perjantai 30. toukokuuta 2014

Valon aksatreenejä

Keskiviikkona oli Min Pin treenit, joissa Annea tuurasi tällä kertaa Marjo Hytönen. Radalla oli muutama kohta, jotka halusin ohjata "vaikeimman kautta" ihan harjoituksen vuoksi. Kuten erään takaakierron ohjaus oikean siivekkeen takaa, kun hypyn oikealla puolella oli toinen hyppy. Tuotti aluksi vähän haastetta kun Valo luki viereisen hypyn. Sain kuitenkin pyörityksen tehtyä. Seuraavaksi halusin ohjata mutkaputkea edeltävän hypyn vedolla. Tämä kohta tuottikin sitten eniten haasteita tällä radalla... Nanosekunti myöhässä ja Valo meni väärään putkenpäähän. Kamalan vaikeaa mulle osata vielä tämän tyyppisiä ajoituksia Valon kanssa. Sitten kun sain Valon kääntymään oikeaan suuntaan, olin varmisteluineni niin myöhässä että se kääntyi liikaakin, A:lle. Onnistumisiakin kohdassa kuitenkin tuli, onneksi... A:kin oli huonohko, pysähtyi kyllä mutta lähti omia aikojaan pari kertaa.

Kolmas harmaita hiuksia aiheuttanut kohta oli suoran jälkeinen hyppy jolta käännyttiin takaisinpäin. Kun koira vaan valui ja valui, aina väärälle hypylle. Nämä kohdat on vielä tosi ärsyttäviä Valon kanssa kun se jumaliste flänkkää....! Loppuradalla sain Valon linjaamalla hyvin väärän putkensuun ohi, tosin eka vedolla jäi jopa käteen kiinni, huoh. No eipä mennyt ainakaan väärään putkenpäähän. Viimeinen veto oli ihan ok, ei tainnut tulla "kuin" väärä putkenpää siellä vetokohdassa. Kaikkinensa kuitenkin jäi vähän huono fiilis, olin ärtynyt ja se ärsytti vain enemmän, en haluaisi Valolle näyttää turhautumistani mutta joskus ei vaan kykene näyttelemään iloista, kun kaikki kosahtaa :D Marjo oli kuitenkin kiva kouluttaja.

Edellisviikolla juhlittiin 8-vuotiasta Kitriä, 6-vuotiasta Väinöä ja Valon valioitumista :)

Eilen oli Juhan treenit. Luojan kiitos nyt sain hyvän fiiliksen pidettyä yllä ja treenit menivätkin varsin kivasti :) Alussa tosin oli taas ärsyttävä kohta, Valo ei takaakierron jälkeen kääntynyt tarpeeksi tiukasti pelkällä lähetyksellä vaan haki myös viereisen hypyn. Tätä treenattiin tovi ja kyllä se sitten kamalalla komentamisella ja ennakoinnilla tuli... Mutta näitä pitää totisesti treenata. Loppuradalla oli kohta, jossa piti ohjata hypyn takaakiertoon ja vieressä siinteli putki. Vähän se putki mua kammoksutti, joten pari kertaa ohjasin hypyn väärinpäin. Ei se Valo kyllä ollut menossa putkeen ollenkaan, joten turhaan varmistelin. Valssi tähän oli kuitenkin mulla ensin niin huono että jäin tielle, ja haettiin ylimääräinen hyppy matkalla maaliin. Persjätön sain toimimaan tähän hyvin, ja viimeisellä vedolla tuli myös tehtyä erikoisen hyvä ennakoiva valssi. Hups. Puomi oli vaihteeksi kohtalaisen vauhdikas mutta kepeillä piti tarkasti pitää liike päällä, jotta Valo malttoi pujotella loppuun. Kepit olivat seinään päin ja niiltä lähdettiin viistosti takaisin päin niin, että itse piti saada vähän etumatkaakin. Yritin ensin ohjata vain kauempaa pussin takaa, mutta ei Valo vielä ihan niin hyvin malttanut, pussi veti. Kuitenkin hyvät treenit, sujuvia kohtia ja useampia esteitä yhteen menoon, hehheh :D

Ollaan myös aloitettu boxin opettelu, pari treeniä takana ja Valo hakeutuu jo boxiin fokus eteenpäin, ei siis kyylää minua. Hyvä! Mua taas peloteltiin että ei siitä juoksu-A:sta mitään tuu mut ihan sama, ainakin teen parhaani ja yritän ja jos satun onnistumaan, niin syökää epäilijät hattunne :D Tämä selvinnee sitten muutaman kuukauden kuluttua.

En tiedä onko tämä vain optimismia, mutta Väinö on jatkanut lenkeillä käyttäytymisen petraamista! Lenkeille se on päässyt ilman Valoa, ja tuntuu että malttia olisi nyt enemmän. Se jopa reagoi kutsuihin heti ja malttaa kiinnostua nameista, eikä protestoi jos pyydän sen esim. sivulle kesken lenkin. Samoin kotirappusilla se on malttanut istua nätisti sivulle ilman häsellystä, ja jopa keskittyy pelkästään asennossa pysymiseen minua tapittaen vapautusluvan saamiseen asti. Myös muutkin luvan odottamiset esim. ovista kulkemiseen ovat parantuneet, ei enää yritä runnoa väkisin läpi ennen aikojaan vaan odottaa kyllä vaikka vähän hetsaisinkin, ja peruuttaa tieltä käskystä. Lenkeillä ollaan tehty paljon kontaktia ja pikku tempuista ja vetämättömyydestä palkkailua. Nyt on muuten joka lenkki päättynyt siihen että Väinö kävelee hihna löysällä, tai ei ainakaan äärimmilleen pingottuneena :o Eläinkokeet jatkukoot, ehkä noista aivoista alkaa pikkuhiljaa löytyä jotain keskittymiskykyyn viittaavaa...

Viime viikolla lämppäiltiin auringonpaisteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti