torstai 21. elokuuta 2014

Jennan yksäri

Tänä aamuna päästiin taas Jennalle. Ihan ensimmäiseksi Jenna halusi tarkastella meidän välijarrua, jota olen treenannut kahdesti. Tehtiin ensin kahdella siivekkellä, joista toinen oli putken vieressä. Ei ongelmia. Seuraavaksi Jenna laittoi hypyn putken eteen, ja otettiin siihen toisen hypyn kautta välijarrulla takaakiertoa.  Ei ongelmia. Siirrettiin hyppy niin, että putki oli täysin Valon nenän edessä takaakiertoon mennessä, ja välissä koiranmentävä aukko. Valo kiersi siis esteen nenu 10 cm päästä putken suusta. Välillä laitoin putkeen ja heti perään takaakiertoon. Onnistumisprosentti oli 100. Jenna totesi, että tämä on nyt valmis. :) Kyllä itseäkin hämmästyttää miten hyvin tuo toimii, ottaen huomioon että nuo putket vetää Valdea aika paljon. 

Seuraavaksi palattiin käännösten pariin. Testattiin kuviota peruslähetyksillä ja sylivekeillä. Kuulema mun pitää nyt alkaa ohjaamaan ikään kuin bc:tä, ja työstämään käännökset keinotekoisesti kun ne vaan ovat siten paljon paljon paremmat. Tehtiin siispä sylivekkejä, ja niitä mun pitäis opetella nyt käyttämään muutoinkin.

Tauon jälkeen tehtiin rataa. Koitin ensin piruuttani A:n jälkeen pitkittäishypylle normi lähetystä, hypyltä siis lähdettiin U:n mallisesti takaisinpäin puomille. Puomin sivulla oli hyppy, ja sieltä löytyi myös Valo. Arvasin, ettei se käänny pelkällä roiskaisulla. Kokeiltiin sitten tähänkin jarrua Valon laskeuduttua hypyltä ja sehän toimi erinomaisesti joka kerta. Oonkohan tosiaan löytänyt nyt tavan saada Valon huomion tiukoissa paikoissa, vau... Sitten enää käytäntöön soveltaminen :D 

Puomi se vaan on tosiaan nopeutunut! Olen nyt antanut sen tulla aika hulakkaa läpi, ja onkin tullut hyvin pomppimatta. Kokeiltiin sitten muutaman vauhtitoiston jälkeen ilman vapautusta, ja tuli läpi. Seuraavan toiston taas otti huolella mutta kuitenkin vauhdilla. Katson kuitenkin tässä vaiheessa tärkeämmäksi saada vauhtia kuin nillittää paikasta. Tauko tuntuu tehneen todella hyvää, nyt pitää vaan pysyä tarkkana vapautusten suhteen.

Kellotettiin seuraavanlainen kuvio (esteet 10-13).  Olin itse opetellut tämän niin, että 10 pitempää kautta, 11-12 välistävedolla ja 12 tönäisy pitempää kautta (23 siivekkeen takaa), koska ajattelin sen olevan Valolle nopein vaihtoehto. Testattiin myös valssi finkillä hypylle 11 ja sylivekki hypylle 12. Tadaa: vaikka linjat olivat optimaaliset, pitempi reitti oli taas Valolle nopein. Olipa taas loistavat treenit, syyhyttää päästä treenaamaan. Ensi viikolla kuulema taas jotain uutta luvassa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti