sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Harrin koulutus ja Jallan touhuja

Sanna ja Harri tulivat perjantaina kyläilemään, kun Harri oli menossa Von Schneeland -sakkia kouluttamaan lauantaina. Mentiin perjantaina yhdessä treenailemaan. Sain Sannalta hyvät ohjeet Jallan puomia varten, joita noudatetaankin seuraavat kuukaudet. Jalla teki hienosti. Valon kanssa aloitettiin eräs uusi projekti, ja hyvä alku saatiin siihenkin.

Lauantaina pääsin minäkin Harrin koulutukseen, jossa teemana oli "agility on urheilua". Aikaa oli paljon, ja käytettiinkin pitkä aika lämmittelyyn, spurtteihin ja radan pätkissä juosten läpikäymiseen täysteholla. Harjoiteltiin myös viiden askeleen valsseja. Rataa tehtiin koiran kanssa kahdessa pätkässä. Valon treenit menivät kivasti. Sain taas kovasti etua siitä, että pystyin jättämään Valon kepeille ja juoksemaan kauas sivulle. 

Paras oivallus tuli kohdassa, jossa piti kääntyä tiukasti hypyltä toisen hypyn takaakiertoon, ja välissä oli hyppy tyrkyllä. Valo ei tullut käteen kovinkaan helposti vaikka kuinka käpälääni heiluttelin, eikä vastakäännös toiminut kohtaan. Tuli hyvä muistutus niinkin yksinkertaisesta asiasta, kuin olkapään käännöstä. Käänsin olkapäätä viisi senttiä enemmän, ja kohdassa ei mitään ongelmaa sen jälkeen. Tätä pitää nyt treenata lisää vastaaviin kohtiin, ja todellakin muistaa asia kisoissa! Jos rintakehä aukesi yhtään liikaa sivulle, Valo poimi tyrkkyhypyn heti. Oli hirveän kiva koulutuspäivä!

Etkö näe, että meillä on halailu kesken nyt?
Tein taas pienen videokoosteen Jallan kouluttelusta. Videolla oikealle kääntymisen harjoittelua ja revi-irti -pelin toinen treenikerta. Jalla tuntuu tykkäävän leikistä kovasti, ja innostuu irrotuksista entisestään. Hyvä! Tehtiin myös etutassuilla tasapainoilua kahdella podilla, tällä kertaa podit nurinpäin. Viimeiseksi vielä pätkä Jallasta ja imurista. Luin vasta Facebookissa  keskustelun, jossa kertoiltiin vuoron perään kuinka koirat jahtaavat ja purevat imuria, tai räyhäävät sille holtittomasti tai huutavat oven takana. Bordereille ainakin tuntuu olevan yleistä. Ei käy kyllä päinsä tässä taloudessa. Jallaa palkkasin pari eka kertaa, ja siihen jäi imurille hilluminen. Nykyään tehdään välillä imuroinnistakin mahdollisuus tienata ja harjoitella vaikkapa istumista. Videolla vähän siitäkin, vaikka luulisi että aika moni muukin on halunnut kouluttaa koiransa olemaan välittämättä imuroinnista ja tämä on ihan peruskauraa. :) Lattialuutu, siis varrellinen, oli muuten Jallalle alun perinkin paljon innostavampi kuin imuri, vaikka molemmissa yritti vähän ensin roikkua. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti