perjantai 6. toukokuuta 2011

Kevätkauden lopetus

Eilen oli kevään viimeiset Jaakon treenit. Olikin ihan sairaan kivat treenit! Itse tein rataa 19 esteen verran.

Alussa Jaakon piti vähän muistutella, miten se Jaakotus menikään, kun meinasin vähän huitoa vääriä käsiä ja jalkoja mukaan :D Ensimmäinen este siis ohjattiin jaakotuksella, ja sitten olikin persjätön vuoro. Välissä tehtiin vähän pyöritystä ja takaakiertoa, keinu on nyt Väinöllä tosi hieno, ja ensimmäinen kohta, jossa oikeastaan tuli ongelmia, oli pituuden jälkeinen pitkittäissuuntainen hyppy. 

Jaakko sanoikin, että väinöstä näkee heti kun on virhe tulossa, tässä tapauksessa pituuden ja hypyn välissä. Syynä oli yllätys yllätys se, että kontakti Väinöön unohtui. Väinö siis katselee mua paljon radalla, ja jos kontakti unohtuu, virheitäkin tulee koska se ei silloin katso esteitä vaan mua. Tässä kohtaa kontaktin puute näkyi siis kieltona. Lisäksi piti vähän korjata omaa juoksulinjaa, etten koukkaisi niin pituuden vierestä vaan menisin suorempaan kohti hyppyä. Näiden korjausten jälkeen ei kohdassa ilmennyt ongelmia :)

Seuraava jankattava kohta oli kahden hypyn välinen persjättö, jonka tekemiseen tuli ensimmäisellä kerralla todella kiire, kun jäin liian pitkään odottamaan Väinöä putkesta, jotta saisin sen törkättyä hypylle. En kuitenkaan antanut periksi vaan yritin väkisellä puristaa onnistuneen ohjauksen, ja olinkin todella yllättynyt siitä, että Väinö tuli kuin tulikin mun ohjaukseen, vaikka olin todella myöhässä! Vau, se oli mulle suuri yllätys :D Jatkossa ehdin tehdä perjätön jo paremmin, hehee.

Loppuun sain vielä vietyä Väinön tyrkyllä olevan A:n jälkeiselle hypylle, ja ohjattua Väinön A:n jälkeen poispäinkäännöksellä (tosin pienen pyörähdyksen kera) kepeille. Keppien jälkeinenkin poispäinkäännös onnistui ja V lähti oikeaan suuntaan kohti puomia, mutta tuli kuitenkin takaisin pujotteluun kun en sitä kunnolla törkännyt puomille. Eipä haitannut, enhän ole tuollaisia Väinön kanssa vielä harjoitellutkaan joten eipä sitä voi vaatiakaan! :)

Treenit tuntuivat tosi hyvältä, ja Väinölläkin oli kiva vauhti päällä. Oma meneminen tuntui myös hyvältä. Kaikkein parasta oli se, että Jaakko sanoi meidän edistyneen hirveästi verrattuna puolen vuoden takaiseen, ja sain ohjaamisestani isoja kehuja! Todella mukavaa oli kuulla tuollaista palautetta, kun eipä sitä omaa kehitystä oikein itse pysty arvioimaan, kuten ei myöskään oman ohjaamisen tasoa :) Oikein mukavia juttuja! Tottakai se tuntuu hyvältä, ja antaa taas puhtia jatkaa eteenpäin entistä suuremmalla innolla! Joskus sitten vielä kisoissa yhtä hyvin ;D Kiitos Jaakolle kevään huipuista treeneistä!

Valo sai leikkiä muiden vuorojen ajan kentän laidalla, ja on se reipas jätkä kyllä. Ketunreuhka sai kyytiä :D

Ensi viikolla alkaa väinöllä ratakurssi Nooran huomassa, kuin myös Valolla agility painotteinen pentukurssi. Mukava myös päästä ulkokentälle vaihteeksi, näin kesän tehdessä tuloaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti