tiistai 9. heinäkuuta 2013

Agirotu ja HAU:n iltakisat 8.7.2013

Ai kauheeta, mitä kaikkea on jäänyt päivittämättä :D Juhannuksen jälkeen taidettiin käydä yhdet (?) kisat, HSKH:lla 2 starttia. Viimeistään näiden kisojen jälkeen iski kammottava epätoivo. Kaikki tuntui tahmealta koiraa myöten, ja kävin jo aivan kuilun reunalla jatkon suhteen :D Ei todellakaan kiinnostanut lähteä agirotuun, kun tuntui ettei mikään toimi ja koirakin on hidas. Sannan kanssa käytiin kriisipalaveri jos toinenkin, ja tultiin siihen tulokseen, että a. minä en osaa ohjata Valoa, olen jatkuvasti myöhässä ja ajoitus+rytmitys on muutenkin hukassa, ja b. aloitetaan treenimuutos ja palataan muutoinkin hutiloituihin perusasioihin. Tässäpä nämä lähiviikkojen tärkeimmät, kunnon hermoromahdus siis käyty läpi! :D

Lähdin kuitenkin agirotuun kun kerran olin ilmoittautunut. Perjantaina oli ensin hirveä helle, mutta sitten loppupäivän vettä tulikin kuin esterin _sieltä_. Itse onnistuin kuitenkin jotenkin välttämään pahimmat kaatosateet, ja pysyin suhteellisen kuivana koko päivän! Eka C-hyppis oli yllättävän sujuva! En saanut Valoa yhteen välistävetoon, mutta muita virheitä ei tullut. Kahdelta muulta radalta HYL, tässä todennäköisesti D-rata. Ohjasin Valon suoraan muurille, en siis kääntänyt ajoissa. Taisi rytmi vähän rikkoontua, kun luki keinua edeltävän hypyn leikkauksena :)


Lauantai sitten aloitettiin Finnish Open -karsintaradalla, jolta pääsi 25 koirakkoa jatkoon kisaamaan avoimesta suomenmestaruudesta. Pikku-Valo teki ihan hienoa työtä, valitsin kyllä pari hidastavaa ohjausta ja puomilta pomppasi. Kuulema loikkasi ylärajalta, mutta osui kontaktille vielä maassa :D Joka tapauksessa, virhettä ei tullut ja lopulta Valon sijoitus olikin 5./150, häviten tasan sekunnin voittajalle, ja tällä suorituksella heltisi serti! Finaaliradan sössin ihan ite, ja Valo sai pienen taisteluhaavan kun römysi keinulle miten sattuu, mutta täytyyhän tähän olla tyytyväinen. Odotukset ylittyivät selkeästi!

VALO FINNISH OPEN

Hetken Valo oli jo valio, kun saatiin palkintojenjaossa väärä ruusuke.

Ylpeä poika.
Illan F-radalla Valo hulahti putkeen ennen aikojaan. Sunnuntaina jätin Open Classin väliin, kun startti olisi ollut 7.30 - ei vaan jaksanut. Osallistuttiin joukkueviestiin sisarusjoukkueella, jossa Valon lisäksi kisasivat Messi, Villi ja Taisto. Taisto teki ainoan puhtaan radan, Valokin kyllä kovasti yritti ja tekikin tosi hienoa työtä, kunnes sekosin puomin jälkeen ja tein persjätön VÄÄRÄLLE hypylle :D Ihan uskomaton aivojumi. Jäin puomille himmaamaan, enkä vedättänyt niin kuin olin suunnitellut, ja väärä este vain ilmestyi jostain nokan eteen :P Muutoin puhdas rata. ACE:n toinen joukkue, jossa kisasivat Valon äiti Roisto, tädit Huli ja Peto sekä ei-sukulainen Heta, ottivat kisasta hopeaa siitäkin huolimatta, että Peto ja Roisto joutuivat menemään lainaohjaajilla pienistä epäonnisista sattumista johtuen :D

Joukkueet :)
Pitkä, raskas mutta kuitenkin antoisa viikonloppu, kivaa oli vaikka nahkakin taas kärtsäsi :)

Eilen sitten päätin lähteä HAU:n iltakisoihin. Alun perin olin ajatellut mennä vain Väinön kanssa, mutta koska Valolta puuttui 2 nollaa MM-karsintoihin, päätin kokeilla myös sen kanssa ettei jäisi ainakaan jossiteltavaa. No Valohan sitten tempaisikin eka radalta nollan. Pari kaarrosta tuli, ja en mm. ehtinyt yhteen valssiin mutta sain silti pelastettua niin, että puhtaana tultiin maaliin. Loppusuoralla katseli mua, näitäkin pitää nyt treenata että saadaan turhat kymmenykset (ja sekunnit) pois :D Tältä radalta toinen sija, hieno poika. Siihenkin nähden olen kyllä tyytyväinen, että Valolla oli kolme todella raskasta kisapäivää takana, ja silti jaksoi vallan hyvin.
Väinön kanssa tuli äkkilähtö radalle, kun välistä puuttuikin kaksi koiraa. Ohjasin kuin Valoa eli ihan plörinäksi meni, olin ihan väärissä paikoissa väärään aikaan. Toisella radalla sama juttu, Väinö teki hienoa työtä mutta kepeille mennessä mun linja oli ihan pielessä, ja ohjasin Väinön suoraan hypylle. Väinölle siis 2xHYL, näillä sit MM-karsintoihin :D 

Valo otti virheen puomin alastulolta, ja muutenkin vedin sen liikaa kiinni yhdelle hypylle mennessä, jolloin kiersi hypyn väärältä puolelta. Siinä meni sitten meidän MM-karsinnat tältä vuodelta :/ Yhden nollan päähän siis jäätiin, mutta toisaalta mulla ei ollut alun perinkään tavoitteena tähdätä arvokisoihin vielä tällä kaudella, joten voiton puolella ollaan :) Nyt jäädään Valon kanssa kisatauolle hiomaan perusjutut kuntoon, ja katsellaan kisaamista myöhemmin. 

Vaikka olikin jo hirveä kriisi tuon Valon kanssa, niin kai täytyy kuutenkin olla tyytyväinen - Valolla on kolmosista 6 nollaa, joista neljällä olisi herunut serti. Monet ovat tulleet ihmettelemään, ettei se näytä nopealta, mutta ihan hyviä tuloksiahan poitsu on ainakin saanut ja kehitys on todellakin kesken. Pitää yrittää olla kuuntelematta muita, ja keskittyä omaan juttuun. Parhaansa se tekee aina, nyt vain hakemaan lisää taitoa, varmuutta ja estehakuisuutta. :)

Ai niin, en ole tainnut laittaa Väinön SM-joukkuerataa esille? Tässä se nyt joka tapauksessa on :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti