tiistai 3. helmikuuta 2015

Kehonhuoltoa ja vähän treeniäkin

Pojilla oli viime viikolla pitkästä aikaa hoitoaika osteopaatille, ensimmäistä kertaa Johanna Mankiselle (Uudenmaan Osteopatia). Onkin ollut tässä aika pitkä tauko, etenkin Väinöllä, kun Maaren kanssa on monta kertaa mennyt ajat ristiin ja peruutuksia on tullut. Väinö ei meinannut millään ensin rauhoittua hoitoon. Sillä olikin takaosa, lähinnä selkä aika juntturassa. Oli siis hieman korjailtavaa, mutta ei mitään kamalan suurta onneksi! Oli yllättävänkin hyvässä kunnossa, odotin paljon pahempaa näin pitkän tauon jälkeen.

En ole nyt juurikaan treenannut Valon kanssa mitään, en edes boxia, kun mietin voisiko suoritukseen vaikuttaa joku jumi tai vastaava. Viimeksi boksia maassa tehdessä Valon oli jotenkin vaikeaa mallata loikka hyvin boksiin. Suosiolla sitten odottelin tuon hoitoajan. Valo oli kyllä taas ihan hyvässä kunnossa, pikkuisen vino kylläkin kun oikea kylki oli hieman tiukilla. Ei mitään isompaa kuitenkaan, mutta kuulema on kuitenkin voinut vaikuttaa tekemiseen. Johannakin kehui kovasti Valon elastista kroppaa ja sanoi, että kasvattajat saisivat enemmän ottaa jalostuksessa huomioon miltä se koira tuntuu. Olen samaa mieltä.

Joitain päiviä aiemmin pojilla kävi pitkästä aikaa myös hieroja, kun pestattiin hierojaopiskelija visiitille. Väinöllä tiukkuutta takareisissä ja lapojen alueella, Valo ok. Muuten ollaan metsälenkkeilty, jumpattu ja aloiteltu kevyttä taakanvetoa voiman kasvattamiseksi. Koordinaatioharjoituksista on ollut taukoa oman laiskuuden vuoksi, ja se näkyi taas harjoitukset aloittaessa Valon takajalkojen käytössä yllättävän selvästi. Vaikkakin hyvin se silti tekee. Myös oma kunnonkohotus on saanut taas buustia kun sain viimein palattua salille usean kuukauden tauon jälkeen ja tehiksen juoksukoulu starttaa taas lauantaina. Osallistun jopa hauskaan agilityohjaajien kuntohaasteeseen punttitreenin ohella, ohjelma löytyypi tästä:

Heli Kallioniemen käsialaa. https://www.facebook.com/events/1547679105487374/?fref=ts

Tokohommeleita ollaan puuhailtu, torstain treeneissä ruutua ja seuraamista. Valo lähtee kivasti ruutuun käskyllä ja paikka on oikea, tästä edetään. Seuraamisessa oli vähän jotain ihmeellistä häikkää liikkeelle lähdöissä, kun V jäi pari kertaa istua nöpöttämään paikoilleen. Remmiseuraamista saapi myös vielä treenata, ja muutenkin palkatta treenaamista. Treenikaveri antoi hyvää kommenttia mun käsien asennoista, ja teki häikkää perusasennossa. Ihan hyvin Valo malttoi vaikka pallo kieri nokan edestä. Seuraamisessa keskityin nyt erityisesti omiin käännöksiini, ja ne olivatkin pääasiassa hyviä.

Eilen kävin tekemässä boksia. Njääh, en ole aivan tyytyväinen. Jotain siinä on nyt tullut kun varmuus on tippunut. Keskiviikkona tsekataan Jennan kanssa myös A:n tilanne, kahtellaampa sitten. Valo kolisutteli vähän muovirimoja gridiä tehdessä, joten päätin pitkästä aikaa tehdä vähän hyppytekniikkaa, perussarjaa. Läheltä (n. 1 m) eka rimaa lähtiessä kolisutti järestään rimoja, hyppäsi kamalan lähelle heti niiden jälkeen. Muutenkin olen lähiaikoina katsellut että hyppää mielellään monesti kaukaa mutta pyrkii laskeutumaan lähelle riman taakse. Kauempaa lähetettynä teki hienoa sarjaa. Valohan ei sinänsä rimoja tiputa juuri koskaan ja hyppää taloudellisesti. Voitais kuitenkin tehdä taas vähän hyppytekniikkaakin, tsekkausmielessä.

Tein vielä keinua seinään päin. Pitkä tauko keinutreenistä, mutta näköjään jo pikkutreenillä on mennyt kaaliin että keinulle pysähdytään neljä jalkaa päällä. Ei enää tarjonnut 2on2offia ollenkaan. Naksutin eka toistot, palkkasin reilusti, ja sitten kokeiltiin jo sivuirtoamistakin. Irtosin reilusti ja Valo teki hirveän hienosti. Kaikki toistot ihan päähän asti ja pysyi vapautukseen saakka. Täytyypä ruveta vahvistamaan lisää tuota keinun itsenäistä suoritusta, kun perusasiat alkavat olla kunnossa. Lopuksi lyhyt treeni eteen/käteen -erottelua, eteen-käsky on alkanut mennä hyvin jakeluun ainakin treeneissä. :)

Tänään Jennan vetämät tehistreenit, en malta odottaa! :D

Veli on paras <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti