torstai 22. elokuuta 2013

Kontakteja, Saviojaa ja Oreniusta

Eilen aamulla käytiin Suvin kanssa treenaamassa kontakteja. Tai siis Valo treenasi kontakteja, Dippi ja Dani vähän jotain muutakin :) Olipa virkistävää saada kerrankin treeniseuraa, kiitos Suvi kivasta päivän aloituksesta! 

No niistä kontakteista. Koska en ole saanut toivotulla tavalla Valon käytöstä muuttumaan suorituksessa, oli taas rakkaan kasvattajan (parin tunnin) kriisipalaverin aika :D Tultiin siihen tulokseen, että Valolle ei ole paikka selvillä, mikä mun kriteereillä tarkoittaa puomin päätä. Yksinkertaistettuna siis pilkomme suorituksen osiin, ja opetamme paikan, sitten irtoamisen, ja näin koko esteen. Eilen aloitettiin, tai siis minä aloitin, ja menikin muuten yllättävän hyvin. Videolla näytti vielä paremmalta, kuin sivusta katsoessa vaikutti. Pelkäsin alkuun himmailua puomilla, mutta Valo teki hyvällä vauhdilla alusta alkaen. Sanna meinasi, että pääsen varmaan nostamaan kriteerejä aika pian.

Nyt aion siis tehdä tämän jutun ajatuksella ja kunnon suunnitelman kera. Kaikki on mietittynä toistomääriä myöten :D Viikon päästä menen Kuopioonkin, ja sitten katsellaan Sannan kanssa lisää missä mennään. A:lle alkaa myös saman tyyppinen projekti. Ehkä me kisataan vielä joskus. Ainakin kiinnostavaa nähdä, mihin tuloksiin päästään.

Illaksi olin sitten ostanut paikan Saviojan ryhmään, pitkästä aikaa pinserien kanssa. Mukavaa rallattelua hyvällä vauhdilla, pari kivaa ohjauskokeilua, kuten pakkovalssista sylkkäri hypylle, ja viereiselle hypylle pyörityksellä. Hyvät keppien haut ja kepeille jäännit. Olen palkannut pitkästä aikaa vain lelulla repimällä, ja on toiminut hyvin! Puomitreenissäkin itseasiassa vaikuttaisi paremmalta palkalta, kuin pallo.

Valo
Tänään oli sitten ensimmäiset Juhan treenit. Eka hypyn jälkeen piti ehtiä neljän hypyn takaakierto-serpentiini-takaakiertoon, jota tehtiinkin hetki :D Tähän heti toimivana vinkkinä, että mun kannatti lähteä heti ekalta hypyltä hölkkäämään, ja kutsua Valo vauhdista mukaan. Ehdin huomattavasti helpommin ohjauksiin, ja ne sujuivatkin hyvin heti kun päästiin rytmistä kiinni. A:n jälkeen Valo tuli hyvin vedolla putken ei-tyrkyllä olevaan päähän!

Kaksi perättäistä valssia, jotka sain toimimaan ihan hyvin, Valo kääntyi ihan kivasti! Persjätön jälkeen piti tehdä kepeille pakkovalssi, ja pari kertaa Valo haki keppien vieressä olevan hypyn. Kunnon haltuunotolla, käsi alhaalla ja käskyttämällä tuli kyllä kepeille. Jarrutti kivasti päällejuoksuun hypyllä, kun liikuin edellistä hyppyä varmistelematta ja tein kunnon jarrun hypylle. Keinu on huono! Olen varmaan niiden parin juoksupuomista johtuvan lentokeinun jälkeen käskyttänyt liian lujaa, ja nyt pysähtyy lähes niille sijoilleen "seis"-käskyllä. Ei mene tarpeeksi päähän, eli tämä myös tärkeimpien juttujen treenilistalle!

Lopun serpentiini-välistäveto tuotti myös ensin ongelmia, kun en ensin ehtinyt välistävetoon, ja sitten kun ehdin, en ehtinyt tyrkätä viimeisen hypyn yli. Jätin sitten Valon tekemään kuviota paljon itsenäisemmin, juoksin kovempaa ja ehdinkin, vaikkakin treenien jälkeen tuntui ja varmasti myös näytti siltä, että tuli vähän juostua... Kyllä Valoon näköjään voi jo luottaa tuollaisissa kuvioissa, hyvin haki matkalla olevat hypyt.

Niin, ja polvihan kesti yllättävän hyvin eiliset ja etenkin tämän päivän treenailut! Ei tainnut tänään naprapaatti puhua palturia, kun veikkasi, että mun (taas) tosi vinon lantion kuntoon laitto auttaa jonkin verran polvenkin tilaan. Polveakin katsoi, ja totesi siinä olevan turvotusta ainakin lateraalisessa kierukassa (?). Jostain limapusseista sun muista oli myös puhetta, kehotti hänkin käymään ortopedillä :/ Ristisiteiden sentään pitäisi olla kunnossa :) Niskan tilasta en viitsi edes puhua... Jospa tällä kropalla kuitenkin juostais lauantainen Goran koulutus :)

1 kommentti:

  1. Kiitos itsellesi ja pian uusiksi! Hyvältä näytti teidän puomi! Mä alan olla jo vähän epätoivoinen meidän puomin kanssa..

    Ja koitahan nyt selviytyä sinne lääkäriin! ;) Hienoa kuitenkin, että polvi on kestänyt treenit!

    VastaaPoista