sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Valde Niinulla ja LUTteilemassa

Maanantaina totuttuun tapaan Niinuiltiin. Oli taas erinomaiset treenit, ja oli mahtavaa nähdä ja kuulla Valon kehittyneen. Muutamia juttuja:


  • Alan viimein tajuta, että mun täytyy oikeasti kiinnittää huomiota rytmitykseen. Oon ollut siinä aina melko huono, mutta pikku hiljaa rupean hoksailemaan. Valon kanssa on pakko skarpata! Alun jaakotus toimi hirveän hyvin, kun saatiin mun rytmi kuntoon. Rytmityksellä sain Valon käännöksen pieneksi niin, että seuraavan hypyn ohjaus valssilla onnistui.
  • A:lta saksalaiseen. Valo osasi sen vaikka kuinka hyvin! Sain tosi hyvin etumatkaa putkelle, pitää vain muistaa katsoa koiraan tarpeeksi pitkään! 
  • Jaakotuksiin täytyy muistaa kääntää rintakehä selkeästi, Valo luki mun jaakotuksen putken jälkeen kerran leikkaukseksi. Muuten teki kivasti.
  • Hyviä putkiin irtoamisia :) 
  • Vaikea umpikeppikulma ja hyppy tyrkyllä; piti vähän työstää. Oma linja täytyy muistaa ja pysyä poissa koiran tieltä :D Hienosti Valo tästäkin sitten suoriutui. Hyvät treenit!
Tällä viikolla käytiin kerran Vuokkosilla. Valolle leikkauksia ja vähän valsseja sekä puomia (joka sujui ihan hyvin). Huomasin jännän jutun: jätin Valolle kerran sen lempilelun ihan puomin alastulon päähän palkaksi, ja mitä tekee Valo? No hyvän kontaktin, jonka jälkeen juoksi mun luokse odottamaan palkkaa! Nostin tuon lelun sitten Valolle, jolloin lähti sen kanssa kaahailemaan ihan innoissaan. Toisen kerran jätin lelun suoran päähän ja lähetin eteen ja taas sama juttu: kävi hyppäämässä hypyt, mutta tuli mun luokse odottamaan palkkaa.

Sanna meinasi, että Valo on oppinut palkkautumaan mun kautta, mikä ei ole ollenkaan paha juttu :) Olin vain aika hämmästynyt, kun se on niin lelu-hullu :D Tuosta eteenlähetyksestä vielä. Laitoin Valon tosiaan putken kautta kolmelle suoralle hypylle eteen-käskyllä. Sepä irtosi nuo hyppäämään ilman etupalkkaakin! Hienoa! Haki myös jo hienosti keppien avokulmaa kauempaa, ja avo- sekä umpikulman tosi hyvin poispäinkäännöksellä!

Väinölle vähän kontakteja, valsseja ja leikkauksia. Se on ihan porsas nyt aina alkuunsa, mutta hyvin sekin sitten toimi. Kontakteille ei oikein meinaa malttaa aina pysähtyä, mutta se nyt ei ole mitään uutta... :) Ensi viikonloppuna on Väinölläkin pitkästä aikaa kisapäivä! Saa nähdä mikä katastrofi siitä seuraa ;D


Torstaina käytiin luolilla, nyt toista kertaa siis. Valo kokeili eka kertaa tyhjää luolaa. Ahdingoissa ja etenemisessa ei mitään ongelmaa. Selvästi odotti sieltä seuraa löytävänsä, ja päästeli vähän ääntä kun ei löytänytkään. Meni kuitenkin pätkiä myös hiljaa. Tyhjää tahdon kuitenkin vielä treenata, oli liian äänekäs mun makuun. Toivottavasti on samanlainen kuin Villi-sisko, joka oli kans möykännyt ekassa tyhjässä, mutta seuraavalla kerralla ollut jo hiljaa :) Siskoille (Villi+Messi) muuten ekasta kokeesta viime viikonloppuna B-43 ja B-44! 

Riistatreeni meni hienosti. Luukulle suoraan huutamaan, jonka jälkeen oikealle päätypesälle. Nyt mentiin eka kertaa ilman peltejä. Valo meni erittäin lähelle, n. 10 cm päähän naamatusten, eikä perääntynyt iskuista. Päinvastoin, tiivisti vaan työskentelyä niin, että kouluttaja veti pellin väliin ja ilmoitti, että koira on koevalmis :) Olisi kuulema tehnyt ratkaisun hetkenä minä hyvänsä. Musta on myös hienoa, ettei Valo rynni suoraan päälle! Järkevä tyyppi. Yritetään päästä treeneihin ensi viikolla, ja katsotaan sitten josko lähdettäis jo koehommia haistelemaan vai odotetaanko kevääseen ;)

Väinö rällää!

Valo

Valo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti