perjantai 9. tammikuuta 2015

Parit treenit juoksu-A:ta

Kaksi kertaa on nyt käyty treenamassa juoksaria viime päivityksen jälkeen. Ensimmäinen näistä oli vähän hmmm... stressaava kokemus. Kokeilin siis suoraan täyskorkealla esteellä edellisen kerran mentyä niin hyvin. No nyt ei mennyt niin hyvin. Valo kyllä tajuaa selvästi, että boxiin osutaan, mutta tarjoili vähän huteria toistoja mm. "hiipimällä" boxille asti ja sitten pompaten siihen. Tein välissä muutaman toiston gridiä ja lopuksi kolme toistoa vielä täyskorkealla, laitoin vielä boxin yläriman alle bumberin kunnon pomppua houkuttelemaan. Nuo toistot olivat kaikki hyviä. 

Eilen päätin sitten lähteä matalalta, ja tehtiin A:ta maantasalla. Laitoin vielä hypyt simuloimaan gridiä. Takajalat meinasivat tulla vähän boxin yli, muuten ok. Nostin A:ta vähän ja tein muutaman toiston, ajatuksena saada paremmin pomput esiin. Auttoi kyllä, vaikkakin osa näistäkin pompuista pyrki menemään takajalkojen osalta vähän yli. Lisäksi Valo teki pari kertaa ylimääräisen loikan ekan riman eteen, eli ei hypännyt suoraan ennen A:ta hypyn yli. Lopulta kuitenkin nostin esteen jo täyskorkeaksi, kun oli hyvä suorittaminen päällä. Laitoin taas riman boxin yläriman alle korostamaan loikkaa.

Suoritukset oli ihan ok! Kaikissa kaksi loikkaa ja osuma boxiin. Vähän haparointia ja varovaisuutta niissä kuitenkin oli, ja edelleen osuvat melko ylös, aikalailla ensimmäisen riman alapuolelle eli olisiko n. 15-20 cm kontaktirajan alle. Valo hyppää eka loikan himpun turhan ylös ja pyrkii selvästi sovittamaan toisen loikan jostain syystä heti boxin yläriman jälkeen, vaikka tasaisella tekee taaemmas. Täytyy miettiä, miten vahvistaisi osumaa keskemmäs. Pitää ehkä kokeilla laskea boxia vähän, josko venyttäisi loikkaa sitten. Toisaalta rutiini ja korkeampi vire voivat jatkossa ehkä auttaa myös, enkä oikein edes tiedä kuinka alas osumaa on realistista odottaa. En viitsisi sotkea kuvioon mitään ylimääräisiä bumbereitakaan. Pitää tutkailla tilannetta taas seuraavissa treeneissä, toivottavasti silloin päästäisiin jatkamaan siitä mihin nyt jäätiin. 

Lopuksi tehtiin vielä kerran puomi, ja hyvin osasi pysähtyä A-treenistä huolimatta. Videolla näkyy kaikki täyskorkeat toistot.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti