tiistai 22. marraskuuta 2011

Anne Saviojan radanlukuluento

SKPIN ry järkkäsi keskiviikon treeneihin Annen vähän luotsaamaan meitä. Tehtiin n. 16 esteen rata molempiin suuntiin. Väinö oli yksi esimerkkikoirakoista, taisimme mennä viimeisinä.

Rataan kuului vähän valssia, takaakiertoa ja persjättöjä x1000! :D Väinö olikin niin ripsakalla tuulella, että valsseissa sai olla tarkkana. Alussa meinasin taas jäädä seisoksimaan, jolloin ehti hilipasta väärälle puolelle. Näissä ei mitään ongelmaa sitten, kun tein valssit kunnolla...Takaakiertoihin irrottiin hyvin, kepeille viennissä ei ongelmia. Sitten päästäänkin, tadaa, persjättöihin! :D

Mähän en ole oikein koskaan käyttänyt persjättöjä, ja nyt viime aikoina ne ovat olleet pannassa siitäkin syystä, kun mulla ja Väinöllä on ollut sitä väärän puolen ongelmaa. No nyt niitä sitten tehtiin senkin edestä! :D Anne kyllä osasi neuvoa hyvin nämä persjätön salat. Nehän tuntuivat niiiiin sujuvilta ja helpoilta, kunhan vain muisti pitää käden kyljessä kiinni kun koiran piti suorittaa este läheltä. Väinö teki tosi nättejä suorituksia, monessa kohtaa! Olin ihan innoissani, kun ne sujuivat niin hyvin. Ehkäpä ne palaavat meidän repertuaariimme vähitellen ;)

Persjätöt toimivat meillä ihan sairaan hyvin sellaisissakin kohdissa, joissa en olisi uskonut. Putki-A -erottelukin meni ihan tuosta vaan, kun käsi kehossa kiinni ohjasi koiran putkeen, ei A:lle. Yhtä kohtaa piti hetkonen tahkoa (Väinö haki ylimääräisen hypyn), mutta sekin sujui heti kun käännyin tarpeeksi äkkiä ja jätin huitomatta toisella kädellä.  Kepeiltä irtoamistakin tuli treenailtua, ja sehän menikin hyvin! Väinö oli sairaan hyvällä draivilla messissä, mistä olin erityisen iloinen.

Kaikkineen Annen koulutus oli meille tosi hyödyllinen ja avartava! Niin sitä kannattaa kokeilla eri kouluttajia; voi saada hyviä ja yllättäviäkin vinkkejä! :) Vielä kun Väinö-poika sai hurjasti kehuja yleisöltä, oli ilta oikein mukava ja opettavainen <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti