maanantai 25. toukokuuta 2015

Nollailua Järvenpäässä

Viikonloppuna kisattiin KAT:n kisoissa neljä Ritva Herralan rataa. Aamulla tihutti vettä, tuuli ja oli ihan järkky kylmä. Valo oli joka radalla toinen tai kolmas lähtijä ja kun se piti hakea aina autosta, startteihin meinasi tulla vähän kiire. Ihan hyvin radat jäi kuitenkin päähän, vain toisella radalla kiire aiheutti pienen kaaoksen kun en aivan ehtinyt päättää yhtä ohjausta ja jäi hätäinen fiilis päälle. Myöhemmin alkoi jo aurinkokin paistaa.

Eka hypäri sujui kivasti. Ehdin hyvin valssilla blokkaamaan väärän putkenpään, kun jätin Valon suorittamaan hyppyä itse. Parissa kohdassa en ihan ollut siellä missä piti mutta ihan sujuva rata kuitenkin, tuloksena 0/3. Eka rataa ei ole videolla. 

Toisella radalla sitten tosiaan lähdin vähän hätäisesti, jäin paikalleen heti kakkosella ja tuli todella kiire persjättöön, lähes törmättiin Valon kanssa mutta oikeaan putkenpäähän osui kuitenkin. No jos kaikilla radoilla saatiinkin putkiansat vältettyä, niin pitihän se tehdä asiat käänteisesti nimittäin kun olisi ollut suora linja putkeen, työnsin Valon väärään päähän keinulta :D Taas panikoin liikaa keinua ja huusin toisen kerran keinukäskyn tosi lujasti, mikä tietty aiheutti sen että Valo pysähtyi sijoilleen ja siitäpä herpaannuin ja törttöilin sen sinne väärään päähän. Maltettiin sitten kuitenkin hyvin ottaa A, joten ihan ok hyllytys. Muuten puhdas rata.

Kolmannella radalla valitsin alkuun pidemmän reitin siivekkeen oikeaa puolta, joka todennäköisesti oli Valolle nopeampi. Turhaan vähän hössötin toisen putken jälkeen ja hidastin muurilla liian vahvalla puolivalssilla. A otettiin taas huolella ja tältäkin radalta nolla, sijoitus 4. 

Viimeisellä hypärillä huomasin, että Valo oli jo vähän löysä, ja yritin kaivella itsestäni räyhähenkeä ulos. Nolla tuli, mutta taas pari heikohkoa ohjausvaihtoehtoa. Vertasin ohjelmalla videolta Valon rataa alekkain meistä voiton vieneeseen, ja Valo hävisi viimeisellä hypyllä. Kääntyi nääs mua kohti, ja hyvä ettei tullut hypyn ohi. Näytti vievän yllättävän paljon aikaa tuo mutka. Toinen hävikkikohta oli hyppy numero 7, jossa koukkasi turhan ison mutkan ja tuli liian suorassa linjassa kasille. Olisi ehkä pitänyt vääntää sinne valssi tai pitää vähintäänkin isompi etäisyys hypyltä. Sijoitus 3.

Joka tapauksessa tehtiin siis 3, ja lähes 4 nollaa, mikä on kyllä meille varmaan ennätys. Kisoista jäi tosi kiva fiilis, vaikka selvää on että vielä pitäisi vähän vauhtia kaivella. Erot kärkeen olivat kuitenkin pieniä pysäytyksistä huolimatta. Jostain muualta pitäisi silti pystyä vähän aikaa kuromaan ja siihen pitää nyt ruveta kiinnittämään huomiota. :) Alla oli myös saikku ja vain yhdet pienet treenit, joten hienosti Valo oli taas kuulolla. Mukavaa että välillä jo sujuu!!
2 kommenttia: