keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Ratatreeniä ja pentukurssia

Maanantaina oli Väinöllä ratatreenit Nooran kentällä Paraisilla. Onneksi sain aikaiseksi ihan eri fiiliksen kuin edellisviikolla, ja treenit oli ihan huiput! Väinökin kulki oikein kivasti, vaikka välillä lötkötteli mahallaan lähdössä ja juoksenteli ympäri nurmikenttiä. Ristiriitainen tyyppi?

Alussa oli kolme hyppyä kolmiossa niin, että 2. ja 3. hyppy olivat vierekkäin. Ajattelin ensin ohjata 3. hypyn pyörittämällä putkeen, mutta luovuin suunnitelmasta ensimmäisen yrityksen jälkeen Väinön suhahdettua kakkoselta suoraan putkeen alta aikayksikön :D Täytyy muistaa tuo taipumus kisoissa vastaavissa kohdissa, samainen juttu on nimittäin käynyt ennenkin!

Siirryin siis Nooran suosittelemaan ihmisnuoli-persjättöön jonka jälkeen niisto kolmoselle. Väinöllä on yleensä ollut ihan hyvä ihmisnuoli, mutta nyt se meinasi lähteä mukaani ennen kakkosen suorittamista. Tätä piti pari kertaa vahvistaa palkaamalla, sen jälkeen sujui hyvin. Sitten saikin juosta, jotta ehti suoran putken jälkeen kääntämään vitoshypylle ja takaakiertoon kutoshypylle. Treenin lopuksi yritin vielä putken jälkeen persjättöä, mutta näiden treenien puitteissa en vielä aivan ehtinyt :D

Vitos-kutos -välissä oli joitain pieniä ongelmia rytmityksestä johtuen. Tuo rytmitys meillä muutenkin aiheuttaa vielä ongelmia, mistä Noorakin huomautti. Hyppyjen 8. ja 9. väliin oli taas tarkoitus tehdä persjättö, mutta en ehtinyt ja jouduin leikkaamaan 10. hypylle :D Leikkauksellakin Väinö kyllä kääntyi hyvin putkeen. Sitten juostiin taas vähän suoraa putkea ym, ja viimeisellä ehtimällämme esteellä nro 17 eli kepeillä yritin sivuirtoamista hypyn taakse. Väinö kääntyi kepeiltä ennen viimeistä väliä, joten tätä vielä vahvistettiin palkalla.

Tällä radalla suurin ongelma tuli siis rytmityksestä, muuten meni ihan hyvin. Väinöllä oli hyvä meno ja vauhti päällä, joka säilyi koko treenien ajan! Saattoi johtua viileästä ilmasta, mutta Noora tuumasi että myös mun positiivinen asenne vaikuttaa Väinöön "kiihdyttävästi" ;D

No eilen sitten oli Valon ekat pentu agility -treenit. Hirmu kivaa olikin! Ekaksi katseltiin, miten on luoksepäästävyyden laita. Tässä ei ongelmia :D Sitten siirryttiin agilitykentälle palkkailemaan pentuja lelulla. Tehtiin lelulle irtoamista ohjaajasta poispäin siivekkeiden läpi ja käytiin läpi, miten pentu palkataan lelulla. Valo sai myös tepastella tasapainolaudalla, jonka jälkeen siirryttiin harjoittelemaan istumista (ja namilla palkkaamista) sekä paikallaoloa. Valo kestää jo aika hyvin pidemmänkin viiveen ja mun poispäin liikkumisen. Kestää myös hyvin sen, että tulen sen viereen seisomaan palatessa. Lisäksi harjoiteltiin sivulletuloa, jota piti Valolle jo vähän vaikeuttaa. Noora neuvoi tähän hyvän keinon, jossa ei tarvinnut kuin liikuttaa vähän kämmentä, jotta pennun sai viereen.

Myös vapaa-käskyä harjoiteltiin muiden juttujen yhteydessä. Pitää muistaa, ettei sen jälkeen sano enää muuta. Harjoiteltiin myös luoksetuloa niin, että Noora piti pennusta kiinni, lähdin itse juoksemaan poispäin ja huusin tänne-käskyn, ja annoin Valon ottaa minut (lelun) kiinni juoksusta ja sitten leikittiin. Kyllähän se lähtikin kuin tykin suusta, hieno poika!

Katsekontaktia harjoiteltiin sellaisella keinolla, josta en ihme kyllä ollut koskaan ennen kuullutkaan :D En tosin ollut onneksi ainoa. Koira siis istumaan naaman eteen, itse polvillaan maassa kädet sivuilla, ja koira palkataan kun se vilkaisee silmiin eikä esim. käsiin. ei mennyt kauaa, että Valo alkoi hoksata jutun. Tässä sitten lisätään viivettä vähitellen.

Lopuksi vielä pennut pääsivät leikkimään aitauksessa, ja vesisadekaan ei paljon menoa hidastanut. Valo jaksoi hirveän hienosti touhuta keskittyneesti koko 1,5 tuntisen.

Huomenna on luvassa Elinan tekniikkatreeniä ja lauantaina kisat ATT:llä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti