sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Valosta FI KVA-L (!) ja Väinön kisat

Töttöröö ja skumppa virtaamaan! Valo sekä pentuesisaruksensa Villi ja Messi suuntasivat eilen Ruotsinpyhtäälle LUT-kokeeseen yrittämään puuttuvaa A-tulosta. Valo kävi edellispäivänä eka kertaa testaamassa hiekankaivuuta, mikä menikin ihan hyvin. Tuomarina toimi melko tiukan oloinen Ilse Kokkonen. Valolle napsahti A-koirien ensimmäinen paikka, 7. koira, ja luonnollisesti aloitettiin tyhjällä luolalla.

Jännitti vähän, että malttaako Valo olla hiljaa. Olihan se, aina luolaston puoleen väliin asti, jonka jälkeen päästi pari intohaukkua. Ympäri kierrettyään Valo palasi etupesään, muttei saanutkaan mennä enää takaisin vaan tuomari otti Valon luolasta, joten tyhjä jäi hieman vajaaksi - keskiputken tarkastus puuttui. 

Riistakoe hiukan jännitti sattuneesta syystä...Hiekan kaivuu siis mietitytti :) Valo olikin ihme hökelö, yritti kaivaa itseään ulos etupesästä ja möykkäsi kun ei keksinyt reittiä eteenpäin. Varmaan yksillä lisätreeneillä olisi jo toiminut hyvin. Noin kolmen tuskantäyteisen minuutin jälkeen se tajusi mennä hiekalle, ja kaivoikin itsensä nopeasti läpi. Pellillä tuttuun tapaan raivokas löytöhaukku.

Haarapesällä Valo harhautui väärään suuntaan, ja kävi tarkastamassa oikean puolen. Tämän jälkeen riista löytyi vasemmasta päätypesästä, ja Valo aloitti kovan painostuksen. Tiivisti lopulta niin, että koe keskeytettiin, ja näin ollen tuli Valosta Suomen käyttövalio! :) Tuomari vähensi tyhjästä luolasta 3 pistettä, tulos siis A47.

Tulokset ei toki tähän jääneet, vaan myös Messi ja Villi näyttivät mistä Speedyt on tehty, ja nappasivat tulokset A48 ja A49! :) Molemmilta lähti vähän pisteitä samaten tyhjän luolan vuoksi, mutta onneksi sillä ei olekaan mitään väliä. Liekö ainutkertaista, että samasta pentueesta 3 neljästä pennusta napsivat samana päivänä itselleen KVA-tittelit, ja kaikki vielä suoraan kolmella kokeella! :) oikea hattutemppu. Neljäs pennuistakin on viimein päässyt treeneihin asti, ja vaikuttaisi, että myös suuntaa kokeisiin piakkoin ;)

Kiitos Sannalle ja Harrille upeasta kasvatista ja onnea! <3

23.3.2013 Villi, Valo ja Messi FI KVA-L!

Tänään oli sitten pitkästä aikaa Väinön vuoro päästä kisaamaan, ihan oikeasti! :) Se ei siis ole vaikuttanut kipeältä, vaikkakin vähän tönkön oloinen se on. Harri Huittisella oli todella mukavat radat, ensimmäisenä lähdettiin hypärille. Väinön pentele karkasi vähän lähdöstä, mutta oli muuten ihan hyvin kuulolla siihen nähden, mitä pelkäsin ennakoon...Vähän pälyili ja valui, mutta onnistuttiin pusertamaan nolla 5. sijalla. Ennestäänki hyvä fiilis parani kummasti. Niin, ja mulla ei ollutkaan mitään ongelmia lähteä jo viidentenä, vaikka niin ennakkoon vähän luulin!

Toisella radalla paskiainen karkasi taas, mikä kostautuikin samantien hyllynä Väinön paukittua putkeen hypyn sijasta. Muutoin tosi kivoja kohtia, hyvä seinään päin pujottelu, hyvä keinu, kontaktit ja meininki yleensäkin. Pari pikkuvirhettä taisi tulla. Ohjaaminen oli jäykkää mutta koira toimi ;D

Kolmannelle radalle lähtiessä päätin, että jos varastaa, rata loppuu siihen. Ei tarvinut lopettaa alkuunsa, Väinö pysyi lähdössä - lähdin tosin nopeasti liikkeelle. Alkurata kivasti, sitten ennakoin liikaa pituuden jälkeistä käännöstä, mikä aiheutti kiellon pituudelle. Taas hyvä keppien haku, hetsasin tarkoituksella virheen jälkeen kunnolla ja menikin vähän yli :D Väinö otti itselleen harvinaisen lentokeinun, jonka jälkeen sain sen vielä lähetettyä vähän väärälle hypylle. Irtosi ainakin! Mentiin huutaen ja hyvällä fiiliksellä loppuun, ja V näytti aika onnelliselta :)

Mulle nämä oli hyvänmielenkisat, vaikkei tuloksilla juhlittu ja paikalla oli myös ilonpilaajia. Borderit on sitten kamalia, kun haukkuvatkin... Vinkiksi koirien haukkumisesta valittaville: agilitykisat on teille väärä paikka, suosittelen eri harrastusta, esim. lukemista. No joka tapauksessa, karkaamisia lukuunottamatta Väinö oli varsin hyvin kuulolla ja kivaa oli!

Kuvassa Valo 2-v, eripari-villasukat ja taustalla stalkkeri.

2 kommenttia:

 1. Iiik, haukkumista agilitykisoissa! Aika ennenkuulumatonta. :p (Siis oikeesti..?!)

  Onnea Valon tittelistä ja Väinön hyvänmielenradoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Juu, se on kamalaa kun koirat haukkuvat aksahallissa... Sitä paitsi tästä valittajasta lähti itsestään radalla enemmän ääntä kuin kisojen bordereista yhteensä :D

   Poista