keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Huono kenraali, hyvät kisat... eikö?

Launtaina kisattiin Minna Räsäsen kaksi agirataa HAU:lla ja Henri Luomalan hypäri. Eka radalla Valo harvinaisesti tiputti eka riman. Joku siinä sanoi jälkeenpäin, että varmaan paistoi aurinko suoraan silmiin ja voi hyvin olla. Valon etujalat osuivat ihan päin rimaa ja aurinko paistoi suoraan edestä. Otin sitten kontaktit huolella ja hyvin Valo pysyi aallakin. Parissa kohdassa tuli vähän kaarrosta mutta muuten ihan hyvä rata jolta siis tulos 5.

Toisella radalla Valo kaahotti vähän omiaan kuten minäkin ja hyllyteltiin melko alussa. Olisi pitänyt ennakoida aiemmin. Puomin kontakti oli myös vähän huono, ei pysähtynyt enkä ehtinyt ottaa radalta ennen kuin oli myöhäistä. 

Kolmas rata sujui vauhdikkaasti loppupuolelle asti ja Valo ohitti hyvin tyrkky putkensuun. Olin vain tilanteessa myöhässä jolloin Valo ei tiennyt ajoissa minne kääntyä, ja hyppäsi suoran jälkeisen hypyn takaisin mistä hyl. Sekoili myös taas hallissa kepeillä. Ensin väärin sisään ja korjatessa jätti kesken. Todella outoa Valolta ja ärsytti. No sitten loppusuoralla taas jo tavaksi käynyt ennen viimeistä estettä mua kohti kääntyminen ja esteen ohitus. Ärsytti vähän lisää. Voi huoh, ihan käsittämätöntä. Tästähän on nyt yht'äkkiä tullut varsinainen ongelma.


Eilen oli Jennan tehistreenit. Valo veti varsin kivoilla linjoilla mutta ongelmia tuli vähän yllättäen kahdella päätyhypyllä. Toiselle tein ensin vastakäännöksen, mikä osoittautui Valolle aivan liian voimakkaaksi ohjaukseksi siihen - kääntyi esteen edessä syliin. Aika monella toistolla sain Valon kieltämään kyseisen hypyn kevyemminkin ohjaten, mikä oli aika uskomatonta. Toinen vastaava kohta oli suoran putken ja persjätön jälkeen - Valo ei meinannut millään hypätä kun rytmitin vahvasti. 

Jenna hihkui riemusta, mutta mä olin aika kauhuissani. En ole tottunut siihen, että koira jää käteen kiinni. Meinasi oikeasti hermostuttaa. Jenna kuitenkin sanoi että nythän se toimii niin kuin normaali koira eikä kaikkea tarvitse enää ennakoida 4 metriä ennen esteitä :D Totta, mutta nyt pitää sitten oppia taas itse ohjaamaan huolellisemmin ja muutenkin löytää se balanssi. Täytyy nyt ennen arvokisoja tehdä kuitenkin vähän esteille irtoamista ja ottaa muutenkin taas etupalkkaa enemmän käyttöön. Nyt on niin paljon väännetty käännöksiä ja jarruja, ja on se kyllä toiminutkin. Valo on niin paljon ohjausherkempi nyt, ja sehän on toki hieno asia. :)

Nyt ei enää kisata ennen SM:iä, mutta pyrin käymään yhdet-kahdet lyhyet treenit ennen Ouluun lähtöä ensi viikon alussa.

Väinö nauttii kesästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti