perjantai 13. tammikuuta 2012

SKPIN -ja Tuulian treenit

Keskiviikon treenit Valon kanssa aloitettiin vauhtiympyrällä, johon kuului mutkaputki, neljä hyppyä vinottain, suora putki ja takaisin mutkaputkeen. Jätin taas palkan valmiiksi, mikä tuotti aluksi hitusen keskittymisvaikeuksia. En kuitenkaan antanut periksi, ja saimmekin pätkän toimimaan moitteettomasti. Ensimmäistä kertaa pystyn itsekin sanomaan ääneen, että Valo meni lujaa ja irtosi upeasti päätyhypylle ja putkiin :)

Toiseen radanpätkään sisältyi pussi, päällejuoksu, takaakierto, muuri ja kaksi valssia peräkkäin hypyille. päällejuoksun jälkeen oli myös toinen hyppy takana tyrkyllä. Valo ei sitä kyllä vilkaissutkaan :) Tämänkin harjoituksen tein väkipakolla lelu maassa odottaen :D Haastavaahan tuo taas aluksi oli, mutta onnistuipa lopulta. Kaikki muu meni oikeastaan melkoisen hyvin, mutta käännös muurilta meni hitusen pitkäksi. Tarkoittaa siis vain sitä, ettei Valo vielä kääntynyt kunnolla muurin päällä. Oikein hyvin meni silti ja keskittyi hienosti!

Rataan kuului myös rengas, mutta tein sitä vain erikseen kun se ei selvästi ole Valolla vielä täysin hanskassa. Lisäksi tein vähän A:n kontaktia. Kyllä mä sitten vain tykkään tuosta Valosta niin paljon! <3

Väinö teki samat ratapätkät ja hienosti ja nopeasti tekikin. Kisaaville oli kolmantena harjoituksena myös täyspitkä rata. Alkupäässä oli muurilta U-käännös kepeille. Muurin takana oli putkensuu tyrkyllä. Valssilla kepeille vienti sai Väinön hyppäämään muurin vähän pitkäksi. Päätinkin kokeilla kepeille lähetystä leikaten, eli lähettämällä Väinön edeltä pujottelemaan ja koukkaamalla itse sitten keppien toiselle puolelle. Ei tulisi moista ihan heti kisoissa kokeiltua, kun en sitä ole harjoitellutkaan, mutta Väinöhän handlasi sen hyvin. Niistot, leikkaukset, pimeisiin kulmiin lähetykset sun muut onnistuivat hyvin.

Nyt varmistuin siitä, että yksi ongelma on päässyt kehittymään, ihme kyllä putkien kanssa. Huomasin tämän eka kertaa Jaakon koulutuksessa Purina Centerissä. Jokunen aika sitten Hyvinkään kisoissakin Väinö kielsi suoran putken, ja treeneissä olen toisinaan huomannut, että Väinö ei aina irtoa putkiin hyvin. Nytkin se jo lukitsi putken, mutta kääntyi siltä kuitenkin pois minun lähtiessä sivulle. Väinön vauhti putkiin irrotessa on nyt ihan onnetonta, ja näyttää kuin se välttelisi putkiin menoa jotenkin. Ei siis irtoa kohdissa, joissa sen todellakin pitäisi pystyä irtoamaan putkiin. Ei aina, mutta toisinaa. Tämä täytyy ottaa tehosyyniin ensi viikolla, eiköhän tuo putkien vahvistamisella tokene.

Eilen oli sitten Tuulian treenit Sporttikoirahallissa. Viime viikollahan en päässyt paikalle, kun olin kipeä.  Tuulia oli tehnyt kivan 19 esteen radan, jossa pääsin kokeilemaan ohjauksia, jotka ovat taas jääneet vähemmälle. Ensin tutustuimme rataan melko perusteellisesti, ja kävimme jokaisen suunnitelmat läpi. Oli kiva huomata, että olin suunnitellut radan niin, ettei suunnitelmiin tarvinut tehdä muutoksia :) 

Heti 2-3 hypyillä päästiin testaamaan kivoja ohjauksia. Kakkosesteelle siis pakkovalssi-jaakotus, kolmosesteelle saksalainen ja siitä pituudelle. Nämä sujuivatkin heti hienosti! Alussa olin hiukan myöhässä, ja pituuden jälkeiselle takaakierrolle tuli kiire. Toistettuna Väinö meni hienosti takaakierrolle, josta kaksi valssia hypyille ja kepeille avokulmaan lähetys. Kepeille lähetettäessä piti muistaa viedä lähetys loppuun asti rintamasuunta kakkoskepille, jottei koira mene väärään väliin.

Hypyille 2-3 testattiin myös kahta pakkovalssia. Tämä oli mulle ensin jotenkin vähän vaikeaa, ja Väinö pääsi hiukan hukkumaan tai sitten toinen pakkovalssi oli huonohko. Saatiin kuitenkin lopulta sujumaan ihan ok, mutta kellotuksella todettiin saksalainen nopeimmaksi vaihtoehdoksi.

Tämän jälkeen takaakierto-päällejuoksu, mutkaputkeen ja puolivalssilla toiseen putkeen. Tähän Tuulia kouli mua tekemään twistin, koska ohjasin takaakierron tosi tönkösti ja Väinö tuli aikalailla jaloille. Olen aina inhonnut twistiä ja yleensäkin kaikkia ohjauksia, joissa joudun liikkumaan takaperin, mutta nyt se onnistui hyvin ja tuntui helpolta! Jee! Sain hyvin etumatkaa kauemmalle putkensuulle lähetykseen.

Putken jälkeen tuli siis hyppy, putki ja toinen putki josta muurille. Ensimmäisen putken väärä suu oli tyrkyllä hypyn jälkeen. Tämäkin kohta kellotettiin niin, että tein ensin hypyn jälkeen puolivalssin. Olin aika varma, että väärä putkensuu houkuttelisi Väinö hyvin paljon, mutta olinkin väärässä. Se ei mennyt väärään päähän kertaakaan millään ohjauksella! 

Seyraavaksi sama kohta kellotettiin niin, että vekkasin hypylle. Toimi Väinölle niinkin. Kolmanneksi tein vielä valssin hypyn jälkeen. Kellotus kertoi, että vekki oli hitain ja valssi nopein vaihtoehto, useammalla kymmenyksellä. Niimpä niin :) 

Muurin jälkeen U-muodossa hyppy ja A, sitten niisto/sylivekki hypylle, putkeen ja takaakiertoon josta päällejuoksu viimeiselle hypylle. Ohjasin putken jälkeisen takaakierron ensin pyörittämällä vasemman siivekkeen ympäri (rata jatkui vasemmalle). Toimi kyllä, mutta kellotimme vielä oikealta puolelta lähettämisenkin. Matka sieltä oli sinänsä pidempi, mutta hyppylinjat sen verran suoraviivaisempia, että tämä oli Väinölle hieman nopeampi vaihtoehto.

Väinö oli tosi hyvin kuulolla eikä pelleillyt yhtään. Alussa se oli ihan super, ja tosi hyvässä vireessä. Kuitenkin taas hyytyi aika pian, mikä tosiaan näkyy selvästi vauhdissa. En tiedä mistä se johtuu, mutta hittolainen kun V olisi muutoin ihan taitava koira! Vielä kun tuon vauhdin saisi kohdilleen...! Testataan nyt ensimmäiseksi kuntokuuria ja hlppoa perustreeniä. Tottahan se, etten ole vielä oikein löytänyt kivoja metsiä täältäpäin, eli metsälenkeillä ei ole kunnolla käyty aikoihin, ja ehkä peruslenkkeilykin on ollut kevyehköä. Kunnonkohotusta siis luvassa sekä emännälle että koiralle! :)

Tuulian treeneissä on kyllä aina niin kivaa. Tykkään hirveästi tuosta kellotuksesta, kukaan muu ei ratojamme ole aiemmin kellottanutkaan, mutta on se kyllä hyödyllistä. Suosittelen! Ensi viikolla sitten Timon opissa, eka kertaa.

Tänään saamme kivoja vieraita, kun kasvikset tulevat kyläilemään Top Team -leirin ajaksi. Sehän tarkoittaa sitä, että Valokin pääsee näkemään äitinsä, siskonsa ja tätinsä :) Tänään on myös Valolla treenit, ensimmäistä kertaa Ojangon hallissa. Huomenna menen myös Hyvinkäälle katsomaan Valon veljen Keijon kisaamista ykkösissä, missä tiedossa todennäköisesti vauhtia ja vaarallisia tilanteita ;D Sunnuntaina suunnataan sitten Sannan kanssa itse kisailemaan Hyvinkäälle. Katsotaas, meneekö yhtä "hyvin" kuin viimeksi vai jopa paremmin ;D huonommin ei ainakaan juuri voi mennä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti