tiistai 8. toukokuuta 2012

Elossa ollaan! Timon treenit+Alueellinen valmennus alkoi.

Tiedetään, tiedetään - en ole päivittänyt blogia aikoihin. Hirveä koulurumba alkaa olla takanapäin hetkeksi, ja aikaa ehkä liikenee taas muuhunkin. Mitäköhän kaikkea tässä onkaan tapahtunut...Kerrataan mieleenpainuvimmat jutut.

Valo oli viime torstaina viimeisissä Liuhtojen (Timon) treeneissä. Näistä muodoistuikin ihan huiput treenit. Valo oli yhtäkkiä keksinyt olevansa ihka oikea agilitykoiran alku, ja teki ihan sairaan hienoa työtä! Timokin sanoi, että Valo on kehittynyt ihan huikeasti kahdessa viikossa. Pakko myöntää, että saihan se minutkin yllätettyä.

Ensimmäinen 5 esteen pätkä sisälsi 2 "päällekäin" olevaa mutkaputkea, siis niin että ne olivat samassa asennossa toinen toisen takana. Ensin otin Valon vastaan eka putken takaa oikeaan päähän, ja nappasin siitä mukaan toisen putken vasempaan päähän. Tämän jälkeen takana oleva pituus, josta umpikulmaan kepeille. Tässä ei ollut yhtään mitään ongelmaa, ja Valo tuli ihan täysiä. Kepitkin sujuivat, tosin ensin kääntyi toiseen väliin.

Toisessa pätkässä lähetettiin mutkaputken pimeään kulmaan, josta valssilla suoraan putkeen ja siitä suoraan takaisinpäin 2 hyppyä, joiden väliin tein 2 perättäistä persjättöä. Ja hei, me onnistuttiin!! Valo luki persjätöt todella hyvin, ja onnistuin vielä tekemäänkin ne hyvin! Timon kommentti oli, ettei se olisi niitä voinut enää nopeampaa ja paremmin tehdä :) Näiden jälkeen lähetys hypylle, saksalainen ja mutkaputkeen josta napattiin mukaan kepeille. Saksalainenkin sujui Valolta hienosti.

Keppien jälkeen lähetys suoraan putkeen, jonka jälkeen tehtiin putkijarru, jotta koira saatiin käännettyä 90 astetta hypylle. Ja kääntyihän se Valo. Timo veikkaili, että putkijarrusta voi tulla Valolle aika vahva, kun teki sen nyt jo eka kerralla noin hienosti. Tämän jälkeen vekkaus hypylle, ennakoiva valssi muurille, ja mutkaputken kauimmaiseen päähän. 

Tämä oli oikeastaan ensimmäinen kohta, joka tuotti vähän päänvaivaa :D Valo nimittäin haki muurin jälkeen toistuvasti edempänä olevan mutkaputken pimeän pään. Timo kyllä sanoi, ettei tuota irtoamista saa missään nimessä tuhota, kun se on sillä niin hyvä :) Onnistui tämäkin sitten, kun sain valssini tarpeeksi ajoissa kääntymään. Sain jopa kommentin, että tein täydellisen valssin! Se on jo mulle harvinaista herkkua :D Tämän jälkeen pakkovalssi etummaiseen mutkaputkeen ja hyppy, siinäpä se. Pätkissä saatiin kaikki 20 estettä tehtyä :)

Täytyy vielä sanoa, että olin helkkarin ylpeä Valosta. Se teki hienosti hommia, ja vire pysyi hyvänä koko 15 minuuttia! Onhan se myös ihanaa saada positiivista palautetta :)

Ennen tätä sunnuntaina Sanna ja Harri olivat BAT:illa kouluttamassa. Valo osallistui Harrin ryhmään ja Väinö Sannan. Valo meni hienosti. Opeteltiin yksi uusi ohjauskin, uusi tyyli välistävetoihin. Se tosin vaatii vielä paaaljon harjoittelua :D Tosi mukavat treenit.

No Väinö sitten oli vuorostaan ulkokentällä. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, ja niin vain Väinö väsähti lähes välittömästi. Sen kanssa oli ihan naurettavaa mennä, kun se lönkytti radalla ihan voimattomana. En saanut treenistä kuin pahan mielen, vaikka Sannan tekemä rata oli oikein kiva. No okei, oli kiva huomata, että pystyin jättämään Väinön yksin pujottelemaan ja mennä tekemään persjätön melko kauaksi edelle! :) Silti uskomattoman vaikea yrittää oppia mitään, kun koira ei kulje ja oma rytmi sen seurauksena katoaa täysin. Eihän Väinöä tietenkään voi syyttää, mutta nyt ei oltu vielä edes kesälämmöissä, joten lämpöherkkyys on tainnut vain pahentua :/ Mennään kuitenkin testaamaan keskiviikkona iltakisailua Orimattilaan.

No sitten päästäänkin sunnuntaisiin alueellisen valmennuksen treeneihin, jotka siis järjestettiin meille nyt eka kertaa. Liukan Ville oli kutsunut kaikki ryhmänsä (3xTT3 ja Training to Win) Purina-areenalle aamu-kymmeneksi. Pikku keskustelun jälkeen aloitettiin käytännön hommilla. Jaoimme ensin ryhmät mineihin, medeihin ja makseihin, jotta harjoitteet sujuisivat joutuisasti. Tällä ensimmäisellä kerralla mitattiin vain koirien suoritusaikoja kontaktiesteillä, kepeillä ja suoralla. 

Jäin sellaiseen käsitykseen, että Valo taisi vetää aika hyvät ajat joka osiosta. Tällä hetkellä ainakin nopeimmat mineistä. Valon ajat olivat siis: A 1,50 s / keinu 1,69 s / kepit 2,91 s / puomi 2,38 s / 30 metrin suora viidellä hypyllä 3,37 s. Suoralla ei saatu Valon ensimmäistä aikaa mitattua, kun ajanottolaite teki tenän :/ Kontaktit on mitattu pysäytyksen kanssa, ajanotto siis loppui kun koira poistui kontaktilta. Keinuhan meillä on aivan kesken, mutta tehtiin se kuitenkin kerran. Kepitkin ovat olleet nopeammat (mittasin pari viikkoa sitten, 2.6 s), mutta hiekkapohjakin varmaan vaikutti :)

Sittenpä siirryttiin ohjaajiin. Luvassa oli siis sukkulajuoksu, myös piip-testiksi kutsuttu. Muistin jotenkuten omilta Nuori Suomi 1-edustusjoukkueajoilta...Juostaan siis viivalta viivalle, ja perillä pitää olla ennen piippiä, muuten tippuu pelistä pois. Eipä ollut kunto enää ihan samaa luokkaa kuin uimari-aikoina! :D Juoksin vain 4,5 minuuttia ennen kuin kuukahdin. Tosin en mä vähiten juossut kuitenkaan, mut veti jotkut paljon pidempäänkin. Seuraavat 2 tuntia yskinkin sitten allergian kourissa, jotenkin tuo juoksu pahensi oireita ja otti keuhkoihin :D Kuntokuurille siis mars!

Lopuksi jaettiin vielä ryhmät uusiksi. Kaikki ryhmät sotkettiin, myös Win-ryhmä TT-ryhmien sekaan. Valo laitettiin "nopeiden koirien ryhmään", näin ymmärsin. Tosin maksit olivat vielä erikseen kun sitä toivoivat, lisäksi ne joille haasteena on vauhti, ja mikähän se neljäs ryhmä sitten olikaan...Oma ryhmäni vaikutti oikein kivalta. Jatkossa siis treenaillaan lähinnä tämän ryhmän kesken. Seuraavat treenit ovat tämän kuun lopussa, niitä odotellessa! Huh kun tulikin pitkä päivitys, lyhempi tauko ensi kerralla niin juttukin lyhenee :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti