torstai 5. kesäkuuta 2014

Marjon treenit

Onkohan se ihan normaalia olla menossa arvokisoihin ilman että treenaa :D Yksiäkään omatoimitreenejä en siis ole käynyt aikoihin, enkä tiedä käynkö edes ennen SM-kisoja. Jos ei huvita, niin mitä sitä väkisin. Olen nyt panostanut enemmänkin oman kunnon huoltoon, jotta voi sitten ruveta panostamaan Valoon ja yhteiseen liikkumiseen ja tekemiseen enemmän. Oma habitus onkin alkanut vähän kohentumaan, hitaasti mutta varmasti.

Tänään kuitenkin oli taas Marjon treenit kun Anne oli sairastunut. Alussa kaksi hyppyä ja kolmas este mutkaputken väärä pää. Otin ensin 2. hypyn takaa varpaat menosuuntaan vastaan, ja eihän se Valo sillä mihinkään kääntynyt, suorilta puski väärään päähän :D Seuraavaksi valssiasennolla vastaanotto eli vastaisella kädellä. Kääntyi kyllä mutta hirveästä vauhdista liian myöhään, kävi ressu rähmällään maassa :( Ei näyttänyt kuitenkaan olevan moksiskaan. Tämä ohjaus saatiin kyllä sitten toimimaan kun käskytin jo toka hypyllä, mutta tauon jälkeen kokeilin tähän vielä merkkauksen ja valssin, molemmat toimi erinomaisesti. Tosin en tiedä mikä vaikutus oli sillä että rata oli jo tuttu, mutta eipähän se putkenpää kuitenkaan syönyt :)

Seuraavaan vääntökohtaan valitsin pitkästä aikaa leikkauksen. Leikkaukset tuntuu toimivan Valolle itseasiassa melkoisen hyvin, vaikka teen niitä tosi harvoin. Ensin ohjasin myös edellisviikolta tutun hyppy-putkikohdan, jossa siis hyppy syötti väärään putkenpäähän, päällejuoksulla mikä toimi ihan hyvin. Toisella vedolla tosin olin myöhässä ja Valo luikahti väärään päähän. Tällaiset ajoitukset on sille kyllä tarkkoja. Kokeilin saman kohdan kuitenkin myös viskileikkauksella ja voila, ei mitään ongelmaa, hienosti kääntyi oikeaan päähän. Näiden ajoitukset ja rohkea liikkuminen mun täytyy kuitenkin vielä opetella, etten hidasta koiraa omalla empimisellä. Saatiin jopa kehuja näistä alkupätkän linjoista ja kyllä ne kieltämättä itsestäkin tuntui aika hyvälle.

Pariin kohtaan tein tänään vekin linjatakseni paremmin esim. keinulle ja kepeille. Vekeissä on nyt vain vissiin se "ongelma", että ne tuntuvat kääntävän Valon erittäin tehokkaasti oikein tehtynä, ja kun ensin taas varmistelin, se kääntyi jopa hypyltä pois aivan sen edessä, ja toisella kerralla kääntyi niin tiukkaan että meinasi mennä jopa keinusta ohi o_o Jessus tuo koira on pohjimmiltaan kuuliainen ja lukee kroppaa upeasti, se kyllä pitäisi osata ottaa ohjauksessa paremmin huomioon ja oppia, kuinka paljon voi milloinkin kääntää ja ottaa haltuun. Kyllähän Valo tekee vaikka mitä, jos olen ajoissa. Tänään myös A:lla pysyttiin hienosti joka kerta. Myös kepeille Valo haki joka kerta hyvin sivusta leikkauksella, ja linjautui vekillä hyvin edeltävältä hypyltä. Puomitkin olivat aivan kelpoja tänään.

Samalta hypyltä kuin kepeille, mentiin myöhemmin myös keppien viereisellä putkelle. Tämän ohjasin vastakäännöksellä niin että sekä koira, kepit että putki jäivät mun oikealle puolelle. Halusin testata este-erottelua. Hyvin haki putkeen, ei yrittänytkään kepeille. Kerran olin vastakäännökseni kanssa liian ajoissa ja Valo kääntyi väärään suuntaan, oho. Luki kait jonain sylkkärinä. Samaan syssyyn rytmin levittyä tyrin hötkyillessäni putken umpikulmaan lähetyksen. Näissä täytyy muistaa pitää ohjaus päällä tarpeeksi pitkään... Kyseisen vastakäännöskohdan testasin tauon jälkeen myös valssilla, ja toimi sekin varsin hyvin ja Valo kääntyi aivan kivasti.

Ylipäänsä nämä treenit meni tällä kertaa oikein hyvin, ja jäi tosi hyvä fiilis :) Valo kulki ja jaksoi hyvin. Mulla on treeni-intoa kyllä ja paljon treenattavaa mielessä ja suunniteltuna, mutta jotenkin on myös sellainen tunne että menis nuo arvokisat nyt alta että päästäis asiaan :D Toisaalta varmaan ihan hyvä ettei paineita ole, vaikka olisi kai se ihan hyvä sentään vähän yrittää treenata meidän ongelmakohtia ennakkoon... Vaikka eipä tässä enää ihmeitä ehdi eikä kannatakaan ruveta kummempia vääntämään. Kunhan on kivaa!

Jäähyllä. "Ääää kuin noloa :P"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti