maanantai 8. lokakuuta 2012

Ekat viralliset!

Eilen sitten viimein päästiin starttaamaan Valon kisaura. Purinalla Skromfojen 2 starttia Martti Salosen tuomaroidessa. Ei se niin katastrofi ollutkaan, mutta olisi myös voinut mennä paremmin :) Tuomari oli muuten oikein miellyttävä uusi tuttavuus, radat olivat tosi mukavia.

Eka rata oli aika kiva, melko suoraviivainen parin jipon kanssa. Alun A oli hieno. Muurin jälkeen piti ottaa vähän haltuun, että sai koiran kepeille eikä keinulle. A mentiin toiseenkin kertaan, tässäkin hieno. Huippu putkeen irtoaminen. No sitten, A:n jälkeen oli pituus jonka jälkeen päätyhyppy. Olin edellis-iltana palannut raskaalta reissulta, nukkunut ja syönyt huonosti ja olo aamulla oli aika kauhea. Koko rata tuntui ihan suossa tarpomiselta. Enhän mä sitten ehtinyt sinne päätyhypylle ohjaamaan, mistä Valolle tuli yksi hädintuskinkielto. Siitä jatkettiin loppuun muuri, keinu, hyppy. Tulokseksi tältä radalta siis 5 nopeimmalla ajalla, sija 4. Harmillinen tuo kielto :P

Seuraavalle radalle olin jo herännyt ja saanut itteni kondikseen. Tällä radalla keinu mentiin kahdesti, ja itse olisin antanut varmaan molemmista virheen, sen verran vauhdikkaasti Valo ne veti. Taisi käydä aika kierroksilla. Tätä pitää nyt treenata! Rata meni oikein kivasti ja vauhdikkaasti aina renkaalle asti. Tämä oli juuri se kohta, jota epäilinkin rataantutustumisessa. Siinä siis putki oli hypyn jälkeen kivasti tyrkyllä, ja sama putki oli menty radan osana aiemmin.

Mun oli tarkoitus vekata hypylle ennen rengasta, mutta en sitten vekannut :D Linja oli vähän enemmän renkaalle kuin putkeen, mutta Valo hakee putkia niin vahvasti että sinnehän se sitten sujahti. Etenkin kun sama putki oli jo kertaalleen menty. Aika vaikea kohta tuollaiselle koiralle, eikä sitä olisi voinut toiselta puoleltakaan oikein ohjata... Vaikka harkitsinkin hypylle takaakierto-persjättöä ja leikkausta hypylle 14. Ehkä se pitää testata treeneissä. Jatkettiin iloisesti loppuun, ja loppurata meni taas virheettä. Hienosti Valo kesti persjätönkin keppien jälkeen :)

Yritin tehdä radasta piirustuksen, mutta muisti pätkii ja muurin jälkeiset hypyt ovat vähän hakusessa. Muutenkin piirustus on hyvin suuntaa-antava, ja esteet ovat vähän missä sattuu, mutta suunnilleen siitä ymmärtää, millainen rata oli ;D Niin ja tosiaan, tuo pussi on sitten oikeasti putki. Tärkein tavoite kisoissa kuitenkin täyttyi: Valo oli hyvässä vireessä, upeasti kuulolla, ei häiriintynyt mistään ja liikkui hienosti, paransi vain loppua kohden! Se oli niin innoissaan vielä toisen radan jälkeenkin, että olisi varmasti jaksanut tehdä enemmänkin. Ennen ratojakin se vain roikkui hihnassa hirveän ärinän kanssa. Vauhti ei myöskään hyytynyt, päin vastoin parani. Loppujen lopuksi kisat olivat siis oikein onnistuneet ekat kisat! :) Hyvä Valo! Ensi viikonloppuna meillä on Liedossa testailtavana 3 rataa, katsotaan nouseeko mulla kinttu silloin tarpeeksi rivakasti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti