torstai 11. syyskuuta 2014

Ekat tehistreenit

Takana ensimmäiset tehistreenit, joissa kouluttajana Janne Karstunen. Katseltiin ihan perusjuttuja, ensimmäisenä ralli jossa kaikki kontaktit ja kepit. Otin ensin kisanomaisen vedon ja vapautin Valon A:lta vähän ennen kuin tassut tuuppas maahan, mitä ei kyllä tietenkään pitäis tehdä edes kisoissa, mutta on tullut taas vähän ahnehdittua näköjään. Puomilla vapautus kun oli selkeästi kontaktilla. Keinu oli ihan ok, mutta otin pysäytykäskyllä jolloin kyllä jää himpan turhan ylös. Kepeille ysikymppi-avokulmaan ja siinä ei mitään ongelmaa, jäin leijeröimään putken. 

Otin A:ta vielä kunnon pysärillä, eka vedon lähti vähän ennen vapautusta mutta jatkossa muisti taas hyvin. Janne halusi katsoa puomia tarkemmin, nyt se oli kuulema n. puoli sekuntia-sekunnin hitaampi kuin juoksuilla eli tässä vaiheessa ihan hyvä, kai. Rullattiin siis muutama kerta todistaaksemme, että Valo tietää mitä kontaktilla tekee. Tiesihän se, mutta alkoi hitusen himmata vika toistolla. Siksi en tahtoisikaan nyt vauhdinhakuvaiheessa hinkata estettä yksittäin juurikaan.

Tarkoituksenahan mulla on tosiaan vaihtaa A juoksuun, vahvistaa puomille paikkaa ja vauhtia samoin kuin keinun paikkaa, ja vaatia keinulle kunnon pysäytys. Vähän ristiriitaa ilmassa, kun toisaalta haluttaisi hommata vähän tuloksia alle näin syksyllä jotta voisi ruveta hyvillä mielin projektiin, mutta toisaalta haluaisin vaan jo kunnolla treenata. Molempia ei voi tehdä yhtä aikaa, mutta juuri nyt en voi tehdä oikein kumpaakaan kun autosta räjähti itsekseen turvatyynyt kesken ajon, ja kosla on nyt kolmatta viikkoa korjuussa ja maahantuojan syynättävänä. Eipä siis paljon treeneihin ja kisoihin kuljeta, sunnuntain kisatkin jää taas väliin kun en pääse Kirkkonummelle mitenkään... Harmittaa! Ja sitten on tietty tämä reisi, joka on edelleen mäsänä.

Reideke kärsi jo tuosta ympyrätreenistä, mutta kun oltiin vedetty viiden hypyn serpentiini molempiin suuntiin oli jo oikeasti vaikeuksia. Valo veti hyvin, luki rataa hienosti eteenpäin ja sain otettua nätisti etumatkaa. Takaatyönnöt ei sitten sujuneetkaan yhtä hyvin. Oli ihan mahdotonta ensinnäkään tehdä tönäisyä tällä jalalla, ja toisekseen en ehtinyt mihinkään. Katteltiin sitten muutamalla hypyllä työntöjen sijaintia ja ajoitusta. Näitä pitää treenata, mulle tuli vähän yllätyksenä että ne nyt sujuivat noinkin huonosti, kun Valo on ollut näissä varsin hyvä. Ei tosin olla tehty tällaista treeniä aikoihin. Mun pitäis nyt päästä muutenkin äkkiä juoksemaan, vauhti ei riitä tuon epelin kanssa mihinkään, oli koipi kunnossa tai ei. Jannelta kommenttia, että Valo vetää kyllä hyvällä draivilla ja etenee hyvin rataa lukien.

Kivat ekat treenit, mukava ryhmä ja kouluttaja. Tästä se lähtee :) Tulukeepa muuten epistelemään ens ke 17.9. ja ma 22.9., siellä minäkin hääräilen. ;D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti