tiistai 20. tammikuuta 2015

Tokokärpänen vai mikä se ny o

Minen oikeen tiiä mitä on tapahtunut, mutta joka tapauksessa me on treenattu tokoa! Tyyliin joka päivä, joskus jopa kahdesti! Väinökin, tosin se on saanut tehdä lähinnä mitä lystää, esimerkiksi nouto on aika hulvaton kun se huutaa heittoa odotellessaan, ja kapulaa tuodessaan mutustaa sen päreiksi matkalla. :) Perusasentoon ottaessa se ehtii tarjota maahanmenon kolme kertaa ennen kuin sanon mitään... No, Väne saakin pitää vain hauskaa. 

Mutta Valo sitten. Tähän astihan meidän tokoilut on rajoittuneet aika lailla siihen, mitä on treeneissä tehty, kotona on hinkattu vähän perusasentoa ja muuta pientä silloin tällöin. No nytpä sitten sen lisäksi että on oikeesti treenattu, oon myös kirjoittanut jokaisen treenin ylös ja kirjannut myös tavoitteet ylös. Tätä mä en oo koskaan onnistunut tekemään edes agilityn saralla. Ja oikeesti, tsiisus tuo koira on edistynyt nopeasti. Tässä muutamia muistiinpanoja:


  • ke 14.1. Nouto: Ottaa kapulan tarjotessa suuhun, tiputtaa ennen kuin otan kiinni. Nostaa maasta, ensin kevyellä otteella mutta heti kun en palkannut, paransi kunnon otteeksi. 
  • ma 19.1. Nouto: Ei päästä kapulasta ennen kiitosta, noutaa ja tulee perusasentoon kapulan kanssa, teki kokonaista liikettä onnistuneesti.

  • to 15.1. Liikkeestä maahanmeno: 1# käsiavulla maahan, meni heti ja pysyi 2#päänkääntö ja vahva käsky, #3 & 4# pelkkä käsky, kaikki onnistuneita, mutta meinaa nousta istumaan kun kävelen viereen.
  • ma 19.1. Liikkeestä maahanmeno: Kaikki liikkeestä maahanmenot nopeita, pysyi maassa myös viereen tullessa.
Siinä pari esimerkkiä. Noiden kahden noutotreenin välissä treenattiin kapulaa yhdesti, jolloin Valo oppi vapauttamaan kapulasta vasta kiitoksella. Tämän jälkeen kolmannella treenillä siis jo haki kapulaa ja tuli sen kanssa viereen istumaan. Ja minä kun ajattelin, että tämä nouto tulee tuottamaan paljon työtä... Liikkeestä maahanmenoa ollaan kokeiltu aiemmin ehkä kahdesti, kolmesti. Lisäksi ollaan nyt treenattu myös muita alo- ja avoliikkeitä, paitsi hyppyä joka pitäisi ottaa kuvioihin. Voi kun se olisi nyt jo sellainen kuin uusissa säännöissä, olisi meille jo valmis liike... Joka tapauksessa tavoitteena on nyt kevään aikana mennä ensimmäiseen kokeeseen, saas nähdä miten käy. Kevään tokotreenit alkaa meillä nyt torstaina.

Boxia olisi pitänyt treenata ahkerasti, mutta eilen vasta kävin sitä treenaamassa taas. Ihan vain maantasolla. Jotain siinä on tosiaan tapahtunut, kun pari kertaa Valo yritti hypätä koko höskän yli. Palaillaan siis suosiolla taaksepäin ja muistutellaan. Mulla on myös pieni epäilys, että Valo on vähän juntturassa pitkästä hoitovälistä johtuen, joten katsotaas kunhan ensi viikon torstaina on käyty osteopaatilla. Eilen boxin lisäksi tehtiin myös eteen-lähetystä ja muutamat kujakepit niin että ne olivat vähän auki. Valo ei ole varmaan koskaan ennen niitä tehnytkään, mutta nyt ajattelin vähän vauhtitreenimielessä tehdä niitä etupalkalla, kun kentällä olivat. Haha, hauskan näköistä kun veti ihan täysiä menemään. Hienosti haki aloitukset ja pujotteli loppuun. Tänään jatkuu tehis-treenit, kouluttajana meille eka kertaa Petteri Huotari. Ihan mukava päästä hänen treeniin, hänellä kun on enemmälti kokemusta rodusta.

Tää nyt hoituu jo vaikka sohvalla chillaillessa. T. Valo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti