tiistai 22. marraskuuta 2011

Jaakon koulutus

Jahas jahas, hetkonen päässyt hurahtamaan ilman päivityksiä. Aloitetaas nyt sitten Flagstones kennelin järjestämästä Jaakko Suoknuutin koulutuksesta, johon sain vähän niinkuin sattumalta paikan viikko sitten sunnuntaille. Pitihän se sitten lähteä katsastamaan uusi hallikin :) Purina Centerin pohja on kyllä todella hyvä. Meno on pehmeää, eikä jalat lipsu itsellä eikä koiralla! 

Väinön kanssa menimme toisen ryhmän viimeisenä. Olin paikalla jo hyvissä ajoin ykkösryhmän mennessä, joten hallilla meni koko päivä. Aikas kivan radan oli Jaakko suunnitellut. Taas mietittiin paljon linjauksia ja optimaalisimpia ohjauksia. 

Eniten noottia mulle tuli (taas) siitä, että varmistelen liikaa. Pitäisi siis luottaa Väinöön enemmän, ja ottaa huomioon juuri noita koiran laskeutumispaikkoja ym, ettei joka paikkaan tarvi mennä törkkimään kun koiran nokka sojottaa sinne muutenkin valmiiksi. Tuli taas hoksattua parissa kohdassa, että kyllä se Väinö sieltä tulee ihan oikeiden esteiden kautta kun ohjaa vaan, eikä jää turhia kyttäilemään. Tuollaiset jutut pitää kyllä muistaa kisoissakin...Helpottaa kummasti ehtimistä :D

Kepeille törkkäys meni hyvin heti kun tein sen oikea jalka edessä :D Isoin ongelma radalla oli ehkä yllättäen erääseen putkeen lähetys :o Nyt puhutaan siis Väinöstä, joka bongailee niitä putkia myös silloin kuin ei pitäisi...Piti siis lähettää koira oikealta puolelta mutkaputken vasempaan päähän. Väinö ei meinannut millään irrota! Jaakko veikkasi, että takana siintävä keinu varmaan häiritsi. Irtosi se sitten lopulta, mutta aika himmaillen.

Mitäs muuta...Joo, olin tyytyväinen jaakotukseen :) Sitä on tullut harvemmin käytettyä kisoissa, ja nyt totesin sen vallan toimivaksi, hyvin Väinö sen osaa. Persjätöissä pitää edelleen muistaa oikea paikka, ettei V pääse livahtamaan väärälle puolelle.

Oikein kiva koulutus Jaakolla pitkästä aikaa, hyvä että lähdin! Jaakkokaan ei joutunut retuuttamaan mua kuin ehkä kerran. Päivän opetus siis: varmistelu pois!! Valo sai tehdä hallin toisella puolella vähän putkea ja rengasta, sekä kontakteja.

Laittelen pari videopätkää myöhemmin, kunhan saan ne lisättyä koneelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti