maanantai 13. tammikuuta 2014

Rataa ja iltatreeniä

Perjantaina oli taas Juhan treenit. Oli aika *ttu*tana*kele-rata meille. Pääs jokunen ärräpää kun en ehtinyt mihinkään, ja koirasta näkyi vaan perskiehkurat kun suhahteli (vääriin) putkiin. Heti 5. hypyn jälkeen oli putki tyrkyllä vasemmalla, harmi vaan kun matkaa piti jatkaa etuoikealle. Vähänkin myöhässä, ja ei mitään saumaa kääntää Valoa. Onnistumisen jälkeen en jäänyt tätä hinkkaamaan, mutta saatiin siis onnistumaan lähes totaalisella liikkeen pysäyttämisellä ja kropan käännöllä ennen hyppyä. Tehtiin A yhden kerran, oli ihan hyvä mutta tuli hitusen pitkälle, pysähtyi kuitenkin ja oli nopea.

Seuraava rytmitysongelma hypylle, jolle ohjatessa oli pakko myös tehdä jo kaukana täys stoppi, jotta sain Valon kääntymään valssilla niin, ettei hae ylimääräistä hyppyä vierestä. Tuolla liikkeenpysäytyksellä teki hyvin. Seuraava ongelma oli kuitenkin vain hypyn päässä, nimittäin keppien umpikulma jonka takana oli mutkaputken pää iloisesti odottamassa. Joku teräväpäinen saattaa jo arvata, mistä Valo löytyi. Ihan muutaman kerran. Juha sanoi, että kun se putki on siellä niin Valo ei edes näe niitä keppejä. Tähän mun oli pakko ohjata puolta vaihtamatta niin, että olin valmiina n. toisen välin kohdalla liikkumatta ohjaamassa koiran vastakädellä kepeille. Näin se kyllä onnistuikin, tuli vain ihan julmettu kiire ehtiä ko. ohjaukseen. Pitää treenata ärsykekontrollia ja äänikomentoa kepeillä näköjään pretty much..

Tein puomin 2 kertaa, joista etenkin ensimmäinen oli ihan sairaan hieno!! Valo juoksi ihan täyttä päähän ja pysähtyi terävästi, eikä lähtenyt ennen vapautusta :) Paras puomi aikoihin! Seuraavassa kuviossa, jossa vähän taakse hypylle lähetystä, suoraa pätkää ja kilpajuoksua, tuli hyvin esiin se, miten paljon helpompaa on jos luotan Valon irtoamiseen ja saan kunnolla etumatkaa. Mutta pitihän taas juosta. Meinasi kunto loppua. Kuitenkin kun törkkäsin heti "ekalle" hypylle rohkeasti kauempaa ja lähdin paahtamaan, ei ollut mitään ongelmaa ehtiä putken oikeaan päähän törkkäisyyn. Heti tän jälkeen taas saikin hyppiä tasajalkaa hiuksia päästä repien, kun onnistuin koko ajan liikkeellä ohjaamaan Valon putkesta hypyn takaakiertoon. Kunnon etäisyys hyppyyn ja maltillinen veto putkesta niin onnistui oikealta puolen, eikä loppusuorankaan kanssa tullut ongelmia niin kuin eka toistolla.

Mutta olihan taas vaikeeta ja söi naista.

Väsynyt jänöjussi.

Viikonloppuna tuli viimein lunta :) Pojat taluttavat samaa keppiä.
Eilen kävin pitkästä aikaa omatoimitreenailemassa, tarkoituksena treenata A:ta Valon kanssa. Tein pienen ratapätkän osana, ja teki itseasiassa tosi hyvin, ei pomppuja. Yhden kerran lähti ennen vapautuskäskyä, videolla toiseksi viimeinen toisto, muuten malttoi hyvin vaikka jatkoin liikettä, hetsasin ja valssasin edessä. Videolta puuttuu pari toistoa kun puhelin temppuili taas.Muutama toisto myös puomia radan osana, hyviä toistoja kaikki. Lisäksi aloiteltiin loppusuoraprojektia eteen-käskyllä. 4 hyppyä suorassa linjassa, joille ohjasin parin esteen kautta. Jätin ensin etupalkan ja juoksin alun mukana, ja muutaman toiston jälkeen Valo irtosi jo hypyt pelkällä käskyllä ilman liikeapua niin, että heitin pallon eteen kun hyppäsi viimeisen hypyn :) Vallan onnistunut aloitus siis, ehkä se jonkin ajan päästä osaa jo hypätä radalla sen viimeisenkin hypyn mua kyyläämättä... :D

Huomenna ajattelin mennä HSKH:n epiksiin tekemään A:ta kisavireessä, veikkaan että ainakin eka radalla voi Valo lähteä sylikyydissä ulos... Mutta katsotaan! ;) Luksusta jos pääsisi tekemään radan kolmesti, mutta kahdellakin toistolla pärjätään. Mini-kisaavat olivat niin myöhään, että mennään varmaan vain mölleihin, toivottavasti siellä nyt sitten on A.

Iltatreenit- parhaat treenit ;)

Yksi... Kaksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti