tiistai 30. syyskuuta 2014

Pientä treeniä ja hallikauden tokot

Eilen kävin Vuokkosilla tuuraamassa agiryhmän kouluttajana, hallikausi alkoi eilen. Mukavasti mulle järkättiin kyyti Ojangoon ryhmäläisen toimesta, ja otin Valon jo mukaan kun omat treenit oli yhdeksältä. Mun autoa kun ei edelleenkään näin viiden viikon jälkeen kuulu korjaamolta, en viitsinyt välissä kävellä kotiin ja takaisin. Parin tunnin luppoaika käytettiin siis lenkkeilyyn ja aksailuun :)

Jalan takia tehtiin tekniikkaa parilla esteellä kerrallaan. 


  • Ensin palkkailin tiukoista käännöksistä, sekä etulähestymisillä että sivuttaisilla. Valo kokoaa paremmin noilla esteen edestä tultavilla. Saatiin kyllä jo hyvinkin tiukkoja kurveja aikaiseksi, vaikka kovasta vauhdista on vielä tekemistä. Puhun nyt siis kauempaa hypylle lähettämisestä.
  • Mutkaputkien välillä tehtiin putkirallia, ja kesken kaiken keskellä olevalle pitkittäishypylle ohjausta. Ei kuvitellutkaan menevänsä putkiin kun oli hypyn vuoro :) Jätin myös palkkaa tämän hypyn siivekkeen taakse, jotta malttoi koota hyvin.
  • Rallateltiin myös kahta suoraa putkea, joiden välillä otinkin Valon välillä hartioita kääntämällä haltuun. Tuntuu poika seuraavan ohjausta aika hyvin nykyään. 
  • Aloitin myös keinun vahvistamisen. Ensimmäisellä toistolla tuli taas läpi kun keinu osui maahan, eli teki vanhalla kriteerillä. En palkannut ja tehtiin uudestaan, jolloin pysähtyi hyvin ja pääsin naksuttamaan ja syöttämään superhaisevia sisäelinmössönameja... Näytti toimivan, kyllä pysähtyi napakasti seuraavat toistot ja kesti hyvin vedätystä ja irtoamista. Pitää nyt vain keskittyä tekemään keinusta pysähtymisen arvoinen paikka.
  • Vähän ex tempore päätinkin vielä kokeilla, miten lähtee adoptoimaan targettia puomille. Mähän oon nyt opettanut alustaa, etutassuilla on siis pitänyt siihen lätkäistä ja jäädä. Vähän yllätykseksi Valo rupesi heti tarjoamaan oikeaa käytöstä. Juoksenteli itse puomille napottamaan jalat maassa ja pysyi aina vapautukseen asti. Tarjosi lisäksi kyllä myös vanhaa käytöstä nenäkosketusta, mutta eipä tuo haittaa. Loppuun otin pari toistoa alastulon yläpäästä ja yhden kokonaisen puomin. Ei edes himmannut niin pahasti kuin olis voinut kuvitella, eikä kertaakaan jäänyt liian ylös. Luulenpa, että ainakin paikka voitais saada tällä vahvistettua. Nyt kun vaan pääsis kunnolla tehotreenaamaan tätäkin. Muutes, reisi tuntuu aika hyvältä nyt. Kesti muutaman juoksuaskeleen ja kotiin hölkkäilyn. Jospa se tästä!Sitten oli vielä ne hallikauden ensimmäiset tokotreenit. Kouluttajana toimii Jenni Sohlberg. Valo oli (yllätys yllätys) vanhin ryhmässä, mutta kaikki siellä ovat aika samantasoisia. Aloitettiin paikkamakuulla. Valo on tehnyt tätä muutenkin ihan muutaman kerran ja ehkä pari kertaa ryhmässä kesällä, kun olen keskittynyt vielä lähinnä itse maahanmenoon, mutta suoriutui oikein hyvin. :) Ei liikahtanutkaan. Kehuin toki samalla ja kävin välillä namittamassa. Tämän jälkeen ruutua. Vietiin lelu ruutuun n. metri takareunasta, sitten koira perusasentoon ja käsky. Juoksin perässä retuuttamaan lelua ruudussa. Sitten Jenni taputteli ruutua ja mukamas jätti lelun sinne, ja heitti sen nenän eteen kun Valo juoksi ruutuun. Näitä muutama toisto.

Loppuun taas paikkamakuuta ringissä naama seinään päin. Palkkailin ja kiersin Valoa ja heiluttelin käsiä, pysyi hyvin, laittoi leuankin maahan (varmaan kovin tylsistyneenä :D ). Toinen kierros naamarit muihin päin. Nousi kerran, kun Jenni heitti pallon nenän edestä. Ei kuitenkaan lähtenyt perään. Laitoin takaisin maahan, ja seuraavan pallon perään ei enää lähtenyt. Se on jo pikku pallohullulle aika hyvin :) Pitääkin muistaa itsekin jo tehdä vastaavaa häiriötreeniä. Kivat ekat treenit!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti