torstai 28. huhtikuuta 2011

Jaakon yksäri

Eilen oli Jaakon yksäri. Tehtiin siis pätkissä pitempää rataa. Jaakko näytti alussa miten rata menee, numeroita ei siis ollut. Tämä SAATTOI aiheuttaa sen, että ohjasin osan hypyistä ensin väärältä puolelta :D Ei se mitään, hyvin menivät niinkin.

On kai sitä jotain edistystä tapahtunutkin, kun alun leijeröinti A:lle sujui Väinöltä mukisematta. Minähän en ole leijeröintiä Väinön kanssa vielä hirveästi tehnytkään, joten kiva että se näyttää sujuvan. Eräälle hypylle tein päällejuoksun ja vahingossa myös saksalaisen, eipä tuo mitään kun molemmat sujuivat :D Pöydän kanssa Väinöllä ei ole ollut ongelmia, pääsen irtoamaan hyvin joten pystyin tekemään pakkovalssin pimeään putken päähän.

Seuraava kiva kohta oli mutkaputken jälkeinen useamman hypyn ja renkaan yhdistelmä, josta mentiin viimeisen hypyn jälkeen 90-asteen kulmassa odottaville kepeille. Ensimmäisen version kanssa ei tullut ongelmia, mutta sitten Jaakko keksikin vähän toisenlaisen kuvion. Se olikin kiva, kun päätyhypyn jälkeen piti seuraavalle hypylle tehdä japanilainen, jota en ole ennen harjoitellut. Ensin tuntui, että pää kai siinä menee pyörälle, mutta hyvin sekin lähti lopulta sujumaan :) 

Seuraavaksi lisähaastetta toi se, että tätä seuraava hyppy piti japanilaisen jälkeen ohjata saksalaisella. Ensi yrittämällä linja meni vähän pieleen ja kopsahdin päin toisen hypyn siivekettä :D Seuraavalla yrittämällä jo onnistui sentään. Melkoista pyöritystä taas. Kepeille ohjaus ei ensin onnistut, kun en pitänyt kontaktia koiraan ja Väinö jäi katselemaan, että mihin sää nyt mut haluat. Vienti onnistui hyvin heti kun pidin kontaktin yllä. Tämä pitääkin muistaa!

Keppien jälkeen tuli mm. vähän perjättöä ennen puomia, jonka jälkeen hyppy takaakiertona, pituus ja takaisinpäin pussin kautta keinulle. Jaakko käski ohjaamaan pituuden jaakotuksella, jota en jostain syystä osannut ajatella vaihtoehdoksi tuohon :o Omituisesti ne aivot toimii. Hyvin toimi jaakotus siihen. Loppuradalla tuli vielä tehtyä mm. pari valssia ja siinäpä se.

Yksi asia, jonka Jaakko otti syyniin, on Väinön kontaktit (ja ihan aiheesta). Mähän oon päästänyt ne sillä tavalla vähän retuperälle, etten oikein itsekään tiedä mitä siltä vaadin. Jossain vaiheessa vaihdoin "koske" -käskyn samaan kuin käytän keinulla, eli "seis" -käskyyn. Kisoissa ahneuden iskiessä en ole aina vaatinut kontakteille pysähtymistä, mutta treeneissä taas vaadin. Sekavaa, eikö? Väinöhän ei ole kontaktivirhettä ottanut vielä koskaan, mutta kyllähän ne olisi hyvä selkeällä tavalla suorittaa ja vaatia. 

Nyt siis seis -käskyn seurauksena Väinö ei välttämättä tule maahan asti, ja välillä vaadin sitä tulemaan alas asti koske-käskyllä, eli käyttäen kasoiskäskyä. Nyt vasta tajusin, miten epäjohdonmukaisiksi olen ne päästänyt. Suunnitelmana on, että palaan alkuperäiseen ja vaadin pysähtymisen koske-käskyllä, ja vapautuksen aina vapaa-käskyllä. Muutaman toiston jälkeen Väinölle muistuikin juttu jo hyvin mieleen, ja teki hienot kontaktit :)

Kivasti tuli taas uutta asiaa ja mietittävää näistä treeneistä!

Yksärin jälkeen treenasin vielä Valon kanssa hyppyjä eri kulmista, ja tein sille pari viskileikkaustakin. Harjoiteltiin myös takaakiertoa targetin avulla "normaalisti" ja valssaten, ihan kivasti Valo lähtee sekä lelulle että kupille. Päteviä jätkiä molemmat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti