perjantai 16. marraskuuta 2012

Aamuaksaa ja luolatreeniä

Kävin pitkästä aikaa aamutuimaan treenailemassa Valon kanssa, tällä kertaa Väinö sai odottaa autossa. Aloitettiin puomilla, joka sujui aika hyvin! Pysähtyi hyvin, haki kauempaa lähetettynä, suoritti päähän asti ja pysähtyi vaikka sivuirtosin ronskisti jne. On se siis tainnut vähän edistyäkin!

Seuraavaksi keinua. Teki paljon rauhallisemmin nyt! Kerran kyllä lähti ennen aikojaan, mutta muuten nätisti. Ei koheltanut. Otin sivuetäisyyttä ja vedätin, malttoi pysähtyä :) Olin rakentanut vauhtiympyrän, jossa päissä mutkamutket ja välissä 3 hyppyä molemmin puolin. Kokeilin tässä ensin vain valssia hypyn takaa, tarkoituksena saada Valo kääntymään tiukasti rytmityksellä ja äänellä. No, alkuun se ei kyllä kääntynyt ollenkaan, vaan posotti suoraan putkeen :D Otin muutaman yrityksen jälkeen lelun käteen, ja kyllähän se sitten toimi, kääntyi erittäin tiukasti eli kyllä se osaa kääntyä kun tajuaa.

Tämän jälkeen keppejä suoran putken takaa leijeröiden ja sivumpaa lähettäen. Umpikulmaan piti törkätä tarkemmin, avokulman haki tosi hyvin kauempaakin. Hienosti silti pujotteli leijeröiden! Edistystä! Sitten harjoiteltiin viimein, taikka pitkästä aikaa putkijarrua. Olen päättänyt tehdä sen ihan vain lujaa sihahtaen, ilman jalka-apuja tms. Ampui aika leveäksi ilman lelua, mutta lelun kanssa kääntyi nätisti. Tätä pitää muistaa treenata pian jatkossakin, että alkaisi hoksailemaan. 

Loppuun vielä valsseja yksittäisellä hypyllä (vauhdin kanssa) lelu kädessä. Olen näköjään ruvennut käyttämään sihahdusta myös näissä, mutta Valolle se voikin olla ihan hyvä asia. Menivät muuten hyvin, valssit siis! Oli onnistuneet treenit, pitää ehkä taas ottaa tavaksi tämä aamutreenailu ;)

Päivällä selvisikin, että illalla on mahikset luolatreeneihin, joten posoteltiin illansuussa Mäntsälään. Valo teki ensin tyhjän. Oli se edelleen vähän turhan äänekäs, mutta hiljaisempi kuin viimeksi :) Ei jää paikalleen haukkumaan, vaan päästää vähän intohaukkua edetessä, joten ei tuon pitäisi liikaa haitata. Sanoivat, että tod.näk. tuolla suorituksella putoaisi ehkä piste tai maksimissaan pari, joten ihan hyvä se on :) JA, olihan se vasta Valon toinen tyhjä. Eteneminen kuitenkin hyvää ja tarkasti luolan täydellisenä.

Sitten päästiin itse hommiin. Ahdinko on nyt kahden kerran jälkeen tuttu juttu, meni sinne heti kun tiputin putken eteen. Ärhäkkä haukku luukulla, ja pellit auki. Lähti ensin väärään suuntaan, mutta löysi sitten vasemmallekin. Tiivistä työskentelyä, ja päästettiin etenemään keskipesälle. Siinä sama juttu, ja päästettiin vielä oikeaan päätyyn. Haukkui 10 cm etäisyydellä, perääntyi iskuista 20 cm ja tuli heti takaisin tiivistäen, eli oikein hyvää työskentelyä kuulema. Sai kokeilla ahdingon kautta saman rumban kahdesti, ja sitten mulle kerrottiin, että turhaan sitä panttailemaan, kokeeseen vaan :) Eli kyllä se todella vaikuttaisi koevalmiilta! Siksipä Valo onkin nyt ilmoitettu ekaan kokeeseensa joulukuun alkuun ;) Jännää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti