tiistai 19. maaliskuuta 2013

Niinun maanantai ja muita juttuja

Pitkästä aikaa päästiin Niinuilemaan! Lämppälenkillä vähän mietitytti mitä tästä tulee, kun se eilinen meni niin uskomattoman surkeasti. Hyvä tuli! Valo kulki kivasti ja irtosi normaalisti, meno tuntui helpolta. Huh helpotus...Voinen siis harkita kisaavani jatkossakin :D

Alkuun valssi hypylle, jonka vieressä oli putki. Sinne se Valo eka yrittämällä menikin ja ihmekös tuo, kun en kääntänyt rintamaa koiraa kohti ajoissa... Toka vedolla sentään jo tajusin korjata ohjausta, ja Valo teki hyvin. Hypyn jälkeen mentiin kepeille, joiden sisäänmenon takana oli suoraan putkensuu. Kuulema viikonlopun kisoista Viitasen radalta. Oikeasti yllätyin, että Valo todellakin haki kepit, eikä edes vilkaissut putken suuta kertaakaan. Vau!

Keppien jälkeen hypyt soljuivat sujuvasti, kunnes puomin jälkeistä pituus-muuri-keinu -kohtaa piti vähän rukata. Ohjasin ensin vain lähettämällä hypylle kauempaa, ja tekemällä ikäänkuin päällejuoksun pituudelta muurille. Sinänsä virheettä se meni, mutta ei ollut Valolle sopivin ratkaisu - linjat menivät jotenkin leveiksi. Vaihdettiin hypyn ja pituuden väliseen valssiin, ja leikkaukseen muurille. Paljon parempi ja sujuvampi ratkaisu.

Keinulta pimeään putkeen, näissä ei Valolla ole ongelmia. Tein kuulema jopa HIENON valssin toisen putken jälkeiselle hypylle, jolle sai vähän juostakin. Tosin tasoitin hienouden myöhemmin peruuttelemalla samaiselle hypylle, jolloin Valo sen kielsi. Niinu sanoi, että niin sen tuolla ohjauksella pitääkin tehdä...Ja niinhän se on. Tein varmaan jotain samantapaista parissa valssikohdassa eilen. Putkien jälkeistä irtoamattomuutta se ei silti selitä.

Kepeiltä sitten kauempaan putkenpäähän valssaten, ja nyt se Valo sitten haki sen jo aiemmin tyrkyllä olleen pään. Palkattiin oikeasta suorituksesta pari kertaa, jonka jälkeen onnistui. Kokeiltiin kuitenkin vielä loppuun keppien ohjaamista toiselta puolelta tekemällä päällejuoksu keppien jälkeen. Onnistui Valolta hyvin! Varsinkin sitten, kun uskalsin lähteä tarpeeksi aikaisin liikkeelle. Tuota putkikohdissa ohjauksiin tulemista täytyy treenata edelleen, samoin kuin valssien ennakointia, mikä nähtiin taas heti kakkoshypyllä. Treenit menivät kuitenkin hyvin, mikä helpotti mieltä kummasti eilisen jälkeen :)Toissa perjantaina kävin SAGI:n järjestämällä koiran suorituskyky ja palautuminen -luennolla. Ehken ihan hirveästi saanut mitään uutta ja hyödyllistä tietoa kotiin vietäväksi, mutta tarttui sieltä muutama hyväkin vinkki ja tietoisku matkaan, ja olihan se sinänsä mielenkiintoinen luento. Ylipäänsä oli hienoa, että SAGI tällaisen tilaisuuden järjesti, ja että siihen myös osallistui paljon porukkaa. 

Seuraavana lauantaina lähdin Nizzaan parantelemaan yskääni ;) Olipa mukavaa, kun siellä kevät oli jo pitkällä ja aurinko paistoi. Ihastuin varsinkin Monacon maisemiin.

Monacossa.
Monacossa ollessani satuin bongaamaan paikalliset agilitykisat, siellä ne mokomat kirmasivat reteesti Monacon satamassa luksusjahtien edustalla :D Tokihan piti hypätä bussista ja palata takaisin katsomaan. Kisoissa tuntui olevan hyvin osanottajia, ja yleisöä riitti. Yhtäkään borderia en nähnyt, paitsi yhden Nizzan torilla.Kyllä, näette oikein, kisat pidettiin asfalttipohjalla. Vähän hirvitti, mutta myös ihastutti kuinka hienosti sekä ohjaajat että katsojat eläytyivät suorituksiin. Teki mieli lainata joltain koiraa ja mennä vähän kokeilemaan, mutta pidättäydyin kuitenkin katsomon puolella :D Hieno kokemus silti, mukavaa kun sattui tällainen kohdalle!

Koto-Suomessa odotti lumi ja pakkanen, mutta myös kaunis kevätaurinko (joka kylläkin on jo vaihtunut lumisateeseen).

Jäällä (ja juujuu, horisontti on vino. En jaksa muokata, syytetään kännykkää).
Loppuun vielä pari pätkää Valon treeneistä viime perjantailta. Ensimmäisessä muuten putken jälkeen vähän samanlainen kielto kuin nyt viikonloppuna. Ärsyttävää, mutta tähän tartutaan :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti