torstai 5. syyskuuta 2013

Pojat osteopaatilla

Molemmat pojat pääsivät tänään eka kertaa osteopaatille, Maaria Kaiperlalle. Väinö on käyttäytynyt niin huonosti lähiaikoina, että olen epäillyt sen olevan kipeä. Ja niinhän se olikin. Maaria kysyi heti, onko V ontunut vasenta etujalkaansa. Sama jalka siis, johon bc puri helmikuun lopulla. Trauma oli aiheuttanut kroonistuneen kivun, josta huonontunut käytös on todennäköisesti seurausta. Väinön takapää oli myös jumissa, ja liikeradat takana tosi rajoittuneet. Kaularangassa oli lukko. Hermostuneisuus lähti purkautumaan heti hoidon aikana, ja alun kova läähätys vaihtui rentoutumiseen. Väinö pitää viedä uusintakäsittelyyn kuukauden päästä, kun oli niin huonossa kunnossa, mutta kuulema sen pitäisi lähteä nyt paranemaan. Toivotaan, että poika saataisiin pikku hiljaa korjattua.

Valon lantio oli vinossa, mutta ei muita ongelmia. Sekin saatiin suoraksi. Olin ihan otettu, kun Maaria sanoi, että hänellä on käynyt paljon agilitykoiria myös huipulta, ja että voi sanoa Valon olevan potentiaalinen huippukoira :) Onhan se toki mukava kuulla. Sanoi, että sillä on todella hyvät aihiot olemassa ja rakenne kohdillaan, mutta on vielä kesken (mikä kyllä olikin tiedossa). Vielä siis ihan honkkeli-varsa :) Erityisesti takapää on kesken vielä, ja Valo on kompannut sitä etupäällä. Vieläpä kuulema aika onnistuneesti rakenteensa vuoksi. Tosin Maariakin sanoi, että hidas kehitys on hyvä asia - olen itse aina ajatellut samoin, vaikka näyttelymaailmassa se joskus turhauttaa. Joka tapauksessa Maaria suositteli, että jatkuvat kovat kisarupeamat jätettäisiin n. vuoden päähän, ja siihen asti vahvistetaan takapäätä mm. metsälenkeillä ja vetovaljailla. Valoa ei kuulema pidättele mikään, kun takaosa on "valmis" xD Hihi.

Nyt pitää siis ruveta tekemään tuota takaosaa ihan urakalla, että saadaan löysästä vahva ;) Kai se on vaan etsittävä viimein täältä jokin hyvä metsä. Ehdotuksia otetaan vastaan! Onneksi olen ottanut Valon kanssa tekemisen tähänkin asti aika rauhallisesti, eikä ole humputeltu ratatreeniä kuin kerta viikkoon ohjatuissa ryhmissä, kesällä ei ollenkaan. Saadaan siis toki treenata ja tehdä ratatreeniäkin vaikka pari kertaa viikossa, mutta rankka kolmosten ratojen tahkominen kuulema olisi hyvä jättää myöhemmäksi. Pitää yrittää malttaa jatkossakin, että olisi sitten parin vuoden päästä huippukuntoinen koira. :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti