maanantai 19. marraskuuta 2012

Valo the voittaja ja Väinö, musta hevonen

Aikamoinen kisaviikonloppu takana. Huh. Lauantaina Valo aloitti Esa Muotkan radoilla BAT:in kisoissa. Onnistuin söhlimään Valon eka radan toka esteellä väärään putken päähän, mutta muuten rata oli puhdas ja oikein hyvä. Syy tuohon alun tyhmään ohjaukseen on se, että harjoittelin ihan samanlaista kohtaa vähän aikaa sitten, ja Valo meni koko ajan ekaan putkenpäähän; selän takaa, edestä ja jopa jalkojen välistä :D Päätin sitten kokeilla tuollaista (huonoa) vaihtoehtoa, no ei toiminut. Olisi pitänyt tehdä vaikka pakkovalssi reilusti sivummalta, tosin luulen ettei olisi sekään tehonnut. Treeniä siis! Toisella agi-radalla se sitten vihdoin tapahtui, Valon eka nolla nimittäin :) Rata meni sujuvasti, aika oli n. -18 ja etenemä 4,76 ja voittohan sillä napsahti :) Hieno Valo, nyt on ekan nollan painekin selätetty ;D


Väinö palasi kuukausien kisatauolta sunnuntain kolmelle Seppo Savikon radalle, joista A- ja B-agilityradat ratkaisivat myös borderterriereiden agilitymestaruudet. Mini-bordereita oli ilmoitettu 35 kipaletta. Olin suorastaan vakuuttunut, että Väinö tulee olemaan ihan porsas näin pitkän kisatauon jälkeen, ja olin sen jo valmiiksi antanut sille anteeksikin :) Väinö se vaan jaksaa aina yllättää, oli nimittäin erinomaisesti kuulolla eka radan, ja vaikka unohdin jännityksissäni radan keinun jälkeen (:D), saatiin puserrettua nolla aikaiseksi. En edes katsonut tuloksia kun kuvittelin sen olleen niin hidas, joten yllätys olikin suuri kun kuulin, että Väinö sijoittui neljänneksi JA sai vielä AGI-SERTIN! Se oli siis laatuaan Väinön toinen, ja suoraan sanottuna en olisi uskonut että se tulee niitä kaksi saamaan ennen vuoden määräaikaa, joka täyttyy helmikuussa :)


Toinen rata oli ihan hirveä. Tai siis, ei radassa mitään vikaa ollut, vaan meidän menossa :D Nyt se Väinö sitten vilautteli possu-puoltaan, ja meinasi mennä jokaiselle tyrkyllä olleelle väärälle esteelle :D Tuntui, kuin olisin ohjannut kuminauhan päässä venyvää koiraa :D Sain aina juuri ja juuri otettua sen hanskaan ja pelastettua tilanteen. Loppuradasta nauroin jo niin kovaa, etten meinannut saada enää edes ohjattua. Nolla silti saatiin aikaiseksi, eli Väinölle myös tuplanolla SM-kisoja varten! Tällä tuplanollalla Väinö posotti myös borderterriereiden agilityn minimestaruuskisojen toiselle sijalle!! VAU mikä päivä mun pikku hirviölle <3 Uskomatonta, mutta totta!


Kolmannella radalla Väinö oli taas paremmin hanskassa, vaikkakin vähän taas karkasi lähdöstä :P Yhtä putkensuuta se ei nähnyt, tultiin pimeänä sivusta, ja taisin sitten olla vähän tiellä. Väinö sitten kiersi koko mutkaputken, ja tottakai jotenkin kuvittelin että se sai vitosen. Tökkäsin sen sitten vaan jotenkin putkeen, ja lepsuilin loppuradan. No maalissa kuulin, että nollahan se olikin, mutta valitettavasti yliaikaa tuli 1,02 sekuntia joten triplat meni sivusuun. Silti tajuttoman hieno lomalta paluu Väinöltä! SM-kisojen jälkeen ollaan kisattu vain piirM-kisat, ja tajusin muutenkin kuinka vähän olen tänä vuonna kisannut Väinön kanssa: 1. ja 2. sertin välissä on vain 5 nollaa! Ehkäpä Väinökin pitää nyt kaivella kunnolla naftaliinista ;)


Valokin osallistui isojen radalle epävirallisena mestaruuksista kisaamaan. Pikku-ukko kirmasikin eka radan hienosti vitosen kera, mun pitäis ehkä opetella ohjaamaan sitä ja kertomaan, milloin käännytään... Kuitenkin tosi hienosti pikku ykkösluokkalaiselta! Toisella radalla en auttanut vaikeaan keppikulmaan, mistä 10 ja loppupäässä kielto hypylle, lopetin ohjaamisen tyystin ja Valo oli hämillään. Hienoa työtä silti Valolta kolmosten radoilta! :)
Olipa hieno viikonloppu, onneksi näitäkin välillä tulee!

Asenne ratkaisee! ;D Kuva: Erja Suni-Räsänen

4 kommenttia:

 1. Ihan huippuhieno viikonloppu teillä tosiaan takana! Onnea vielä! Olipa hienot radatkin, ja varsinkin Valolla on kyllä vauhti kohdillaan. ;)

  (Olisin mä kyllä voinut katsoa ne loputkin radat. ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Mä en ole jaksanut vielä ladata niitä muita, ja itseasiassa en ole ees katsonut niitä kaikkia vielä :D Ehkä lisään ne vielä myöhemmin ;)

   Poista
  2. Noniin sieltä löytyy nyt Valon lauantain A-rata, sunnuntain B-rata ja Väinön C-rata ;D

   Poista