torstai 19. maaliskuuta 2015

Putkenohitustreeniä ja vähän muuta pientä

Tänään otin ihan asiakseni treenata muutaman ratapätkän, jotka olen väijynyt kisoista ja intterneetin jännittävästä maailmasta, kaikki lähinnä Jari Suomalaisen radoista muokkaillen. Ajatuksena tehdä vähän putken ohitusta. Ensimmäinen pätkä oli tällainen, kepeillevienti tuotti makseille HSKH:n 7.3. kisoissa jonkun verran ongelmia, joten kutkutti treenata tämä (esteet 9-13).

Jari Suomalainen

Putkensuun laitoin vähän enemmän tyrkylle hypyn taakse. Ensimmäisellä toistolla ylivarmistelin ja käänsin Valon väärään väliin. Seuraavat jo onnistuivat. Tein samalla vähän keinutreeniä, ja mukavasti Valo pysähtyi neljä tassua kontaktille. 



Seuraavan pätkän mukailin Pro Perron tämän viikon treeniradasta, videoita nähtävillä täällä: https://www.facebook.com/properrokuopio?fref=ts. Eli kepeillevienti putki takana härkkimässä. Tosin mun versio oli vähän ahtaampi, ja toisen hypyn tein takaakiertona. Myönnetään, vahingossa. Huomasin vasta jälkeenpäin, että edestähän se olis ollut.  Mitkä treenit ne sellaiset on, jossa ei jotain sekoilis? Mulla ei taida sellaisia ollakaan... Onnistuihan tuo joka tapauksessa noinkin. Luulin käyttäneeni vahvemmin vastakättä kepeille viennissä, mutta en näköjään käyttänytkään. Hyödyllistä tuo kuvaus, vaikka ilman kuvaajaa videot onkin vähän mitä on. 

Seuraavaksi taas pätkä mukaillen Jarin toista maksien (valssi hypylle ennen putkea). Kyseisessä kohdassa aika moni hulahti putken väärään päähän. Mulla lähestyminen oli vähän eri, mutta joka tapauksessa otin vauhtia muutaman hypyn takaa enkä antanut itselleni isoa etumatkaa. Valo kääntyi NIIN hienosti mukaan ohjaukseen. Vuosi takaperin se ei olisi missään nimessä kääntynyt väärältä putkensuulta pois. Nämä on kuulkaan meille isoja juttuja. Vaikeutin vielä seuraaville toistoille laittamalla putken ihan lähelle, ja ei mennyt poika siihen lankaan.

Lopuksi vielä putken ohitusta laakeammalla käännöksellä. Kolme toistoa: eka ohitus, seuraava putkeen, ja kolmannella ohitus. Erotteli hienosti. Viimeisenä harjoituksena keppien umpikulmaan lähetys niin, että putki oli ihan lähellä sisäänmenon takana. Oli kyllä varsinaiset hyvän mielen treenit. Alkaa jo tuntua, että pikkuhiljaa alkaa koira istua käteen. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti