keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Jennan yksäri 12.12.13

Sain viimein aikaiseksi käydä läpi joulukuisen Jennan yksärin (tai kaksarin) videot. Saatiin taas paljon irti lyhyessä ajassa. Listailen pääkohdat treenistä. Video on vähän huono, kun kuvasin ständillä. 


Ensin tehtiin rataa niin pitkälle kuin pääsi niillä valinnoilla, jotka olisi kisoissa valinnut. Valolla oli ensin ongelmia päällejuoksuissa, mutta todennäköisesti johtui liukkaasta alustasta. Muutaman kerran jälkeen nämä sujuivat. Joka tapauksessa päällejuoksuissa ja saksalaisissa pitää muistaa kunnon vetokäsi ajoissa, tämä multa joskus tuppaa vähän unohtumaankin.

Esteille 3-5 valitsin saksalaisen, joka Jennan mukaan sujuikin yllättävän hyvin. Tuli kuitenkin sanomista siitä, että mun pitäisi kiinnittää enemmän huomiota oikeisiin ohjausvalintoihin, teen kuulema asiat usein itselleni turhan vaikeiksi :) Jennan mukaan paras vauhti tulee aina mitä paremmin pääsee vedättämään ja imuttamaan, joten saksalainen piti vaihtaa sivuttaiskeilaukseen ja pakkovalssiin. Nopeampi olla koiraa edellä, kuin mennä saksalaiseen yhtä aikaa. En olisi ikinä uskaltanut valita sellaista ohjausta kisoihin. Kuitenkin tämä sujui yllättävän hyvin ja tuntui helpolta ja luontevalta. Valo tuli pakkovalssiin tosi hyvin, ja Jenna sanoi että ne näyttävät Valolla tosi vahvoilta. En kyllä ole kauheasti niitä käyttänytkään.

Saksalainen esteille 3-5 oli 3,14 s ja pakkovalssi 2,99 s, eli selkeä ero. 

Koska Valo hiukan flänkkäsi sivuttaishypyltä, harjoiteltiin hyvän aikaa sivuttaiskeilauksen seuraksi vielä vastakäännöskin. Vastakäännöksellä Valo kääntyikin erittäin hyvin, ja lopulta ehdin myös pakkovalssiin liikkuvasta vastakäännöksestä huolimatta :D Yllättäen kuitenkin tämä ohjaus vei 3,16 sekuntia, Jenna epäili että liikevedätys jäi pienemmäksi kuin normi saksalaisessa. Varmaan Valon vauhti toistojen myötä muutenkin hieman hidastui, mutta siis hitain ohjausvaihtoehto vaikutti ihme kyllä olevan, vaikka kääntyikin tiukoiten tällä.

Puhuttiin Valon taipumuksesta flänkätä, eli kaarrattaa tietyissä kohdissa - yleensä pyöreissä kulmissa ja tyhjään hypätessä. Jenna sanoi, että paikoittain Valon linjaukset ovat loistavia, mutta on siinä mielessä jännä koira että mitä tiukempaa säkkyrää, sen paremmin tekee. Kun vauhti kasvaa ja tulee löysiä vientejä, se flänkkää ja lähtee painattamaan. Allekirjoitan tämän ihan täysin, huomasin saman taas maanantain kisoissa kun oli tyhjäänhyppykohta jossa olisi kuvitellut kääntyvän ilman apuja, mutta kaarrattikin aika paljon.

Jennan mukaan meidän ainoa ongelma tällä hetkellä on linjaukset (ehkä tämä oli vähän positiivisesti sanottu :D ), ja näistä otetaan nyt iso projekti joka olisi tarkoitus saada kesäksi kuntoon. 

Aloiteltiin niistä linjauksista. Esteille 6-10 tein siis ensin sen saksalaisen, aika 6,09. Sokkari päätyhypyn jälkeen ilman linjausta oli 6,13. Linjauksen ja sokkarin kanssa aika oli 5,90 eli taas melkoinen ero! Kuten Jenna sanoi, pieniä juttuja mutta kun nuo ajat kerrotaan kymmenellä, aikaa lähtee kisasuorituksesta ihan jumalattomasti pois. Valo lukee mun kroppaa ihan tosi hyvin, mikä tuli huomattua esim. noissa linjauksen harjoitteluissa. Tätä joutui muutaman kerran harjoittelemaan, koska todella Valo kääntyi niin tiukasti esteen edessä jos en tehnyt kunnon sivuaskelta linjatessa.

Huomaa kyllä miten tuossa radalla linjat venyy ja paukkuu noilla mun perusohjauksilla. Loppupäähän käännökseen piti tehdä finkki, kaarratti muuten ihan älyttömästi. Tähän jäätiin sitten, ennen kuin piti lopettaa. Odotan, että päästään helmikuussa jatkamaan siitä mihin jäätiin :) Jennan mukaan Valossa on niin paljon vauhti- ja kääntökapasiteettia, jota ei olla vielä hyödynnetty, ja se on jo teknisesti taitava. Kisatilanteissa Valo on Jennankin mielestä mulle vielä vähän liukas, ja ongelmat tulee kun se lähtee kaarrattamaan tai sumppukohdissa paahtamaan väärille esteille :)

Suurin osa tulevista Jennan treeneistä tulis näin ollen sisältämään linjauksia ja kääntötekniikoita, lisäksi rytmitystä ratapätkän muodossa. Tarkoitus olisi saada mun ja Valon yhteistyö toimivaksi pikkuhiljaa. Kuulosta erittäin hyvälle, odotan innolla!

Tänään käytiin uimassa, ostin nyt viimein sarjakortin joten tarkoitus on käydä viikoittain uimassa nyt jonkin aikaa, näin ensi alkuun.

Täällä me ollaan, ja sen kyllä kuulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti