lauantai 28. toukokuuta 2011

Poikien treenejä

Maanantaina Väinön treenit jäivät välistä, kun minulle tuli kutsu pääsykokeisiin Helsinkiin. Keskiviikkona kuitenkin päästiin Valon kanssa pentukurssille.

Ensimmäiseksi käytiin läpi kontaktien opettamista (nenäkosketusta). Valo on ihan hyvin hiffannut nokkimisen. Seuraavaksi tehtiin vuorotellen yksin Nooran kanssa suoraa putkea. Olen enimmäkseen opettanut putkea niin, että lelu odottaa palkkana putken päässä, kun itse lähetän Valon toisesta päästä, ja niin tehtiin nytkin. Valo kyllä menee putkiin intoa puhisten :) Omaa vuoroa odotellessamme se livahteli mustaan mutkaputkeen itsekseen muutamia kertoja.

Seuraavaksi teimme niin, että Noora oli putken päässä palkkaamassa ja minä lähetin Valon vinosta kulmasta putkeen. Meni hyvin, kun käytiin ensin kurkkaamassa Nooraa putken päästä. Sitten jo lähetin Valon ilman vilkaisua melkoisen vinosta kulmasta, niin ettei se siis nähnyt putken reikää, ja oikein hienosti se sujahti putkeen! Tätä ei olekaan vielä aiemmin treenattu.

Sitten harjoiteltiin verkkokeppejä neljällä kepillä. Niissä ei mitään erikoista. Kerran jo mentiin vinokepit ilman verkkojakin, hienosti.

Sitten oli kontaktiharjoituksen vuoro. Ideana siis kävellä koira remmissä sanomatta mitään, ja palkata heti kun koira ottaa/pitää kontaktin. Jos ei koira heti ota kontaktia, piti lähteä peruuttamaan eri suuntaan. Joo-o, löytyi yksi kehitettävä asia :D Valo ei millään meinannut katsella muhun päin, kun nokka vei niin kovasti. Aikani eri suuntiin kääntyiltyäni se kuitenkin katsoi mua, ja sain sen palkattua. Sen jälkeen ei kontaktin pidossa ollut ongelmia :D

Seuraavaksi harjoiteltiin murinaa. Se nyt on mulle tuttu juttu, kun Väinölle saa murista harva se päivä :D Otettiin siis herkkulautanen käteen, käveltiin, mentiin kyykkyyn lautanen tarjolla ja muristiin jos koira lähestyi lautasta. Valo ei ottanut ruokaa, muttei myöskään perääntynyt joten Noora ruiskautti sille kerran vedet nassulle. Sen jälkeen ei paljon lautanen kiinnostanut :D

Ei-käskyä harjoiteltiin saman tyyppisesti. Noora kylvi useita herkkulautasia maahan, ja niitä sitten ohiteltiin ja sanottiin EI jos koira oli menossa lautasta kohti. Vesisuihkun  jälkeen Valo kiersi lautaset kuuliaisesti matkan päästä korvat luimussa :D 

Loppuun vielä samanlaista luoksetuloa kuin edelliselläkin kerralla, ja leikkiä aitauksessa.


Väinön kanssa menimme taas Elinan tekniikkatunnille korvailemaan torstaina. Aiheena vekki ja takaaleikkaus. Ensin treenattiin yksittäisellä esteellä. Väinö kyllä kääntyy leikkauksiin hyvin, tosin tiukkoja leikkauksia pitää vielä treenailla.

Minä sain erikoisohjeena orjapiiskurilta tehdä radan vekkien ja leikkausten sijaan valsseina, kuulema siksi kun leikkaan aina joka paikkaan enkä uskalla valssata, vaikka se olisi Väinölle nopein vaihtoehto :D Selvä se sitten. Lopulta tein kuitenkin ensin leikkaus-version, jossa ilmeni yksi ongelma. Väinö nimittäin puski hypyltä leikkauksesta huolimatta väärään putken päähän. Syykin selvisi, ensinnäkin leikkaus piti tehdä tiukemmin, toiseksi en pitänyt ohjaavaa (vasenta) kättä tarpeeksi pitkään esillä, vaan vaihdoin sen liian pian oikeaan käteen. Tämä oli mulle taas "ahaa"-elämys :) Näiden korjausten jälkeen alkoi sujumaan, joskin Elinakin sanoi, että meneehän se Väinö aika herkästi noihin putkiin...Putkien ohituksia pitäisi siis treenata.

Seuraavassa versiossa piti tehdä kaksi valssia peräkkäin peräkkäisille hypyille...o-ou. Eihän siitä ensimmäisillä kerroilla tullut mitään, kun en uskaltanut mennä. Heti, kun jätin Väinön hyppäämään (kiertämällä) valssia edeltävän hypyn ja luotin että se tulee, sain valssin ajoissa valmiiksi eikä Väinöllä ollut mitään ongelmaa tulla näihin kahteen valssiin peräkkäin! VAU! Putkeen lähetyksen jälkeen tähän rimpsuun lisättiin vielä kolmas valssi, eikä siinäkään ongelmaa. Jihuu :) Kai se pitäisi ruveta uskaltamaan vain mennä, tuli koira sieltä tai ei, ja ainakin jättää ne pyllistelyt ja gorilla-asennossa koiran odottaminen historiaan :D Ehkä tämä juttu alkaa vihdoin aueta mulle, vähitellen...

Huomenna vetäisemme kolme starttia Nokialla, kassotaas sujuuko valssit vai ei ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti