sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Valon super-viikonloppu

Valo starttasi viikonlopun lauantaina JAU:n kisoissa Ojangossa Minna Räsäsen agi-radalla. Rataantutustumisessa mietitytti lähinnä esteiden 10-12 suorittaminen, harkitsin tähän muutamaa eri vaihtoehtoa. Niisto-persjättö 11:sta olisi ollut varmaan lyhin ratkaisu, mutta halusin kuitenkin tehdä valssin. Eli otin Valon putkesta vastaan esteen 10 takaa ja valssasin 11:sta. Onnistui itseasiassa erittäin hyvin :) Kontaktitkin olivat hyvät, tosin en malttanut kauhean kauaa pitää, katsoin että koski maahan ja vapautin :P Rata meni oikeastaan varsin sujuvasti, vähän mua jännitti ja se ehkä näkyi hiukan Valossakin :) Radalta kuitenkin 0, voitto, SERT ja siirto kakkosiin! Jei!


Iltapäivällä startattiin Pertti Siimeksen agi- ja hyppyradalla kakkosissa. Eka radalle lähtö tuli aivan liian äkkiä. Mulle ei kyllä sovi, että lähden noin alussa (toisena), eikä kyllä vissiin Valollekaan. Ainakaan suoraan häkistä haettuna. Kolmannelle hypylle Valo tuli kovasta vauhdista, todennäköisesti mun valssikin oli vähän myöhässä ja kulma oli vaikea, joten pitkäksihän se meni ja hyppäsi nelosen väärin päin. Muutenkin meno oli vähä...hosuvaa, taisi mennä ainakin väärään putkenpäähän heti tuon tilanteen jälkeen, ja lopussa tippui rimakin kun käänsin kovin tiukasti. Vauhti oli sentään ihan hyvän oloista :D Niin, ja tosi hyvät kepit! Irtosin sivusuunnassa ja malttoi pujotella vaikka kuinka hienosti. <3

Toiselle (agi)radalle sain lähteä niin, että Valolla oli Jade lapsenvahtina radan reunalla rataantutustumisen ajan. Auttoi huomattavasti! Ehdin myös käydä tekemässä keinun pari kertaa lämppäesteillä ennen rataa. Tämä oli myös ainoa rata, jolle sain kuvaajan, kiitos vaan Mellelle :) Mua väsytti ihan hirveesti, ja jotenkin menin vähän koomaan heti radan alussa. Ei se kyllä kauheasti näy, mutta meinasin jättää käskyttämättä esim. putkeen :) Muutamia pitkiä kaarroksia tuli, mutta niistä en nyt vielä huolehdi liikaa, opetellaan nyt toimimaan yhdessä ensin :D Keinu oli ok, ja muurin jälkeen vaihdoin ohjauksen lennosta valssiin suunnittelemani leikkauksen sijasta, kun huomasin että ehdinkin hyvin. Onnistui onneksi :D 

Puomin jälkeen sitten huolehdin vain, ettei Valo hae rangasta ja näköjään unohdin muun. Rynnin siis kepeille, en rytmittänyt yhtään ja karjaisinkin liian lujaa. Enkä ottanut huomioon, että rengas todennäköisesti vetää, jolloin kepit olisi pitänyt varmistaa :P Keppien aloituksesta siis 5. Vauhti ei ollut tällä radalla Valon parasta, mutta ihan hyvin jaksoi kuitenkin ja keskittyi kivasti, olen oikein tyytyväinen koko päivään! :) Harmi, että seuraaviin kisoihin päästään varmaan vasta kuukauden kuluttua :(Tänään vaihdettiin lajia, ja ajeltiin Orimattilaan LUT-kokeeseen. Tuomarina toimi Jori Vanhatalo. Tyhjä luola oli Valon tähänastisista paras. Se vain sujahti ahdingon, ja tutki nopeasti koko luolan. Pari kertaa päästi pienen intohaukun, mutta ihan vähän vain eli ääntäkin oli vähemmän kuin viimeksi! :) Riistakokeessa heti pellille ja tiivis seuraaminen, tuomari sanoi että antoi Valon pyrkiä 5 kertaa väkisin pesään, ja kun se puolustuksista huolimatta ei antanut periksi, tuli pelti väliin. Koe kesti 2 minuuttia, tulokseksi B-43 :) Yksi piste lähti pienestä äänenkäytöstä tyhjässä. 

Lisäksi käytiin vilkaisemassa luonnonluolaa. Ensin oli vähän jännä juttu se maan alle katoava kolo, mutta kannustettuna Valo liukui luolaan, ja viipyikin siellä sitten tovin. Tuli kuitenkin lopulta kutsusta pois, mutta kovasti olisi ollut takaisin menossa. Hieno jäbä, nyt siis on luonnonluolan tarkastuskin hyväksytysti suoritettu, ja voidaan ruveta katselemaan A-koetta kalenteriin! :)

Valolle la SERT->mini2, su LUT B-43 + LUO-1
Kaikkensa antaneena sunnuntai-iltana :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti