keskiviikko 17. elokuuta 2016

Jalla treenaa

Jalla on nyt päässyt muutamia kertoja ihan oikeasti treenaamaan, vaikkakin hyvin harvakseltaan vielä. Kotona on treenattu oikean ja vasemman suullisia käskyjä, ja aletaan pikku hiljaa erottelemaan niitä toisistaan. Puomilla on vahvistettu paikkaa, kokonaista puomia ei ole tehty kuin kerran kokeilumielessä. Muutama kerta on treenattu vihjeen liittämistä ja ärsykekontrollia putkelle, ja Jalla onkin lähtenyt hyvin pelkällä suullisella käskyllä putkeen, eikä ole mennyt ilman käskyä.Muutama kerta on tehty myös hypyn tarjoamista. Tänään tein namikoneella ja naksulla, ja eri kulmia. Tarkoitus ei siis ole tässä vaiheessa tehdä vauhtia, vaan luoda ymmärrystä hyppyjen hausta ja yhdistää käskyä hyppyyn. Jonkin sortin käsitystä näyttäis jo olevan.Päälle viikko sitten teimme eka kertaa kuvion rimat "ylhäällä". Seuraavassa treenissä eilen kokeilin putkirallia. Jalla lähti yllättävän hyvin tekemään kuviota ja poimi hypyt matkalta.
Testasin myös tänään miten seuraisi ohjausta, kun ei varsinaisesti ole tehty mitään siihen liittyvää kun ei ole tehty oikein hyppyjäkään. Takaakiertoja ei ole ennen tehty, mutta yllättävän hyvin Jalla lähti takaakiertoonkin vaikka tokihan seurasi lelua siinä. Videolla kuitenkin ihka eka takaakierroksi laskettava suoritus :) Ja jotain käryä näyttäisi olevan ohjaavalle puolelle tulosta, kiva! Seuraavaksi voisi ruveta ehkä vähitellen sheippaamaan takaakiertoja.


Valo ei ole kisannut agirodun jälkeen, ja ollut muutenkin melkolailla tauolla. Mun ei ollut tarkoitus osallistua ensi viikonlopun piirinmestaruuksiin, kun ei ole oikein treenattu ja mun reisi on taas vähän vihoitellut. Joukkueessa on kuitenkin nyt vähän sairastumisia, joten ajattelin että mennään nyt sitten. Ilmoitin sitten myös yksilöihin, ja päivän päätteeksi on vielä Hurtta Open -finaali, johon Valo lunasti pääsyn keväällä voittonollalla. Onneksi ollaan kuitenkin lenkkeilty paljon metsässä, niin ei pitäisi ihan rupukunnossa olla (koiran siis, mä kyllä olen), vaikka ei lajitreeniä nyt ole niin paljon tehtykään. Tänään käytiin treenaamassa A ja puomi. Seuraavana viikonloppuna on Valolla sitten Kataisen Sannan treenit. :)

Loppuun vielä Saara Kattaisen ottamia hienoja kuvia Valosta Harrin koulutuksessa.


<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti