keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Tehistreeneissä pakkovalssia


Eilen oli pitkästä aikaa Jennan tehistreenit. Ja olikin kivat treenit. Alussa periaatteessa juurikin samanlainen lähestyminen kepeille kuin viime viikon radassa... Ensin ohjasin niin kuin olisin kisoissa ohjannut - hypyt päällejuoksuina ja leikaten kepeille. Tässä ei kyllä Valolla ollut mitään ongelmaa, näyttää kestävän aika hyvin nuo mun leikkaukset kun annan sen itse tehdä. Me hinkattiin tässä treenissä eniten 6-7 kohtaa, ja tunnistin sen kyllä itsekin jo tutustumisessa meille haastavimmaksi, kaarroksen suhteen siis. Aluksi tein taas perisyntini, heitin Valon pitkäksi kutoselta. Jennahan ei meidän kohdalla kattele sitä hommelia ollenkaan, joten tätä sitten tehtiin. 

Piti siis irrota rohkeasti kunnolla sivuun seiskaa kohti, tönäistä Valo sieltä kutoselle ja jarruttaa. Eli sivuetäisyyttä, sivuetäisyyttä. Valo sai sitten lisähaasteeksi kutosen taakse "Valon oman putken", joka odotti meitä kentän reunalla, se ei siis suinkaan kuulunut alkuperäiseen rataan. Eihän se sinne putkeen mennyt kertaakaan, eka toiston jälkeen Jennan sanojen mukaan "noinkin paskalla ohjauksella reagoi hyvin" :D Eli tehtiin vielä vähän lisää... Ja saatiinhaan se käännös nätiksi, kun uskalsin mennä tarpeeksi kauas tönäisemään. Mun pitää vaan totisesti oppia nämä oikeat ajoitukset ja sijoittautumiset ja luottaa Valoon. Pitää oppia ohjaamaan niitä linjoja... Vielä mä opin! :)

Seuraava kohta, jota työstettiin vähän enemmän oli 7-9. Ysin jälkeen tein persjätön ja Valo paukutti kasin aika pitkäksi. Tässäkin mun piti uskaltaa ottaa sitä jo tutuksi tullutta sivuetäisyyttä. Ensin siis lähdin liian paljon kohti kasia saattamaan Valon, kun Jenna taas vaati liikkumaan lähes seiskan suuntaisesti kohti ysiä ja tönäisemään sieltä. Parani paljon, mutta persjättö aikaansai sen, että Valo kuitenkin muutti linjaa niin että vähän pyöreäksi se jäi. Jenna taas vertasi Valoa Neoniin ja sanoi, että tällaisissa kohdissa tuskin edes kannattaa lähteä työstämään tiukempaa kaarrosta vaan kun koira pitää vauhdin yllä, niin taas kerran pieni kaarros on sille nopeampi. Ja että me tultais hulluiksi, jos lähdettäis vaatimaan noilta elukoilta samanlaisia linjoja kuin jotkut muut ehkä tekee. Totta kyllä, se on selvä ettei Valo tule koskaan menemään tiukimmilla linjoilla eikä tarvitsekaan. 

Puomin Valo teki aika hyvin, tosin eka toistolla lähti vähän ennenaikaisesti ja jostain syystä sanoin sille vähän kovemmin jotain tyyliin "noh noh". En yhtään tiedä miksi, kun mulla ei todella ole tapana antaa palautetta noin, vaan ottaa sitten vain uusiksi. Ei onneksi ottanut nokkiinsa eikä alkanut himmaamaan, loppuvedot pysähtyikin hyvin. Myös keinu oli aika hieno, tehtiin yhteensä 2 tai 3 toistoa ja odotti nätisti. Eka toistolla kyllä tuli 2on2offiin, seuraavilla jätti neljä tassua keinulle.Lopuksi tehtiin vielä kepit sillä kuuluisalla pakkovalssilla. Jennakin sanoi, että hän oli järkyttynyt siitä miten saatoin ohjata ne kepit aiemmin umpikulmaan... Ihan totta, siinä katselin niitä keppejä ja mietin että mikä ihme muhun meni?! Nyt tuntui ihan utopistiselta että saatoin tehdä sellaisen mokan, hahhaha. Pitäishän se nähdä jo viimeistään siitä miten koira tulee kepeiltä ulos, voi herraisä sentään. No joka tapauksessa Valo löysi hienosti hyppyjen yli avokulmaan, mutta kovasta vauhdista törttöilin sen siitä kolmanteen väliin. Taas kerran Jennan sanoja lainatakseni, ohjasin sen yhtä paskasti kuin hän ennen. Olimpa mä eilen ihan extrapaska! No ei vaan, kyllä kehut jäi sen verran plussan puolelle että edelleen hymyilyttää. Kerrattiin pakkovalssiohjaus kepeille ja tällä kertaa jalatkin totteli aivojen käskyjä.

Valon tekeminen ja "kuuliaisuus" on kyllä parantunut tosi paljon, sen näkee jo treeneissä hyvin. Nyt mun täytyis saada oma tekeminen työstettyä koiran tasolle, niin päästäis hyvällä fiiliksellä arvokisoihin. Niin siis, yksi nollahan pitäis vielä hakea, mutta jospa se sieltä tulis. Odotan jo lauantain kisoja, ja oikeasti pitkästä aikaa kunnolla jännittää! Nyt on se fiilis, että tuli mitä tuli, meillä on taatusti kivaa tai siihen ainakin pyritään. :)

Pojat sai kesätukat, että kehtaa ulos viedä :)

Uutelassa <3

Varma kevään merkki...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti