perjantai 25. toukokuuta 2012

Annen treenit, Valon mittaus ja HSKH:n kisat

Viikko sitten keskiviikkona pojilla oli ekat Anne Saviojan treenit. Valon ratapätkään sisältyi mm. leikkauksia, sylkkäri ja jaakotus - osasi ne kaikki heti kerrasta :) Alussa piti U-putkesta kääntyä n. 90 astetta kahdelle peräkkäiselle hypylle, joista jälkimmäisen jälkeen olisi pitänyt tehdä valssi, jolla koira lähetetään hypyn kautta mutkaputkeen. Valo kuitenkin tuli putkesta niin vauhdilla, etten mitenkään saanut sitä käännettyä hypylle :)

Tähän Anne ehdotti sitten hyppyjen toiselta puolelta ohjausta niin, että tein valssin jo eka hypyn jälkeen ja leikkasin kolmannen hypyn putkeen. Toimi Valolle tajuttoman hyvin. Ei olisi itsellä tullut edes mieleen, Väinön kanssa kun ei tuollaista ongelmaa olisi. Anne sanoi, että tuollaiseen kohtaan on turha ruveta putkijarrua tekemään, että ei oteta pojalta turhaan vauhtia pois. Ja oikeassa olikin :)

Sylkkäri tosiaan toimi hyvin, samoin kuin jaakotus! Hyvällä linjauksella haki keppien avokulman hienosti. Keppien lopussa piti muistaa, etten tunge liian pitkälle, muuten Valo meni hypyn takaakiertona. Hienosti kirmasi 4 hypyn loppusuorankin, hakipa tuon kerran ihan itsekin niin, etten ehtinyt sitä edes kepeille itse ohjata kun oli jo pujotellut jo luikkinut maaliin :D Annelta ropisi kehuja, jee, ja parasta oli ehkä vertaus yhteen mun iki-suosikki miniin, kylläkin niin hyvässä kuin pahassa ;D Valo meni kyllä nuo treenit hienosti.

Väinölläkään ei ollut mitään ongelmia radassa. Anne sanoi, että sillä on hyvät pienet käännökset. Tehtiin sama rata vielä toiseenkin suuntaan, tässä olin erityisen ilahtunut hienosta sylkkäristä ja siitä, ettei Väinö vilkaissutkaan A:n jälkeen tyrkyllä olleeseen putkeen, vaan tuli tuli kiltisti hypyn takaakiertoon. Se on kyllä selvästi saanut vähän selkoa pälliinsä. Lopuksi tehtiin vielä rata nollana läpi, kellotuksella Väinölle nopein aika.

Tänä keskiviikkona taas Annen treenit. Valo oli alkuun vähän pöhkömpi kuin viimeksi, ja olisi selvästi ollut jo lelua vailla - ei oikein irronnut totutusti. Tämä meni kuitenkin ohi, ja lopputreenit kulki jo hienosti. Ei oikeastaan mitään mainittavia solmukohtia. Takaakiertoa tehtiin enemmänkin, Anne halusi nähdä kauempaa lähetystä koiran puoleisella jalalla ja vastakkaisella kädellä - toimi Valolle hyvin! Keppien avokulman haki hyvin ja pujotteli loppuun asti vaikka vedätin. Keppejäkin vähän testailtiin, Anne tahtoi nähdä miten Valo hakee ne. Menin sitten pari metriä keppien lopusta eteenpäin, ja kutsuin Valon sieltä pujotteluun - ei mitään ongelmaa :) Hieno poika.

Loppuun vielä 14 esteen rallattelu, mikä menikin nollana läpi :) Meidän pisin rata koskaan, hehheh. Anne sanoi että kyllä tykkää kovin kun koira hakee tuolleen esteitä.

Väinöllä tuli ongelmia putki-A -erottelussa, ylläri ylläri. Siinä kokeiltiin kättä eri asennoissa sun muuta, ja lopulta Annekin sanoi, että Väinö menee just sinne minne jalat sattuu viemään. Tottahan se onkin, hahaa. Palkattiin A:sta ja tokihan Väinö sinne niin meni. Loppupätkästä olisi sitten pitänyt mennä samaiseen putkeen, jolloin Väinö meni A:lle. Huoh.

Keinu on Väinöllä tosi hyvä, ei kyllä ota siitä helposti virheitä. Kepitkin se tekee nykyään jo paljon varmemmin kuin aiemmin! Pidin kahden metrin välin ja vedin hypylle ja pakkovalssiin. Pakkovalssissa oli taas pientä häikkää, pidän kättä aika ylhäällä jolloin hyppää hypyn edestä. En ole tottunut moiseen, kun se on aina tullut niin hyvin pakkovalsseihin. Pitää muistaa ottaa tarkasti.

Loppuun vielä Väinöllekin rallatus, Anne komensi tekemään kahteen kohtaan persjätöt kun valssit hidastavat Väinöä. Niinhän ne tekee, tietyissä kohdissa, samoin kuin kaikki ohjaukset joissa olen Väinöä kohti. Tadaa, persjätöt meni sairaan hyvin!! :D Kyllä me aina silloin tällöin niissäkin onnistutaan, pikkuhiljaa. Anne sanoi, että ei Väinöäkään vielä passaa eläkkeelle jättää, heh. Pitää kyllä panostaa Väinöönkin taas enemmän, hiomalla siitä on kuitenkin mahdollisuus saada ihan ok:sti pärjäävä koira. Mun pikku ukkeli.

Ainiin, Anne mittasi Valon (epävirallisesti tietty) miniksi, jeij! Rajatapaus se kyllä on niin kuin Väinökin, mutta lohdullista ettei suorilta mediksi mennyt. Eiköhän me rällätä tulevaisuudessa miniluokassa, siis! En melkein malttaisi edes odottaa, vaikka eihän Valo millään muotoa vielä kisavalmis ole :D

Helatorstaina sitten avattiin ulkokausi HSKH:n kisoissa Ojangossa. Ennuste oli heikohko, kun ilma oli tukahduttavan kuuma ja Väinö oli ihan levällään ennen startteja. Riehui ja makoili vesilammikoissa vuoron perään. Lopulta hain sille kopan kentän laidalle, se auttoi, rauhoittui vähän. Yllätys oli suuri, kun Väinö puotteli ensimmäisellä, Anne Viitasen radalla itseasiassa aika kivaa kyytiä ottaen huomioon, kuinka herkkä lämmölle Väinö on ja miten sekona se oli ennen startteja! Rata oli muutenki kohtalaisen sujuva, mutta kolmannelta hypyltä valitettavasti Väinölle tosi harvinainen riman tiputus. Tiina ja Ile sanoivat, että oli liukastunut soraan. Videolta sitä ei oikein näe kun on takaapäin kuvattu. Muuten oikein kiva rata, mitä nyt mulla vähän valssit myöhässä jne.


Toisella, Kari Jalosen agiradalla Väinön vauhti oli jo vähän hyytynyt, mutta kuitenkin oli hienosti kuulolla ja keskittyi superhyvin! Kepit oli yber-hitaat, ja mä menin totaalisesti hapoille loppusuoralla, mikä vaikutti melkoisen negatiivisesti myös Väinön vauhtiin :D Sehän kulkee tasan niin lujaa kuin minäkin...Koira kuitenkin oli emäntäänsä parempi. Nämä kisat olivatkin tosi positiivinen yllätys, ja antoivat taas vähän uskoa jatkaa, myös kesäkisoissa ;) Harmillisesti emme ehdi enää kisaamaan ennen SM-kisoja, mutta lahjattomat treenaa vai mites se olikaan ;D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti