torstai 25. kesäkuuta 2015

Viimeinen Jennan yksäri

Muutama päivä sitten käytiin treenailemassa pikku rataa. Katsoin näin tosi hyvissä ajoin ennen karsintoja vähän Marjo Heinon ratoja, ja kokosin muutamista kohdista treenin. Ohiteltiin vähän ansaesteitä ja tehtiin kaikki kontaktit. Täytyy sanoa, että Valo tuli taas varsin kivasti ohjauksiin ja teki juuri niin kuin ohjattiin. Yhä edelleen jaksan äimistellä kehitystä, on niin kivaa kun treeni on tuottanut hyvin tulosta.

Lisäksi tein kepeille päällejuoksuja ja pienen ratapätkän putkien kanssa (ohituksia, japanilaisia ja loppusuoraa).

Tänään oli sitten viimeinen treenailu ennen karsintoja. Mieluiten en olisi enää treenannut näin lähellä kisoja, mutta kiva oli käydä viimeistelemässä ja vältettiin vetämästä hapoille, lyhyttä pätkää siis runsailla tauoilla. Alun 1-3 ohjasin vastakäännöksellä ja viimeisellä toistolla kokeilin vekkiä, joka sekin onnistui. Valo ei kertaakaan mennyt väärälle esteelle. Palkkasin kaikista kontakteista, ja ne menivätkin ihan hyvin. Ensi kaudella kylläkin pitää tehdä paljon työtä niiden kanssa, eiväthän nuo missään nimessä ole niin varmat ja itsenäiset kuin sietäisi olla. Pari kertaa sain Valon varastamaan puomilta, joten piti sitten palkkailla puomista vähän enemmän.

Rata Juha Oreniuksen käsialaa.
Ennen keppejä olevalle hypylle kellotettiin niisto ja backlap. Niisto oli hurjan paljon hitaampi, noin sekunti tuli häviötä siinä backlapiin verraten! Siinä sen huomaa kuinka tärkeitä nuo oikeat ohjausvalinnat ovat, sekunti radalla yhdellä esteellä on ihan hirveän paljon. Videota on vain loppupään treenistä, joten tallennettuna on vain backlap, ja alun esteistäkin vain vekkaus. Backlapin sain kerran epäonnistumaan huonolla rytmityksellä, muuten Valo osasi sen ihan hyvin.

Sanoinkin Jennalle, että voin vain kuvitella paljonko hävittiin SM-karsintaradalla jo pelkästään keppejä edeltävällä ohjauksella, kun en uskaltanut tehdä välistävetoa, ja Jenna oli kauhuissaan että olen moisen törttöohjauksen edes tehnyt. Myönnetään, mammari. Varmuuden vuoksi treenattiin sitten muutama kerta välistävetoa jyrkän kulman lähestymisellä ja eihän siinä ongelmaa nyt ollut.

Hyvät viimeistelyt, vaikkakin hikiset kun keli oli niin hiostava, ja mukavin mielin lähdetään kohti karsintoja pitämään hauskaa hyvässä seurassa! :)



Uintikausi korkattu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti