lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kontaktitreeniä

Eilen ja tänään kävin treenailemassa Valon kanssa kontakteja. Nyt aloitettiin siis myös projekti juoksu-A. Yllättävän hyvin saatiin heti käytöstä rikottua. Varmaankin siksi kun olen antanut sen kisoissa juosta (pompata) läpi, kun rupesi tarjoamaan sitä puomin opetuksen myötä. Vielä Elenan koulutuksessa ei millään vaihtanut vanhaa käytöstä kun kokeiltiin juoksua, 2on2off oli sillä niin vahva. Eilen tuli jo jopa pari erinomaista toistoa, ja loputkin olivat ihan hyviä. Tänään meni enemmän testailuksi oikean tyylin löytämiseksi, mutta hyviä toistoja tänäänkin. Tästä se lähtee. 

Eilisiin puomeihin en ollut niin tyytyväinen, ei olla siis treenattu niitä hetkeen, kisattu vain. Joko himmaili turhan paljon ja otti kontaktin hyvin, tai tuli paremmalla vauhdilla mutta pomppasi vähän alhaalla. Pelkkää alastuloa ottaessa teki hyvin. Tänään tein vain kolme toistoa, viimeinen niistä koko puomi. Teki kaikki hyvin (vauhtiin puututaan vasta myöhemmin). Väinön kanssa en ole treenannut, nyt on sille aivan liian kuuma, kuten ehkä tästä jäähylenkillä otetusta kuvastakin voi päätellä :)


Kesäpojat Väinö&Valo
Valon isä Hotti on ollut meillä parisen viikkoa hoidossa, enkä ihmettele enää yhtään, mistä niin monet Valon piirteet ovat peräisin :) Ne ovat enemmän samankaltaisia isukin kanssa, kuin muistinkaan. Hyvä niin, koska Hotti on aina ollut luonteeltaan ja muutenkin ihan mun lemppari bordereita! Tässä Hotti pakotettuna yhteiskuvaan, ei tainnut kauheasti arvostaa tapahtumaa ilmeestä päätellen :D

Valo, Hotti, Väinö


3 kommenttia:

 1. Puomin kanssa tuskaillaan täälläkin. Ei oo helppoo! Mulle se kriteerien pitäminen on vaan niin äärettömän vaikeaa. Koiran on varmasti tosi helppo ymmärtää, mitä siltä halutaan, kun en itsekään osaa päättää, mikä suoritus kelpaa ja mikä ei..

  VastaaPoista
 2. Miten oot lähtenyt opettamaan tota juoksukontaktia?
  Antanut vaan tulla läpi ja jos pomppaa niin ei palkkaa jnejne?
  Täytyisi itekin perehtyä asiaan ja vaihtaa 2onf2off juoksukontakteihin :)

  VastaaPoista
 3. Suvi, tiedän niin tunteen. Koita päättää selkeät kriteerit ja pysyä niissä, tosin ei se parilla väärällä palkalla pilalle mene :) Tsemppiä, hyvä siitä tulee!

  Marika, aioin ensin opettaa puomin Silvia Trkmanin tyyliin, mutta koska se osoittautui mulle käytännössä toteutettavaksi vähän haastavaksi, päädyin toiseen ratkaisuun :) Koska Valolla oli valmiina 2on2off, lähdin opettamaan ensin kontaktilta irtoamista. Eli naksulla palkka siitä, että irtoaa kontaktilta. Tästä sitten vähitellen lähdin nostamaan kriteerejä, tosin edelleenkinhän ollaan alkuvaiheessa vaikka idea on selkeästi mennyt perille. Ja joo, ei palkkaa "vääristä" toistoista.

  VastaaPoista