllä ja niistolla.

Kepeille lähetys onnistui poispäinkäännöllä, vau! Tosin Valo meinaa vieläkin jättää viimeistä keppiä väliin, jos sivuirtoan, grr. Tätä pitää treenata! Välissä taas vaikeaa pätkää valsseineen ja takaakiertoineen, Väinön kanssa ei toki ongelmaa. Valo vain on sen verran jo nopeampi, eikä tietty lue vielä niin tarkasti ohjaustakaan kuin Väinö. Puomi meni pääosin hyvin, pari kertaa jäi turhan ylös ja välillä himmaa vielä vähän alastulolla. Pimeään putkikulmaan lähetyksessä ei ongelmia. Väinöllä rata meni hyvin.

Toinen rata oli sinänsä teknisempi, muttaValo teki sen kerrasta nollana :) Radalla oli paljon ihania putkeen lähetyksiä, takaakiertoja, valsseja, pakkovalssi jne. Tämä rata meni Valolta kyllä sujuvasti! Vain yksi suorasta putkesta tulo meni vähän pitkäksi, pitää muistaa opettaa putkijarrua... Lopuksi Valo kokeili rataa vielä Hennan kanssa. Väsynythän se jo oli, mutta lähti kyllä tekemään rataa, joten voi olla että Valo kestäisi muunkin ohjaajan kanssa menoa :)

Väinö rallatteli samaa rataa, eikä silläkään ollut ongelmakohtia. Kyllä sitä vaan täytyy silti ohjata niin eri tavalla ja viedä paljon pidemmälle kuin Valoa. Väinöllekin pitäisi nyt katsella pitkästä aikaa kisoja, kun vain olisi vapaita viikonloppuja...

Niinun treeneissä olikin maanantaina kouluttamassa Maiju. Valolla alussa mm. hienoja esteenhakuja, mutta ensimmäinen ongelma tuli hypyn jälkeisellä putkella. Pitkittäis-suuntainen hyppy syötti väärään putkenpäähän, ja sinne Valo myös meni :) Se ei millään lähtenyt vetoon mukaan, ei vaikka kuinka toistettiin ja käännettiin rintakehää ja kutsuttiin ja muuta. Lelun kanssa tuli, yllättäen, mutta ilman meni taas väärään päähän :) Kokeiltiin vastakäännöstä, ja se kyllä toimi tähän hyvin. Lopuksi tein vielä vedolla, ja kyllä se siihen sitten tuli viimein. Huh. Treeniä siis!

Seuraavaksi jankattiin kohtaa, jossa takaakierron jälkeen piti ottaa koira tarkasti hypyn yli ja vetää se ikäänkuin pakkovalssilla toisen hypyn yli, ja tönäistä vielä rinnakkaisen hypyn takaa, valssaten. En jaksa piirtää kuviota :) Kuitenkin ensin yritin ohjata ensimmäisen hypyn takaakierron sijasta pakkovalssilla, mutta hylkäsin suunnitelman nopeasti Valon hakiessa pari muutakin takana olevaa hyppyä :) Siirryin siis takaakierto-vaihtoehtoon. Kun ohjasin tarkasti kädet alhaalla, saatiin kuviosta melko sujuva pienin kaarroksin! Loppuun vielä vähän putkihässäkkää, Valo oli jo selvästi aika poikki kaikesta toistelusta.

Tänään ajettelin yrittää vielä tehdä vähän keppi/kontakti -treeniä sunnuntain kisoja ajatellen :)

2 kommenttia:

  1. Mekin hinkattiin tota tokavikassa kappaleessa kuvattua pätkää. Olihan hankalaa! Mä yritin siihen takaakiertoon saksalaista. Toimi miljoonannen yrityksen jälkeen. Sit Niinu totesi, että saksalaisessa koiran tulee tulla tiiviisti vierelle persjätön jälkeen ja tossahan koira piti heittää sivussa olevalle hypylle. Eli oli sit kuitenkin vähän epäloogista koiralle toi ohjaus. Se pakkovalssimainen veto olis ollu parempi. (Tajuskohan tästä nyt mitään? :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärsin kyllä :D Okei, sitä me ei (onneksi) edes yritetty... Tuolla pakkovalssilla toimi kyllä hyvin, heti kun omat jalat ja kädet pysyivät menossa mukana ;) Ei oo aina helppoa :D

      Poista