maanantai 6. kesäkuuta 2011

Treeniä, kilpailua, temppuilua sun muuta!

Tjassoo, on tuo päivittely jäänyt hetkeksi. Mitähän mä oon viimeksi ees kirjoitellut... Noh tässä tiivinä pakettina tapahtunutta.

Viikko sitten viikonloppuna oli Nokialla 3 rataa, tuomarina agiradoilla Minna Räsänen ja hypärillä Eija Berglund. Hypärillä aloitettiin ja se oli jotain ihan kaameaa. Väinö lähti tosi hyvin, mutta sitten se muuttui ihan oudoksi ja rupesi haahuilemaan, nuuskimaan ja oli muutenkin ihan tööt. Kuusiston Tiinan kanssa mietittiin, että Väinö saattoi häkeltyä mun jännittämisestä ja rupesi rauhoitellakseen nuuskuttamaan. Ulkokentäthän ovat sille myös uusi juttu, joten saattoipa sekin vaikuttaa. Tältä radalta tosiaan hylly, putken valinnasta keppien sijaan muistaakseni. Kamerasta loppui muisti kesken radan, joten kokonaista videota ei ole tarjolla :)

Seuraava rata oli jo paljon parempi. Varmaan ensimmäistä kertaa sain kunnon menofiiliksen päälle, ja ohjaaminenkin tunti heti kivemmalta ja helpommalta, ja Väinökin kulki ihan hyvin! Tätä lisää! Valitettavasti ohjasin Väinön rintamasuunnallani väärään putkenpäähän, siitä hyl :( Muite virheitä ei tainnut tulla, paitsi yksi ylimääräinen pyörähdys ennen erästä hyppyä (hätkyilin). Hirveän kiva rata, muuten!

Kolmas rata taisi olla se paras. Putki-A -erottelu vain ei onnistunut, mistä hyl. Tiesihän tuon jo radalle lähtiessä, että kyseinen kohta joko onnistuu tai ei, enhän ole erottelua Väinölle vielä opettanut...Ajoissa tehdystä käskytyksestä ja oikeasta rintamasuunnasta huolimatta V meni putkeen A:n sijasta. Muuten hyvä rata! Kiitos Tiinalle kuvaamisesta ja kivasta kisaseurasta!



Sain kutsun Helsingin pääsykokeen kaksipäiväiseen 2. vaiheeseen, joten viime viikon Väinön ratatreeni ja Valon pentukurssi jäi väliin. Keskiviikkona oli kuitenkin (onneksi) Elinan yksäri kuumassa hellesäässä.

Tuolla radalla pääsin valssailemaan :) Olen alkanut innostua valsseista, ja ne sujuvatkin jo paljon paremmin! Elinan toistelema "valssi valmiiksi" -huuto alkaa varmaan kaikua jo unissakin kohta :D Radalla sai myös laittaa hippulaa vinkumaan, hyvä. Vaikka olinkin läkähtyä kuoliaaksi.

Piti taas opetella luottamaan siihen, että kyllä se Väinö sieltä tulee (niisto-saksalainen-pituus-valssi-valssi) ja paahtaa vaan menemään, jotta ehtii tehdä ne perkuleen valssit valmiiksi. Kiva tunne, kun sitten onnistuu :)

Radan haastavimmaksi kohdaksi osoittautui A:n jälkeinen vippaus hypylle. Minä ja Väinö oltiin molemmat jo ihan poikki, eikä vippauksesta meinannut tulla mitään Väinön kääntyessä hypyn jälkeen väärään suuntaan. Tätä tahkottiin ja tahkottiin, välissä jo kontattiin ja taas tahkottiin, mutta kyllä se lopulta taisi onnistuakin :D Oikein kiva rata ja kivat treenit taas. Lopuksi Valo pääsi vielä treenaamaan poispäinkäännöksiä.


Torstaina sitten mentiin Elinan kanssa Tampereelle kisaamaan kolme Kari Jalosen rataa. Huoh, Väinö oli ihan lössö, helle varmaan taas vaikutti ja muutenkin. Ensimmäisellä radalla se suorastaan lönkytti ja jäi taas pällistelemään kesken rataa. Hyvä että sain edes loppuun asti vietyä :D Tältä radalta hyl, en tosin edes muista miksi. Kuvaaminen ei oikein tuona päivänä onnistunut, joten ratoja ei ole tarjota nähtäväksi :D

Toisella radalla vauhti oli sentään parempi, ei hyvä siltikään. Tälläkin radalla taas vain yksi kohtalokas virhe, yllättäen putken valinta A:n sijaan, tulos siis hyl.

Kolmannella radalla (hypäri) sitten päätettiin, että Elina menee Väinön kans. Elinahan on kerran mennyt Väinöllä joitakin esteitä, ja sai sen super hyvään vauhtiin. Tosi kiva kokemus katsoa, kun joku muu menee omalla koiralla! Hehee, Elina joutui ohjaamaan radan huuto-ohjauksella, mutta hienosti se meni! :D Radalla tuli valitettavasti joitain hitaita kohtia, kun Väinö hoksas minut tai mun hajun ja jäi vähän katteleen että tulisko se mamma pelastamaan. Musta poispäin suuntautuvat kohdat meni paremmin :D Elinalle ja Väinölle virheetön rata, pälyilyn takia silti 0,1 sekuntia yliaikaa :P

Mun ja Väinön huonosta menestyksestä huolimatta päivä oli tosi kiva, ja onneksi Elina ja Omie sentään korjasivat potin kotiin kahdella voitolla ja yhdellä 2. sijalla! :) Laitan Ellun ja Väinön radan tänne myöhemmin.

Lauantaina sitten mentiin molempien poikien kanssa Nadja Böckermanin temppukouluun Nooran luokse Paraisille. Tulipas paljon hyviä vinkkejä temppuiluun, ja Valokin oli vaikka kuin taitava! Väinölle taas peruuttaminen tuotti totisesti ongelmia, se suoranaisesti löi takajalat lukkoon maata vasten eikä meinannut hievahtaakaan :D Vadin päällä takajalat maassa pyöriminen taas oli Väinön bravuuri. Valo tykkäsi käsien välistä hyppäämisestä. Todella kiva päivä, hyvät tarjoilut ja aurinko paistoi niinkin kauniisti, että ahkerasta rasvailusta huolimatta sain punasävytteisen selän :P

Muutoin ollaan treenailtu molempien poikien kanssa eteen-käskyä kolmella suoralla hypyllä, Väinön kanssa putki-kontakti -erottelua ja suoria kontakteja, kepeiltä irtoamista ja viretilan pitämistä korkeana.

Valo on saanut tehdä muutamia ohjaustreenejä, hyppyjä eli esteen hakemista, putkia joista se tykkää jo tosi paljon, pentupuomia ja kontakteja sekä ihan perus palkkaamista ja palkkautumista. Lisäksi ollaan käyty metsälenkeillä ja uimassa. Valo sai viime viikolla 16-viikkois rokotukset, ja painoi 5 kiloa. Iso jäbä :)


Uimamaisteri


Melkein 17-viikkoinen märkä Valo <3

Ihana kesä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti