sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Sanna Kataisen koulutus

Järkättiin Min Pin Teamin kanssa armaat kasvikset kouluttamaan Vuokkosille eilen, Valon kanssa osallistuin Sannan ryhmään. Sanna tunnustikin tehneensä alun kolme ensimmäistä estettä lähinnä Valoa ajatellen, eikä varmaan ollut huti ajatus. Ajattelin kokeilla kahta tapaa, ensin kunnon jaakotusta kakkoselle ja sitten valssia. Kokeilin jaakotusta pari kertaa, kunnes totesin sen toivottomaksi - Valo haki hirveällä kaarella puomille. Vaihdettiin valssiin, ja tätä kohtaa työstettiinkin varmaan eniten tässä koulutuksessa. Valo kaarrattaa noilla tyhjyyteen suuntautuvilla hypyillä ihan hirveästi, etenkin nyt kun siellä oli puomi vetämässä.

Oli puhetta, että mä en vaan yksinkertaisesti saa jäädä katselemaan Valoa, vaan liikkeen pitää jatkua kaarroksista huolimatta. Testattiin kohtaa myös niin, että seisoin vain paikallani Valoa vasten ja vaadin oikealle puolen, ja siltikin kaarratti. Lopulta lelu kädessä saatiin kaarrosta pienemmäksi, ja Sannan kanssa puhuttiinkin että nyt kannattaisi treenailla lelu kädessä ja tiputtaa palkka eteen hyvistä käännöksistä. Sanna sanoi myös, että vaikka toisaalta kaarrosta tulee, keskinopeus Valolla pysyy kuitenkin hyvänä joten monessa kohdassa voikin olla kaarteella nopeampi kuin tiukalla käännöksellä. Näinhän se on, kun vaan tietäis että missä ja milloin, ja osais suhtautua niihin kaarroksiin niin etten jää jälkeen noukkimaan ja kyylämään!

Kellotettiin ensimmäistä kahdeksaa estettä, ja aika paranikin linjoja hioessa. Hyvä huomio oli aloittaa persjättö kolmosen jälkeen jotta koiran sai hyvälle linjalle, toimi todella hyvin tähän. Reisi se vähän osaltaan rajoitti tekemistä, ja välillä oli vähän vaikeaa ehtiä tilanteisiin kuten persjättöön ennen 8-hyppyä päädyssä. Reisi ei kuitenkaan nyt tämän viikon lepuuteltuani mennyt enää yhtä pahaksi kuin aiemmin vaikka kramppasikin juoksun jälkeen, joten toivoa on. Jossain vaiheessa putkesta putkeen -viennissä monta kertaa kohdan oikein tehtyään Valo keksi, että putkien välissä voikin lisäksi hakea yhden matkalle osuvan hypyn. Piti olla kokonaan katsomatta koiraa ennen kuin uskoi, että hyppyä ei haeta. 

Puomilta (toista kertaa mennessä) huitaistiin suurimmaksi osaksi putkeen sivuhypyn sijasta, näitä täytyykin treenata nyt kovasti. Tuppasin mennä peittämään siivekkeen jolloin Valolla ei oikein ollut muuta mahdollisuutta kuin mennä putkeen. Yllättävän hyvin jätti A:n alla olevan putken kun vain liikuin rohkeasti päällejuoksuun hypylle. Samaiseen putkeen vienti vaati sitten vähän hiomista, Valo piti käydä melkoisen syvällä vekkaamassa edeltävällä hypyllä, jottei hakenut kepeille. 

Lisäksi saatiin vinkkejä myös mm. juoksu-A:n palkkaamiseen, joita testataan sitten kun se on ajankohtaista. Sanna kommentoi, että Valo liikkui kyllä hyvin ja sillä on parantunut vauhti sitten viime näkemän. Mukava oli pitkästä aikaa päästä Sannan treeniin, vaikka toivoisinkin että se olisi mahdollista vähän useamminkin. Tänään jäi kisat välistä, kun mulla ei edelleenkään ole autoa eikä jalkakaan oikein kisakunnossa. Poikain kanssa ollaan jatkettu kotitokoilua, Valon perusasento varmistuu koko ajan ja alkaa hoksailla seisomisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti