maanantai 2. tammikuuta 2017

Käännöskäskyjä radan osana

Tänään taas vaikeutettiin Jallan käännöstreeniä. Putkikäännökset toimivat Jallalla hyvin ihan itsestään. Muutama virhe tuli 180 asteen käännöksissä hypyllä (ei näy videolla), mutta muuten koko treeni meni aika tyylipuhtaasti. Aloin jopa yhdistelemään ohjausten alkeita käännöksiin, ajatuksena että ohjaus tulee tässä vaiheessa vasta lukitsemisen jälkeen. Persjätössä Jalla lähti ensin ajautumaan esteen ohi, varmaan putki vähän kiskoi, mutta palkkaamalla tuli ohjaukseen. 

Tein samassa kuviossa käännösten erottelua ja käännöksiä putkelle, ja vaikka köpöttelin Jallan tielläkin kun en oikein tiennyt, miten päin olisin, Jalla suoriutui harkoista tosi hienosti. Käännösten mietiskely näkyy vielä vauhdissa, mutta innokkaasti Jalla silti tehtäviä suorittaa. Musta on ihan hassua, että voin seisoskella paikallani eikä tarvi sen kummemmin miettiä, minkä ohjauksen menen minnekin tekemään tai estämään putkeen singahtelua tai muuta. Aika ihanaa. Vaikka ei mulla ole siis ajatuksena ruveta seisoskelemaan kentän keskellä huutelemassa ohjeita, mutta helpottaahan se kun ei tarvitse ihan joka kohdassa miettiä ehtimistä ja minkä intialaisen kärrynpyörän minnekin tekis, kun koiran osaamisessa on puutteita (lähinnä Valoa mietin...). Tänään tuli tunne, että ehkä näistä todella tulee jotain. :)


Eilen tein Jallan kanssa muutamia pikkujuttuja kotona eli luopumista, käsikosketusta, alustaa ja revi-irti -harkkaa samassa harjoituksessa. Kyllä se vaan oppii nopsasti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti