perjantai 11. toukokuuta 2012

Valon ekoja tokoiluja

Valohan tosiaan pääsi HSKH:n aloittelevien tokoryhmään, joka starttailee parin viikon päästä. Tänään sitten aloitin tokon treenailun kotipihalla. Tähän asti agility on vienyt harrastusajan, mutta koska lumet on sulaneet, nyt on hyvä aloittaa myös tokoilu! Pakkohan se oli Valon kanssa sitäkin päästä yrittämään, on se vain luonteeltaan siihen niin sopivan oloinen.

Aloitin ihan vain istumisen vahvistamisella ja perusasennolla. Perusasentoon olenkin sitä aina välillä ottanut, joten siitä Valo onkin jo ihan hyvin jyvällä. Olen myös laiminlyönyt niinkin yksinkertaisen liikkeen kuin maahanmenon opetuksen :D Tähän asti Valo on mennyt maahan käsiavulla. Maahanmenoa rupesin siis vahvistamaan ja opettamaan suulliseksi. Nopeasti alkoi Valo hoksata jutun, ja maahanmenosta tuli jo melko vauhdikas. Vaati tosin vielä useimmilla kerroilla tuplakäskyn, mutta huomattava edistys entiseen.

Harjoiteltiin paikkallamakuuta. Valo odotti hievahtamatta pää alhaalla, todella kärsivällisesti. Pidensin heti aikaa ehkä 45 sekuntiin, välimatka n. 15 m. Tuon kärsivällisyyden takia Valon kanssa on niin huippua tehdä! Seuraavaksi luoksetuloa, jonka teki vauhdilla ja innolla. Odotti nätisti istuen, vähän kurotti kaulaa parilla kerralla. Perusasentoon tulossa tietty vähän hakemista, mutta tulee hyvin melko pienellä käsiavulla.

Harjoiteltiin myös seuraamista. Uskomatonta, miten Valolla voikin olla heti ihan täydellinen seuraamisasento. Se ei myöskään edistänyt tai jätättänyt yhtään! Tehtiin heti käännöksiä joka suuntaan, myös täyskäännöksiä, ei mitään ongelmaa. Huh, melko poika.

Lopuksi vielä naksuttelin sille kapulaa. Hoksasi kyllä, että namia tulee kun kapulaan koskee, mutta suuhun ottamista ei tarjonnut vielä lainkaan :) Hyvä alku, silti. Kyllä se nyt vaan vaikuttaa siltä, että Valon tokoura jatkuu. Sanokaa mun sanoneen, jossain vaiheessa elämää takuulla leivon siitä TVA:n! ;D Saa tulla potkimaan persiille, jos meitä ei näy kisoissa syksyllä. Katri has spoken, ugh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti