perjantai 27. maaliskuuta 2015

Uusintayritys

Suostuin kuin suostuinkin luonnonlakeja uhmaten eilen Rosan kanssa aamutreenailemaan. Palattiin viime viikonlopun vähemmän onnistuneisiin kohtiin. Tosin tilanpuutteen vuoksi jätinkin pari kohtaa pois, pitää tehdä ne vielä sitten erikseen. Oikeastaan tein vain hyppyradan kepeilleviennin ja samaisen radan kohtaa, jossa Valo lähti kaahottamaan hämyestettä kohti. Tosin ei tässä harjoituksessa niin järkeä ollut, kun oikeasti tuossa kohdassa oli haasteena myös jatkoon ehtiminen mikä rajoitti ohjausvalintoja. Ja hyppy oli vähän kauempana. Ja takana siinteli myös putki... Nyt ei ihan mahtunut samanlaista kohtaa rakentamaan, mutta treenattiin tuota hämykohtaa kuitenkin.

Kepeille Valo löysi ongelmitta. Ihana Rosa taas kuvasi, niin pääsee vähän arvioimaan omia toilailuja. Videolla ei näy mutta kakkoshypylle oli etäisyyttä ja lähetän Valon sinne sivusta kauempaa. Kuten näkyy, niin kaarros vähän levahtaa. Keskityin putken jälkeen vähän kauempaa hypylle ohjaukseen, mutta Valo ei missään nimessä ollut samassa vireessä kuin kisoissa, joten ei tässä suurempia ongelmia ollut. Kokeilin esteelle mukaan menoa (mikä ei olisi meille kisoissa toiminut jatkon kannalta), puolivalssityylistä ohjausta ja kun ihan hassuttelemaan alettiin, vetäisin vielä puliukkotyylisen "missämäoon" vastakäännöshärdellin :D Toimi muuten ihan hyvin ja taisi olla jopa nopein vaihtoehto näin äkkiselttään arvioituna, hahhaa. Kisoissa muutama tällainen putkeen, niin saattaapi tulla vähän lisäjännitystä kun rata katoaa silmistä. Lisäksi vähän välistävetojuttuja, ihan vain tsekkailin miten Valo reagoi. Putken jälkeen näkee hyvin miten asento hidastaa Valoa tuolla etäisyydellä.Kuten näkyy, Valo oli jotenkin tosi vaisu ja jopa rapisutteli rimoja. Tämä näkyi etenkin kun tehtiin lopuksi pari keinua, puomia, ja A:ta. Etenkin puomilla oli tosi nihkeä. En tiedä, oliko vielä väsynyt kun käytiin tiistaina uimassa pitkästä aikaa. Toivottavasti vain väsymystä. 

Väinön kanssa leikittiin kaksistaan Valon treenien jälkeen hyvä tovi. Että se oli taas onnessaan, ei olisi millään lähtenyt vaikka askel jo selvästi painoi. Käytiin vielä yhdessä jäähyllä, Väinölle tekee hyvää kävellä välillä muiden koirien kanssa. Ja hienosti se kävelikin, käyttäytyi kuin herrasmies ja vähän jopa elehti Jutia kohtaan siihen malliin että tuosta voisin ottaa leikkikaverin. Väinöhän oli ihan rakastunut kasviksilla hoidossa ollessaan TuiTui-bortsuun. Se on erikoinen koira tuo Väinö, yleensä ihana mutta tiettyihin juttuihin vain niin vahvasti ehdollistunut... Väinöhän on aina ollut aika haastava tapaus, ja paljon olisi varmasti voinut tehdä eri tavalla sen koulutuksessa, kun olisi aikoinaan  osannut ja tajunnut. Mutta täytyy sanoa, että on ainakin yritetty ja nähty todella paljon vaivaa. :DMulla on kuitenkin muhimassa totisempaa lenkkikäytösprojektia, kattoopa saisko ukkelia edelleen järkeistettyä peruslenkeillä. Väinön ongelmahan on siis yleensä remmilenkeillä se, että heti ulos päästyään vetää ihan järkyttävät kierrokset päälle, havainnoi kaiken ympärillä tapahtuvan, vetää kuin höyryveturi, yrittää rähjätä vastaantulevat koirat ja ylipäänsä käyttäytyy kuin vähän vääriä nappeja nappaillut adhd-tapaus. Irti ollessaan taas pysyy omasta halustaan lähellä ja tulee kutsusta luo.  Ja tosiaan muiden koirien kanssa kävelyssä ei ongelmaa. Sanomattakin lienee selvää, että lenkkeily Väinön kanssa ei ole ihan siellä listan kärjessä mitä mielellään tehtäviin asioihin tulee. Itse asiassa se stressaa mua usein todella paljon. Varsinkin kun sen käytös on alkanut vaikuttaa myös yleensä niin hienosti käyttäytyneeseen Valoon. On Väinö tosin mennyt eteenpäinkin sinnikkään palkitsemisen myötä ja välillä yllättää käyttäytymällä jopa erittäin hyvin. Ja kotonahan se on aina ollut ihan unelmakoira. <3 Voi että nuo pojat muuten rrrrakastaa uimista. Tiistaina illalla kotona makoili taas pari onnellista karvahousua. No, huomenna kisataan taas, katsotaan ollaanko vaisuja, lähdetäänkö edelleen lapasesta vai saisiko jo jotain järkevää aikaan :) Toivottavasti tänään ei Min Pinien kevätkokouksessa pääse venähtämään ihan mahottoman pitkään... Kippis!

P.s. Osa kuvista jostain syystä katoilee täältä blogista. Ei johdu Google+ -asetuksista. Jos joku tietää, mistähän tuo mahdollisesti johtuis, voi kertoa. Todella ärsyttävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti