keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

SM-kisat 2015

Viime tiistaina lähdettiin huristelemaan Oulua kohti, aikeena yhdistetty kotiseutulomailu ja SM-kisat. En osallistunut perjantain iltakisoihin, mutta kävin heti perjantai-aamuna varaamassa seurueelle telttapaikat ja illan päälle vielä ilmoittautumassa. Lauantain joukkueissa siis edustettiin SWAU:ta kolmantena koirakkona.

Meidän lähtiessä radalle alla oli jo hylly ja vitska, joten varsinaisia mahdollisuuksia ei enää ollut. Meno latistui heti puomilla, kun kontaktituomari nosti kätensä vitosen merkiksi ja tietenkin näin sen. Hidastuksella kelailin toisestakin suunnasta kuvatulta videolta, että aika monta jalkaa näkyy Valolla kontaktilla, mutta ei kait siinä - tuomarin sana on laki.

Persjätössä olin myöhässä ja Valo tuli vähän jaloille. Putken jälkeen Valo irtosi hyvin renkaalle, ja otti A:n tosi hyvin vaikka irtosin sivuun. Kämmäilin vähän ennen keppejä ja Valo kääntyi väärään suuntaan, kuitenkin sain pyöräytettyä oikein kepeille. Pysyi hyvin kepeillä, mutta sitten peitin toiseksi viimeisen esteen siivekkeen ja Valo lähti lukemaan maalihyppyä. Kävi kiertämässä sen, mistä lopulta hyl. Vähän tuli lepsuiltua kun ketutti se vitonen. Kuitenkin ihan sujuvaa menoa, olen tyytyväinen! Finaalit jäin toki katsomaan, Paula ja Elvis kävivät hienosti sinetöimässä joukkuekullan I-HAH:lle, onnea vielä!Sunnuntaina Valo oli viimeisessä rataantutustumisryhmässä. Hetsasin aika kovaa ennen radalle lähtöä, ja Valo jopa haukkui mun sylissä edellisen mennessä. Ennenkuulumatonta. Kävelin kolmannelle esteelle tekemään valssia ja hetkeksi kun käänsin katseeni koirasta, seuraava näky olikin kun se jo vyöryi kakkoshypyn yli. Sain vielä jonkinlaisen valssin tehtyä vaikka koira tuli jaloille, ja sain vielä toisenkin valssin puserrettua. En uskaltanut tehdä ennen keppejä välistävetoa, kun vastaava kohta ei oikein sujunut viimeisissä treeneissä ennen kisoja. Valssi ja sisäsiivekkeen kautta pyöritys onnistui kuitenkin ihan hyvin. 

Ennen keppejä sitten meidän peli oli selvä, kun Valolla tippui rima. Ihme harvinaisten sattumien rata, Valo karkasi lähdöstä ja tiputti riman. Jos joskus niin arvokisoissa sitten, tietty! :D Sain heti alusta hirveän raivon radan tekemiseen ja se myös taisi kuulua, heh heh. Hienosti Valo radasta suoriutui ja oli ihanaa mennä sen kanssa. En ollut ajatellut, että Valo voisi tulla muurin ohi ja niinhän se teki. Itse en sitä edes huomannut. Jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt se tajuta, se tulee putkista niin lujaa. Kiva kun lipukkeeseen oli merkitty aika, se oli Valolla jotain 36,8 s mikä oli aivan hyvä aika meille. Alussa kuitenkin paloi aikaa valssikaarteisiin, ja lopussa valitsin hitaamman pyörityksen. Niin siis mähän muistelin, ettei karsintaradan aika vaikuta enää finaaliradan tulokseen, joten valitsin noita hitaampia mutta varmempia ohjauksia :D Medien finaalin aikana vasta tajusin että kappas, yhteistuloshan se merkitsee. Jospa ensi vuonna muistais senkin, vaikka eipä nyt siltikään päästy jatkoon.

Olin kuitenkin tosi tyytyväinen meidän yhteiseen tekemiseen, viime vuonna radat olivat vielä aika kaaosta, ja nyt jo sentään ehjiä kokonaisuuksia pienillä virheillä. Valo kulki hyvin ja olin suunnilleen samalla kartalla sen kanssa. Hirveän kiva kisareissu, kiitos kaikille seuralaisille ja onnea menestyneille! Karsinnoissa sitten seuraavan kerran :)

Kuvakoostetta reissusta:

Valo lentää :) kuva: Maria Seppänen

Supisupi-asiaa <3 Kuva: Maria Seppänen

Kuva: Maria Seppänen

Kuva: Maria Seppänen


Sumareilla iltalenkillä.


Sain viimein hankittua vuosia himoitsemani KAKS-laukun. Katjan ihania ekologisia KIKS-tuotemerkin luomuksia voi käydä hipelöimässä Oulussa Non Boutiquessa, ja muissakin kaupungeissa tietyissä liikkeissä. http://kiks.fi/ http://www.noneverything.fi/boutique/

Nallikarissa "hiukan" tuuli ja oli "hiukan" kylymä.

Torinrantaa Pikisaaresta päin.

Suomen Tivolissa maailmanpyörässä, mielissään.

Tarantellassa pitsalla. Vahva suositus, oli muuten paras pitsa vähään aikaan! http://www.ravintolatarantella.fi/

Lisää kuvateksti

Patosillalta Tuiran silloille päin.

Väinön kanssa Bosnia-Hertsegovinassa.

Ainolanpuistossa.

Kotipihan auringossa.

Valo naustiskeli SM-kisatunnelmasta.

<3

Aaltoja

Pihanvaltaaja. Meidän pihalla kekkuloi yhtäaikaa parhaimmillaan kolme fasaania. Oli siinä Väinöllä hommaa ilmoittaa, että tiluksilla on nyt uusi kingi.

Valo pääsi peuhaamaan 4 kk ikäisen kääpiösnautseri Tellen kanssa.

Nuuski vaan, mää oon ihan kiltisti tässä näin.

Kotimatkalla Houdini karkasi taas kontista. Päästiin sentään Heinolaan asti. Tilkitsemisehdotuksia otetaan vastaan, tällä hetkellä käytössä siis kalterit, kompostiverkko, nippusiteet ja jeesusteippi.

4 kommenttia:

 1. Toisen houdinin omistaja vinkkaa että kokeile lentoboksia. Se on ainut mistä meillä ei olla tultu läpi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, se kyllä varmasti toimisi :D Mutta kun meillä on hommattu veräjä autoon niin olisi kiva, että siellä pysytään :/ Sinne Valo suostuu sentään oma-aloitteisesti menemään eli ei liene niin epämukava sille kuin häkki. Silloin kun oli pelkkä autohäkki käytössä, Valoa ei sinne vapaaehtoisesti saanut... Joku parempi ratkaisu vain pitäisi keksiä siihen väliaitaestohärpäkkeeksi. Uskomattoman pienistä raoista nuo kyllä mahtuu vääntäytymään.

   Poista
  2. Mulla on ollut tarkoitus vaihtaa auto farkkuun jotta saisin sinne veräjän... Ehkä mietin veräjän hankintaa vielä pariin kertaan ja sittenkin jatkan tuolla lentoboksilla :D

   Poista
  3. Joo, Valo on kerran murtautunut siitä jopa etupuolelta läpi kun jätin helteellä kontin auki :D juoksenteli yhtäkkiä kauppaan sisään mua etsimään... Oli saanut jotenkin yhden niistä kaltereista nitkutettua irti.

   Poista