perjantai 28. kesäkuuta 2013

Parit kevään viimeiset Niinut ja HAU:n kisat

Toissa maanantaina Sanna jäi Valon siskon Villin kanssa Helsinkiin pariksi päiväksi treenailemaan. Mentiin yhdessä Niinulle, ja kivaa oli. Villi on kyllä nimensä veroinen, ai että siitä tulee vielä hieno menijä. Vauhtia ei ainakaan puutu :D

Huomioita Valon treeneistä:

*ei liiallista valssien ennakointia!
*jos rengas syöttää putkeen putki-puomi erottelussa, linjaa ennen renkaalle ponnistusta - renkaan jälkeen on enää vaikea korjata
*Valolle vekkaukset/kääntämiset tarkasti ja hyvissä ajoin ennen ponnistusta. Muurilta väärään putkenpäähän kääntö onnistui heti, kun kävin kunnolla kääntämässä muurilla.
*keppitreeniä!

Radalla oli hypyn takaakierto-persjättö -kohta, jossa Valo hyppäsi niin huonosti, että kaatoi koko siivekkeen. Avoin keppikulma oli myös täysin hukassa, haki koko ajan 3. väliin. Etäisyys oli pitkä, mutta silti. Lopulta läheltäkin laitettuna taipui ykkösestä suoraan kolmoseen, ja kun lopulta onnistui, näytti alku edelleen melko vaikealta. Sanna sanoi heti, että ei ole tyypillistä Valoa, ja että ei ole kaikki kohdillaan. Sanna sitten tutki Valon kotona, ja olihan tuolla aika tiukka lukko rintarangassa. Eipä ihme, ettei taipunut. Onneksi Sanna sai lukon lopulta auki, vaikka ensin näytti ettei lähde edes aukeamaan. Missä lie oli Valo itsensä juminut.

Seuraavana maanantaina oli myös kiva rata treenattavana. Hei, tein heti alkuradasta kuulema HIENON valssin, joka suuntautuikin IHAN oikein! Kerrankin. Keppien avokulman takana houkutteli putki, jonne sainkin Valon pari eka kertaa, kun seisoin sisäänmenon tiellä. Heti kun siirsin liikkeen 2. väliä kohti, Valo löysi kepit hienosti. Kepit olivat seinään päin, palkattiin pari kertaa, että pujotteli maltilla loppuun. Taas löytyi puomi kivasti putken vierestä :) 

Puomin jälkeen mutkaputki, josta olikin jännittävä vienti kepeille. Kepit olivat siis mutkaputken "keskellä", edessä, ja piti viedä kauempaan päähän umpikulmasta. Tämä onnistuikin yllättävän hyvin! Otin etumatkaa, mutta huoledin Valon oikeaan käteen, ja siitä sitten ikäänkuin pakkovalssilla kepeille. Sisäänmenossa piti muistaa törkätä kunnolla ykkösväliin, eikä hätiköidä. Keppien jälkeen meinasi taas vähän putki syödä, tarkasti piti kyllä kääntää itsensä valmiiksi, muttei liian aikaisin :) Lopussa sai taas vähän juosta pariin otteeseen, vastakäännös hypylle piti hylätä, että ehdin muutaman hypyn päähän takaakiertoon. Tosi kivat viimeiset treenit, ja Valo teki hienosti :)

Valo ja Villi, yhdessä auringonlaskuun :)

Käväistiin HAU:n iltakisoissa kahdella agiradalla. Ensimmäinen Anne Saviojan tuotantoa, kivan oloinen rata. Valo lähti yllättävän hyvin alun valssiin putkesta huolimatta, jostain syystä ajattelin, että se vähän houkuttelisi vaikka aika etäällä olikin :) Meinasin jäädä vähän jalkoihin. Kolmos-hypyn jälkeen Valo vähän kompuroi, tuo Purinan pohja ei oo mikään mun suosikki, vaikka on niitä huonompiakin. Putki vähän pitkäksi kun en tehnyt jarrua. Mietin ehkä eniten keppejä edeltävää persjättöä, mutta sainkin sen onnistumaan hyvin! Tosi kiva, että Valokin lähti siihen niin hienosti, kun en oikein tiennyt mitä odottaa ja pelkäsin olevani myöhässä ja blokkaavani kepit. 

Hyvä keppien haku, mutta kääntyi taas 3. väliin, plaah. No, Sannan kanssa tehtiinkin jo treenisuunnitelma tätä varten, joten se käyttöön nyt. Jätti myös kepit kesken, häkeltyi ehkä mun kehumisesta tai jotain, treeneissä tällaiset kyllä onnistuu... No sitten TAAS lentokeinu. Otin uudestaan, mistä HYL. En edes ajatellut sitä itse, mutta Sanna sitten tajusi sanoa, että nuo lentokeinut johtuu nyt siitä, kun opetan Valolle juoksupuomia. Totta kai, miten en sitä itse siihen yhdistänyt. Vissiin luotin liikaa Valon keinuun. Valo on ruvennut juoksemaan myös A:n, mikä ei sinänsä haittaa, mutta toki tahdon opettaa senkin oikein...Puomi ensin kuntoon, kuitenkin.

Tällä radalla olikin muuten hieno puomi! Se on siis oikeasti meillä ihan alulla, aloitin opettamisen viime viikolla :) Loppurata hyvä, vaikka kyllä tuo virheiden korjaaminen selkeästi Valon menoon vaikuttaa.


Toinen rata oli aika epätyypillistä Herralaa, minusta. Aika monta kohtaa, jotka mietityttivät. En ehtinyt yhtään katsoa rataa ennen rataantutustumista, ja jotenkin se jäikin sekavan oloiseksi. Meidän turmioksi koitui heti 4. este, jonka ohjasin miten sattuu, ja Valo haki ylimääräisen hypyn. Rytmi katkesi mulla tästä täysin, ja kun vielä heitin Valon 6. hypyltä pitkäksi ja jäin noukkimaan sitä seuraavalle hypylle, sekosin kokonaan radasta :D Löysin itseni siivekkeen vierestä, kun olisi pitänyt olla jo toisella puolella :) No muurin jälkeinen persjättö jäi sitten tekemättä, mutta hyvin Valo kyllä meni leikkauksellakin oikeaan putkenpäähän!

Taas hyvä puomi! Sitten pysähdyin törkkäisemään hypylle, ja eihän se Valo sellaisella survaisulla mihinkään irronnut. En tajua, miksen voinut mennä kunnolla työntämään, kun olisin ehtinyt. Toisaalta, hyvä näitäkin rajoja on välillä testata. Loppuun olin ajatellut ottaa Valon vastakäännöksellä hypyn yli, mutta en ehtinyt mihinkään kun tyrkkyputki jo pojan vei. Nauratti, taas. Kuitenkin kivat kisat, ja Valon kanssa on niin mukavaa mennä. Kulki ihan OK, mutta parannettavaa on. Luotan kuitenkin siihen, että kyllä tää meillä vielä natsahtaa kohdilleen, joskus! :)2 kommenttia:

  1. Tehän ootte saanu puomin nopeesti kisakuntoon! Huippua! Aika hyvä oivallus toi keinuhomma. Ei olis itselläkään käyny edes mielessä tollanen. Mut eiköhän se siitä, kun oppii erottelemaan puomin ja keinun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh ei siihen puomiin kyllä passaa luottaa vielä yhtään, mutta on se ainakin idean tajunnut, mikä on toki jo paljon :) Tänään sitten oltiin kyllä niin kuuliaisia keinulla, sanoin aika lujan pysäytyskäskyn, ja seisahtui niille sijoilleen niin, että jouduin jopa hieman odottamaan että osuu kontaktiin :D Ihme tyyppi.

      Poista