keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Tuulian treenit ja pinseritreenit

Viime viikolla tehtiin Tuulialla rataa, jossa oli mm. paljolti valsseja ja muutama persjättö :D Laitan lyhyesti joitain huomioita Väinön treeneistä:


  • Valssit sujuvat jo paremmin, mutta edelleen - ajoissa valmiiksi niin Väinö menee hyvin!
  • Ei kestä vielä aivan varmasti perjättöä keppien jälkeen - pitää tehdä huolellisesti
  • "Kohti-ohjaukset" hidastavat -> kellotuksella päällejuoksu-sylkkäri hitaampi kuin valssi-takaakierto
  • Kontakti-putki -erottelut ovat nyt sujuneet mukavasti huolellisella ohjaamisella!
  • Persjätöt saattavat palata kuvioihin ;) 
  • Väinö keskittyi hyvin, vaikka vauhti ei ollutkaan kovinta mahdollista
Valon kanssa tehtiin pari pikku pätkää samalta radalta. Kivasti lähti sylkkäriin, vaikkei sitä ole Valolle opetettukaan :) Takaakierrot myös sujuivat. Eniten ongelmia tuotti pituus. Valolle oli kaksi palikkaa lähekkäin. Kuvio meni niin, että pituudelta käännyttiin takaisinpäin pituussuunnassa olevalle hypylle (siitä päällejuoksu viereiselle hypylle, sylkkäri seuraavalle hypylle ja putkeen). Valo hyppää pituuden suoraan hyvin, mutta nyt kun heti sen jälkeen tuli tiukka käännös, meinasi vähän juosta päältä. Tätä treenailtiin jokunen hetki.

Myös Valon kanssa tehtiin sama kuvio myös niin, että pituuden jälkeiseltä hypyltä ohjattiin valssilla seuraava hyppy ja sitä seuraava takaakierrolla. Molemmat kuvioit toimivat myös Valolla. Toisella kierroksella tehtiin vielä myös Valon kanssa pätkää, joka sisälsi pari peräkkäistä valssia, hypylle lähetyksen ja siitä persjättöön ja takaakiertoon. Takaakierto toimi tosi hyvin, myös persjättöön tuli hyvin, mutta kauemmalle sivuttaiselle hypylle lähetystä pitää vielä treenata. Sitten irtosi hyvin, kun palkattiin pari kertaa ennen persjättöä.

Tänään pinseritreeneissä Valo teki pikku radanpätkää, jossa oli kolme hyppyä suorassa linjassa, siitä 90 asteen kulmassa pöydälle ja putkeen. Valo pysyy niin hyvin lähdössä, ettei noissa alkusuorissa ole ongelmaa. Kääntyi myös tiukasti pöydälle, mutta pari kertaa tuli siihen niin kovalla vauhdilla että tippui alas :) Pöytää ei oikeastaan olla aiemmin treenattukaan...Ehkä kerran. Hyvin toimi kuitenkin samalla odota-käskyllä kuin lähtökin.

Seuraavaksi yritin hidastaa Valoa ennen pöytää vähän suhahtamalla. No hidastuihan se, niin hyvin että veti jarrut päälle juuri ennen pöytää ja tapitti mua just silleen että "teinhän oikein?" :D Seuraavaksi päästin ihan pienenpienen suhahduksen, ja pöytä oli super :) Taisi siis hoksata jotain :D Valo on ihana kun se on niin herkkä ja kuuliainen, ainakin toistaiseksi...Paitsi taas kun tajusi että treenit loppuu. Tuulialla se pakeni taas kentän kauimpaiseen nurkkaan eikä tullut millään pois, tänään se pakeni mm. putkeen piiloon ja jolkotteli hallinreunuksia pitkin kun yritin huudella luo. No, on ainakin mieluista hommaa ilmeisesti.

Lisäksi tehtiin neljän hypyn pätkää jossa piti vähän valssata, sekä kolmella hypyllä välistävetoa. Valo tulee niihin melko hyvin, kun vain maltan ohjata huolella :) Tämän lisäksi tehtiin vielä A:n kontaktia. Tein naksulla, ja sujui hyvin. Jos ois pentu-A, vois pikkuhiljaa yrittää jo kokonaistakin. Tosin eipä tässä kiirettä ole.

Itsekseni kävin viime viikolla Ojangossa treenimässä Valolle vähän suoraa pätkää, hyppyjä ja putkea vain. Yritän nyt jättää lelua valmiiksi palkaksi, vähän haastavaa se kyllä on kiemuraisemmissa kuvioissa :D Meinaa houkuttaa vähän turhan paljon. Sujui sekin kuitenkin, tarpeeksi helpotettuna. Lisäksi aloiteltiin hieman kokonaista puomia. Meni aika hyvin. Mutta hyvä, ettei ainakaan tässä vaiheessa himmaille, vaikkei etupalkalla ole vielä edes aloitettu. Lopuksi vain hilluttiin kentällä yhdessä.

Väinö teki vain puomin ja A:n pari kertaa, pystyin sivuirtoamaan melko hyvin :) Kisoja ei ole ehkä hetkeen tiedossa kun ei ole vapaita viikonloppuja, mutta ensi viikolla olisi säiden salliessa luvassa Tuuliaa ja ainakin käppänätreeniä. Niin ja hei, viikonpäästä viikonloppuna onkin jo Messari ja Valon debyytti junnuissa :o Iso poika ;')

Odotan kuikelolle ihmetasoittumista normaaleihin mittoihin 1,5 viikossa, kiitos! :D Joka tapauksessa kiva saada kasvis taas kylään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti