lauantai 16. heinäkuuta 2016

Namilaite koekäytössä

Sain ihanalta Rosalta namilaitteen (Treat&Train) Jallalle lainaan. On ollut tarkoitus hommata moinen, mutta mukava testata vekotin ennen kuin sijoitan vähät roposeni omaan. Tutusteltiin eilen jo pikkuisen laitteeseen, ja tänään jatkettiin tutustelulinjalla. Kävi jo selväksi, että namiahan sieltä tippuu kun vain tekee hommansa. Testasin vain targetin kanssa, ja vaikuttaa että laite toimii mukavasti. Pitää testailla vielä erilaisia ja eri kokoisia nameja, nyt laitoin mitä oli valmiina (Naturista pilkottuna). Vähän turhan paljon sylkee välillä kerralla noin pikku koiralle, mutta pitää katsoa vaikuttaako eri koko. Puomin palkkaamisessa isompi määrä ei sinänsä haittaa, mutta ei tuolla ehkä ihan kaikkia juttuja viitsi naksuttaa ettei maha täyty ennen aikojaan :) Eikä ole kyllä tarviskaan eikä edes tarkoituksenmukaista, eipä sillä.

Tässäpä vielä video testailusta. Kuten näkyy, omat hoksottimet ei olleet kaukosäätimen kanssa vielä ihan mukana :) Lopussa vaadin jo pelkkää kahden tassun kosketusta, ja Jalla korjasikin heti kun hoksasi ettei namia tullut - hyvä. Laite selkeästi on kiva juttu, tälläkin hetkellä kuikuilee toiveikkaana laitteen suuntaan pöydälle.


Tajusin tänään, että Jalla täyttää 19. päivä jo 6 kuukautta. Kylläpä aika rientää. Tajusin myös, että huolimatta alkupeloistani grizzleä kohtaan taisin saada taas hyvin helppoturkkisen koiran. Jallaa ei ole tarvinut trimmata vielä kertaakaan hännänpäätä ja tassukarvoja lukuun ottamatta, ja edelleenkin näyttäisi riittävän pelkkä polvipussien ja mahan alusen siistiminen. Turkki on hyvä ja karkea. Huh, ihanaa. Tykkään pitää koirat aina edes suunnilleen siistissä karvassa, joten mukavaa ettei tarvitse temppuilla minkään turjakkeen rullaamisen kanssa. Tosin vanhemmillaankin on niin hyvät turkit, että turkin laadun uskoinkin olevan hyvä. Silti se ei aina tarkoita, etteikö siinä olisi hommaa.

Kerrostalokyttääjä

Jalla


Valosta vielä pari kuvaa agirodusta.

Kuola lentää! Kuva: Rita Larjava

Kuva: Rita Larjava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti