lauantai 25. helmikuuta 2017

Juoksarit puomilla aloitettu

Jallan kanssa on lähdetty tekemään juoksareita puomille. Jallalle on opetettu tietty käytösketju tasamaalla, jossa sen tulee osua targettiin. Ensin tehtiin matalassa vireessä namipalkalla, sitten kovasta vauhdista lelupalkalla pitkällä etäisyydellä. Kun tämä vaihe sujui, lähdin nyt liittämään ketjua puomille. Eka treenin tein namipalkalla, ja koska se sujui heti erinomaisella prosentilla, seuraavan treenin tein lelupalkalla. 

Alla olevalla videolla siis Jallan toinen kerta (madalletulla) puomilla, vain osa toistoista, lähinnä joitain onnistumisia. Osumaprosentti kyllä laski, mutta oli silti aivan hyvä. Kaikki vähänkään lähempää lähetetyt osuivat, mutta kaikista kovavauhtisimmissa toistoissa oli vielä vähän ongelmia, vaikka osa niistäkin oli oikein hyviä. Itse en palkkaa osumia alas vaan keskelle kontaktia, ainakin tässä vaiheessa. Jallan osumat vaikuttaisivat muutenkin tulevan luonnostaan melko alas, joten alaosaan palkkaamalla olisi jo riski ylimenosta. Vain (vähintään) keskiosumat siis palkataan, ja mulle on ihan sama millä jalalla siihen kontaktiin nyt osutaan.

Vireen ja kriteerin nosto oli kuitenkin mielestäni vielä vähän liikaa, ja seuraavaan treeniin yritän luoda vireen jostain näiden kahden ensimmäisen väliltä. Pitää kuitenkin muistaa, että suoritus on koiralle kovasta vauhdista fyysisesti vaikea, ja jo puomilla juokseminen on asia erikseen. Yllättävän hyvin Jalla heti lähtikin puomia juoksemaan, koska se ei tosiaan ole kokonaista puomia ennen näitä kahta kertaa tehnyt. Jalla myös korjasi tekemistään kivasti epäonnistumisten jälkeen. 


Muuta treeniä en ole viitsinyt nyt juoksujen aikaan tehdä, jätettiin eilenkin vauvaryhmä väliin. Yritin myydä silmän takia Valon keskiviikon treenin, mutta "jouduinkin" lopulta menemään itse. Sanni Kariniemi tuurasi Jennaa, ja ensin vähän kauhistutti 30 esteen vaikean oloinen rata. Valo on kyllä nyt ollut vedossa, meni ja vetäisi eka vedolla koko radan lähes nollana läpi - lähes, koska ohjasin itse yhden hypyn aivopieruissani väärinpäin. Tosi kiva treeni!

Jalla 13 kk

Jalla 13 kk

Valo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti