keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Ojangossa

Tänään mentiin pitkästä aikaa omatoimitreenailemaan Ojankoon. Lämppäsin koirat jo kotipoluilla, ajatuksena rynnätä heti varaamaan kenttä omaan käyttöön, mutta hyvin siellä olikin tilaa :) En ole hirveästi nyt käynyt tuohon aikaan (puolen päivän jälkeen), joten en ollut ihan varma mikä on meininki. Asun siis 5 minuutin päässä, joten lämppäily onnistuu kotonakin :) 

Lämppäilystä tulikin mieleeni, että muistakaahan lämmitellä ja jäähdytellä koiranne hyvin, etenkin näin pakkasilla! Mikään ei ehkäise vammojen syntymistä yhtä hyvin, ja aktiivinen treeni/kisa-urakin varmasti pitenee... Itse näen autosta koiran viemisen suoraan kentälle ja takaisin autoon suorastaan koiran laiminlyöntinä. Pienikin lämmittely ja jäähdyttely on parempi kuin ei mitään! Itse käytän pojille lisäksi palautusjuomaa. Hyviä lämppä-ohjeita voi lukaista vaikkapa täältä:


Treeneihin sitten. Väinön kanssa tein ensin keppejä etupalkalla hypyiltä vauhtia ottaen. No nyt se osui eka väliin, mutta taipui siitä kolmanteen... Onnistui kunhan malttoi. Lopputreeneissä jätin lelun vähän sivuun keppien jälkeen, jolloin yritti jättää tokavikaa keppiä väliin. Ihme kyllä malttoi lopulta kuitenkin pujotella loppuun asti. Tässä harjoituksessa jäin siis itse aina taakse.

Väinölle myös vähän leikkauksia ja saksalaista, jotka teki hienosti. Väinö kyllä kääntyy melkoisen pienesti, kun sille päälle sattuu. Putki-A -vaihtoehdoistakin valitsi hienosti oikean (A:n). Lisäksi vähän rallailua ja keinua siinä samalla. Onhan se tuollainen ärsyttävä touhottaja kentällä, hyppii, huutaa ja roikkuu taskussa, mutta mukava Väinönkin kanssa on tehdä :) Pääsis nyt vaan kisaamaankin joskus... Helmikuun puolivälissä se voiis ottaa jo vikan agi-sertinkin vastaan, iiks!

Aurinko saa riehaantumaan :)

Väinö luminenä.

Valon kanssa aloitettiin niistoilla, palkka edessä. Malttoi vallan hyvin kiertää siivekkeen, eikä pyrkinyt palkalle. Vauhtia otettiin putkesta. Sama juttu pyörittämällä, olisi voinut olla tiukempikin, mutta teki kuitenkin hyvin. Sitten tehtiin ratapätkää palkan odottaessa lopussa. Vielä oli lieviä malttamattomuusongelmia :D Ei sinänsä mennyt omin luvin palkalle, mutta keskittyi huonommin, ampui suoraan putkeen kun piti niistää hypylle, haki vähän vääriä esteitä jne. Tein vain itsepintaisesti niin kauan, että onnistui, ja onnistuihan se. Kyllä me tämä juttu opitaan vielä uudestaan, jolloin vauhtia tullee lisää :) Ajatuksena siis ehdollistaa Valo tekemään ohjaukset ja rataa samassa moodissa, kuin palkalle pyrkiessä.

Valollekin saksalaista em. radan yhteydessä, teki hienosti, samoin kuin keinun ja A:n (pysähtyi hyvin). Haki hyvin keppien avokulman. Radalla sattui olemaan putki A:n alla, joten ensimmäistä kertaa kokeilin erottelua. Ihan vain niin, että sanoin jommankumman esteen käskyn. Kesti hetken, ennen kuin Valo lähti hakemaan esteitä pelkällä suullisella käskyllä ja pienellä eleellä, mutta kun lähti, tekikin melkoisen hyvin! Otin ehkä n. 10 toistoa, kaikki niistä menivät oikein, paitsi 2 alkupään kertaa haki putken A:n sijasta. Vaikuttaisi, että näin alkuunsa Valolla siis olisi jotain käryä käskyjen erosta. Tästä on hyvä jatkaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti